Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius, Uranus, Pluto – een lente ritueel

the foolAstrologieblog Weekhoroscoop: Deze week horoscoop bestaat uit twee delen. Ik begin met een kijk op de belangrijkste week aspecten en eindigen met een persoonlijke Mercurius/Uranus/Pluto ritueel. Mercurius – planeet van o.a. de communicatie, van boodschappen, handelaars en dieven – speelt een sleutel rol. Woensdag staat Mercurius haaks op Pluto en donderdag conjunct Uranus.

Mercurius staat in Ram een teken dat geen blad voor de mond neemt.  Mercurius in Ram zegt wat hij/zij ervan vindt en dit kan soms voor chaos (Pluto) en opschudding (Uranus) zorgen. Ram doet mij altijd een beetje denken aan de Tarot Card – the Fool. Ram leeft in het moment – en handelt uit een gevoel van optimisme en vertrouwen. Hij ziet niet wat voor zijn voeten ligt. WYSIWYG vind ik een prachtige leus voor de Ram.

Mercurius vierkant Pluto conjunct Uranus kan betekenen dat het nodig is om wat stof te doen opwaaien. Intentie is alles. Waarom doe je ….. of zeg je …… ? M.a.w. probeer eerst te denken voordat je gaat handelen. De Maan in Booschutter op dinsdag – is vierkant Neptunus en conjunct met Saturnus. Dit is geen makkelijke energie. Een verhitte discussie waarbij de emoties hoog oplopen. Wat we willen is dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen. De Mercurius/Pluto/Uranus energie kan ons doen beseffen dat de tijd rijp is om moeilijke en ongemakkelijke vragen te stellen. Er kan een ‘kleine revolutie’ plaatsvinden.

De Zon, Mercurius en Uranus staan nu in lente teken Ram. Gisterochtend  – met de Maan in Schorpioen – werd ik met een schrik wakker. Ik droomde dat er  twee grote kraaien in mijn keuken waren. Ik zag ze – en zij op hun beurt – zagen mij. In dat moment begonnen de vogels elkaar in paniek aan te vallen. Kraaien zijn super intelligente vogels. Ik heb recentelijk in Park Frankendael met een bal met eentje gespeeld. De oude Grieken brachten ze in verband met mantike, divination, voorspellende dromen, enz. Kraaien zijn vogels die te maken hebben met het sjamanistiche concept van ‘shape shifting’,  het vermogen om verschillende vormen aan te nemen. Volgens sommige oude teksten was Jesus zelf ‘een shape shifter’.

Kraaien eten lijken – zijn zwart (de kleur van Saturnus) en hebben hierdoor een verwantschap met de dood (Pluto). In onze traditie zijn de dood en de verrijzenis van Jesus ook verbonden met de lente viering. Het is een beetje gek dat ik deze droom heb gehad rondom Pasen. Het schijnt dat Pontius Pilate en zijn vrow allebei een visoen van de doding van een adelaar (Jesus) hadden voor de arrestatie van Christus. Ik moest aan een dierbare vriendin ook denken – wiens moeder momenteel op sterven ligt.

Van ochtend toen ik achter mijn bureau zat om mijn week rubriek te schrijven – voelde ik een innerlijke drang om mijn huis energetisch schoon te maken. Ik hoorde de wind buiten heel hard waaien en het is een tijd geleden sinds ik voor het laatste een schoonmaak ritueel in mijn huis heb gedaan.

little bellsMet dit soort ritueelen begin ik altijd eerst met het open maken van de ramen. Vervolgens centreer ik mezelf. Daarna loop ik door mijn huis met ‘little bells’ in hand en vervolgens met wierook – zodoende wordt het stoffelijke en het niet stoffelijke in beweging gebracht. Het geluid van ‘little bells’ is zacht en uitnodigend – de geur van de wierook energiseert. Ik wil alles wakker, gereed – en in goede stemming – klaar voor vertrek maken. Voordat ik in de cirkel begin te werken – sluit ik mijn ogen en centreer ik mezelf. Ik laat mijn intuitie bepalen op welk punt in de cirkel ik ga beginnen. Door contact de hele tijd met mijn gevoelens te houden – voel ik waar in mijn huis – op welke punten in mijn huis – spanning zich heeft opgestapeld.  Op deze plekken sta ik bij mijn tweede ronde langer bij stil. Met de 2e ronde – werk ik met een trommel. Met de 3e ronde – werk ik met een Tibetan bowl. Ik maak de balkon deur open – en stap ook naar buiten. De wind waaide heerlijk van ochtend toen ik spontaan deze ritueel in huis deed. Het voelde alsof de natuur een handje meehielp. Ik sloot alles af – met het branden van salie die ik zelf geplukt heb. Nu – twee uur later – staat alsnog een raam hier open.

Het is duidelijk dat in onze moderne wereld persoonlijke rituelen steeds belangrijker worden. . Dit werd mij duidelijk dankzij een aantal onderzoeken die ik tijdens mijn masters deed. Het is simpelweg ‘empowering’ om stil te staan niet alleen bij de stoffelijke aspecten van het leven maar ook bij de spiritueele en niet stoffelijke aspecten. Ik denk dat Pasen ons de gelegenheid biedt om over dit laatste na te denken. In een jaar waarin Saturnus vierkant met Neptunus staat – worden we uitgenodigd om struktuur aan de niet zichtbare processen te besteden.

Indien je hulp nodig heeft met een eigentijdse ritueel, schroom niet op contact op te nemen. Dit geldt ook als je opzoek ben naar een moment om een bepaalde aktie (een bedrijf registreren, een huwelijk datum, een huis op Funda zetten, enz) te ondernemen. Een van mijn specialisaties is electie astrologie. Met dit idee in gedachten… wens ik al mijn lezers een hele fijne Tweede Paasdag.

Drs. Elizabeth Hathway
360 degrees astrology
Amsterdam

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius, Uranus, Pluto – een lente ritueel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *