Astrologieblog Weekhoroscoop: Grote aarde driehoek en Mars stationair

Na het lezen van jullie reacties hier op astrologieblog en in de persoonlijke emails die ik ontvangen heb… heb ik besloten om met behulp van Google Translate mijn tekst in het Nederlands te vertalen. Ik wil mijn trouwe lezers niet kwijt – maar heb zelf een zeer sterk behoefte om meer nuance uit de taal te halen. Ik heb meer vrijheid nodig. Een compromis blijkt mogelijk te zijn. Hier dus de vertaling van mijn astro inzichten.

Astrologische Insight: Grote Aarde Trine & Mars retrograde Station
Welkom … in de week dat Mars stil staat. Deze week komt Mars echt tot stilstand en dit zullen wij voelen. Mars is een planeet o.a. van geweld, en agressie en is in staat onze ambitie, onze lendenen of onze adrenaline aan te wakkeren en maakt dat we gewaagde & ‘gaan halen’, seksueel aktief, of onze hoek willen bestrijden. Nogmaals, sommige gebieden van de geboortehoroscoop (waar is Mars op doorreis in je horoscoop op dit moment en over welke huizen heerst het ??) krijgen het volle gewicht van een Mars station – daarmee bedoel ik het volle gewicht van Mars zal worden neergelegd ergens in je horoscoop. Zaken waar je misschien filosofische over bent geweest(Boogschutter), of kon voorkomen door je op andere activiteiten te richten, vragen nu aandacht. Bijvoorbeeld, als Mars aan het 7e huis gerelateerd is of door dat huis loopt, kan het zo zijn dat woede in een relatie – ineens een echte, serieuze issue wordt. Als Mars heerser van het 2e huis is, dan kan een financiële situatie nijpender worden. Op een meer algemeen niveau – ieder van ons zal de Mars retrograde ergens ervaren. Mars retro gaat gepaard met een gevoel van ‘back-tracking’, ‘re-evaluatie’. We komen op een keerpunt want de aandacht moet naar binnen om een ​​duidelijker perspectief op een probleem (of complexe zaken) te krijgen. Dit probleem heeft onze energie nodig wil het opgeslost worden.

 Astrologische Insight: Grote Aarde Trine & Mars retrograde Station

Er is geen ontkomen aan een Mars station! Mars gaat retrograde lopen op zondag 17 april en vanaf 27 mei, zal Mars terug in Schorpioen zijn waar hij tot 2 augustus zal blijven. Als Mars half juni weer tot stilstand komt, zal het 3 weken in de 24e graad van Schorpioen verblijven. Dit is een stilstand van formaat en in dergelijke situaties, vind ik het altijd goed om een ​​horoscoop te volgen. Deze week, staat Mars stationair opposiet Uranus in de horoscoop van de VS (in 8.55 Gemini) en Mars loopt straks terug over de US ascendant. Mercurius is heerser van het 7e huis in de VS horoscoop(ik gebruik de Sibly horoscoop). Tijdens de juni station staat Mars driehoek met VS Mercurius (24 deg 11, Cancer). In mundane astrologie heeft het 7e huis onder andere met openlijke vijand, verdragen en commerciële overeenkomsten te maken. Is er een samenzwering gaande achter de schermen ? Mars keert terug naar het 12e huis, dat Manilius het huis van slecht voorteken noemde, maar die we nu ook zien als verbonden aan o.a. dienstbaarheidd en mystiek. Mercirois is tevens ook heerser van het onderschepte 9e huis. Mars zal pas op 2 augustus terug naar Boogschutter keren. De horoscoop van de VS is zeker het volgen waard.

Astrologische Insight : Grote Aarde Trine & Mars retrograde Station.

Afgezien van Mars … Deze week heeft ook enorm veel creativiteit om zich heen. De Zon in Ram is een grote initiator. Het is de energie van de lente, een tijd waarin de natuur (inclusief de mens) uit de winter ontwaakt. Alles komt in beweging. Er is een verhoogd gevoel van drama , creativiteit en inspiratie, Echter, het feit dat Mars – de planetaire heerser van Ram – een ‘turn around’ gaat doen – betekent dat projecten die nu worden opgezet, of producten die nu worden gelanceerd, meer tijd nodig hebben om van de grond te komen dan verwacht. Voor sommige projecten kan het slim zijn om te wachten tot volgende week tot de Zon in Stier staat.

Astrologische Insight : Grote Aarde Trine & Mars retrograde Station

Er zijn een aantal grote driehoeken deze week. Vergeet niet een driehoek is uplifting – het is de energie van drie – en heeft betrekking op de geest. Op dinsdaag staat Venus driehoek Mars waardoor een verzoening in een relatie tot de mogelijkheden hoort. Echter, Mars gaat retrograde lopen. Indien er veel issues zijn zal deze verzoening van tijdelijke aard kunnen zijn.

Astrologische Insight : Grote Driehoek in het element aarde

Op donderdag , staat Mercurius driehoek Jupiter – en op zondag – driehoek Pluto. Mercurius speelt de rol van ‘go-between’ tussen de twee  supermachten: Jupiter en Pluto. Wat we krijgen is een grote ‘aarde’ driehoek. Vergeet niet, Jupiter staat in Maagd en Pluto in Steenbok. Ik hou van de aarde driehoeken – en een grote aarde driehoek – nou ja … ‘how much better does it get”? Ik ben een Steenbok en duidelijk bevooroordeeld. Aarde is een pragmatische, verstandige, constructieve, praktische element. Het wil weten ‘wat kunnen we echt voor elkaar betekenen?’ , ‘hoe gaan we dat financieren?’ Het aarde element is geïnteresseerd in de praktische kant van de dingen en wil constructieve stappen nemen.

De sextielen

Dinsdag is er een mooie sextiel tussen Mercurius en Neptunus. Neptunus is in oceanische Vissen – terwijl Mercurius in aardse Stier staat. Taurus is misschien net te nuchter voor Vissen. Houd de boel in beweging anders kan een fantasie vlucht eindigen. Taurus kan vast komen te zitten op een gedachte; Vissen heeft de mogelijkheid in zich om de energie in beweging te houden. Goed om te weten in zakelijke besprekingen.

Grote Aarde Trine & Mars Retrograde : The inconjuncten

De twee inconjuncts die on naar de Mars station begeleiden zijn de moeite van het melden waard. Een inconjunct is een aspect van 150 graden – de planeten worden door 5 tekens gescheiden  – en dus niet verbonden d.m.v. element of modaliteit. Mercurius inconjunct Saturnus op zaterdag – nodigt ons uit om een ​​creatieve oplossing voor een uitdagende communicatie probleem te vinden. Je zou je een gesprek kunnen voorstellen tussen Saturnus, de oudere generatie en Mercurius de jongere generatie, Humor is heel nuttig in zulke gesprekken! Dan is er de lastige Venus / Jupiter inconjunct op zondag. Venus in Ram kan snel in vuur en vlam staan. Vergeet niet .. Venus komt binnenkort vierkant Pluto te staan… en haar huidige heerser Mars gaat enkele uren na de inconjunct retrograde lopen. Pas op voor negatieve emoties en situaties waarin je een zeer duidelijk beeld hebt van hoe het zou moeten zijn. Maagd kan vast komen te zitten op de detail – terwijl Jupiter veel liever het grote plaatje wil zien. Ik wens jullie een hele goede week.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Grote aarde driehoek en Mars stationair

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *