Astrologieblog Weekhoroscoop: Alweer een eclips? Wees jezelf.. en ‘enjoy the ride’

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dit is een week om letterlijk en figuurlijk je hoofd koel te houden. De Zon staat in impulsieve Ram en vanaf morgen krijgt de Zon bijval van Mercurius. Mercurius in Ram speelt de rol van snelle beslisser en allerlei situaties kunnen zich nu in rap tempo ontwikkelen. Soms lijkt het alsof de genie uit de fles is ontsnapt (in zowel positieve als negatieve zin).

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Tot Mercurius morgen de overstap maakt – staan 7 van de 10 planeten in het beweegelijke kruis. Denk bijvoorbeeld aan o.a. onvoorspelbaarheid, een gevoel van precair evenwicht, rusteloosheid van geest, onzekerheid, een verminderd vermogen om te concentreren of een gevoel van besluitloosheid. Om uit de impasse te komen – kan er een drang ontstaan  om ‘iets’ te doen.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Op woensdag vindt er een maansverduistering plaats over het Ram/Weegschaal as. Ram is het ‘ik’ gevoel – Weegschaal het ‘wij’ gevoel. Het kan belangrijk zijn om ‘evenwicht in relaties’ te herstellen. Omdat de maan in Weegschaal verduisterd wordt – kan het belangrijk zijn als je daadwerkelijk de balans wil herstellen – om voor je eigen belangen op te komen. Je moet bereid zijn om je eigen koers uit te zetten. Ram geeft de energie om uit situaties los te breken en een nieuwe wending er aan te geven.  Vuur kan zuiver uit intuitie handelen. Deze dynamiek wordt heel sterk voelbaar in de tweede helft v.d. week.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
De Zon/Mercurius conjunctie (op woensdag) brengt ons in verbinding met de kern van een zaak. Kijk in welk huis van je horoscoop deze conjunctie valt. Op dit gebied kan er een doorbrak komen – puur omdat je intuitief inziet waar de fouten liggen. Mercurius (in cazimi of in het hart v.d. Zon) kan  duiden op een gesprek met iemand (een adviseur, therapeut, enz.) die over extra informatie beschikt of die je goed advies geeft.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Op donderdag staat Mercurius driehoek Mars gevolgd op zaterdag door de Zon driehoek Mars. Het kan wellicht nu nodig zijn om de belangen van anderen op zij te zetten en puur vanuit je eigen ‘ik’ gevoel te handelen. Echter.. er zit wel haken en ogen aan alle genomen beslissingen. Mars loopt nu direkt – maar gaat binnenkort retrograde lopen. Deze hele week staat Saturnus vrijwel stil – omdat hij op vrijdag aan zijn retrograde fase begint. De winst is maar tijdelijk. De plannen moeten verder worden uitgewerkt.
In de uitvoering (denk hier ineens aan de EU afspraken met Turkije m.b.t. asylum zoekers) stuit men op problemen en allerlei hindernissen van o.a. juridisch (Boogschutter) aard.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
De grote vraag voor ons is: kunnen we profijt aan deze energie hebben? Het antwoord hierop is: JA. Ram is een starter, een ‘initiator’. Ram durft te experimenteren. Ik ga nu even citeren uit mijn blogpost, De Astrologie van 2016 in een Notendop.2016 een jaar vol mogelijkheden. We krijgen een vrij briefje van de kosmos om dingen uit te proberen – en – als die dingen ons niet bevallen – mogen we er ook mee ophouden !! Eigenlijk wat we zoeken – zijn nieuwe manieren om voldoening uit het leven te halen – en om dichterbij ons eigen kern interesses te komen. Als we proberen dingen af te dwingen van onszelf of anderen, verslapt onze aandacht. Zodra we proberen dingen teveel te definiëren ontglipt ons de essentie.’

Astrologieblog Weekhoroscoop: We zitten nu in de tweede hoogtepunt van de in totaal drie hoogte punten van het beweegelijke kruis. Op dit moment speelt relatie planeet Venus een sleutel rol. Deze komende week staat Venus opposiet Jupiter (d.w.z. vol verlangen, hoop, en toekomsplannen) en vervolgens vierkant Saturnus (een reality bite, de werkelijke situatie, en de obstakel op de weg, de behoefte om concrete afspraken te maken zodat je weet waar je aan toe bent). Een bijzonder interessante week en ik herhaal: probeer het hoofd koel te houden. Maak geen afspraken waar je je niet aan kan houden. Wees je zelf. En ‘don’t forget to enjoy the ride!’. Fijne week.. Elizabeth

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Alweer een eclips? Wees jezelf.. en ‘enjoy the ride’

 1. Pascale Hopstaken zegt:

  Hai Liz,
  Enjoy ?…:p..
  met mijn transit Zon in 8e bulkt het van de dood/verouderde wetgevingen deze week…
  Mijn geliefde Kater aangevallen door een slecht opgevoedde Stefford hond,uiteindelijk in moeten laten slapen,15 jr. mijn dikke maatje geweest :((
  plus Brussel -Johan Cruijff…

  Sindsdien idd. katalyserende,openlijke gesprekken in heel de wijk / politie/woningbouw hoe e.e.a. bèter kan met de “loslopende honden” wetgevingen etc. ( zon conjunct mercurius)

  Alles komt boven tafel !…wijk-facebook vol etc.
  Miauwen nu? nee, juist doorpakken nu !!…dit moet/mag anders voor mens èn dier ..genoeg onnodige pijn !!

  Ik hoop volgende week op Geniet van de thuiskomst – versus Enjoy the ride , tja…

  Lieve groet,
  Pascale

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Oh No. So sorry om te horen Pascale. Ik hoop dat het met je nu okay gaat. Fijn Paas, Liz hugx

   • Pascale Hopstaken zegt:

    Dank LIz !
    Hij ligt begraven op een mooi natuurplekje ( i.p.v. achtertuin i.v.m. verhuizing)…
    en met elke dag een boel kusjes op een markeerpaaltje getekend,wordt die plek inmiddels een zgn.krachtplek …hmmm

    Samen ,met liefde ,staan als een paal boven water,als antwoord op het geweld !…:)
    ps. inmiddels mag ik ook al mooie wijze boodschappen ontvangen van hem.
    Een waar paas cadootje !…

    Ik las een mooi Paas spreukje bij een ei foto ;
    “ieder nieuw begin begint met het verlaten van wat eerst veilg was “.
    ( sat.retro in 4e / mars in 4e)

    Storm buiten – stilte binnen 😉
    Fijne 2e Paasdag !
    Liefs,
    Pascale

    • Elizabeth Hathway zegt:

     Hi Pascale, Fijn dat hij een speciale plek heeft. Ik heb geen ‘plek’ voor mijn vorige hond. Ik strooide zijn as in onze volkstuin. Luna vond het altijd geweldig in de tuin. Nu heb ik de tuin sinds bijna 4 jaar. Het was inderdaad een heftige storm gisteren. Wat kan ik daar van genieten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *