Astrologieblog Weekhoroscoop: Grote aarde driehoek en Mars stationair

Na het lezen van jullie reacties hier op astrologieblog en in de persoonlijke emails die ik ontvangen heb… heb ik besloten om met behulp van Google Translate mijn tekst in het Nederlands te vertalen. Ik wil mijn trouwe lezers niet kwijt – maar heb zelf een zeer sterk behoefte om meer nuance uit de taal te halen. Ik heb meer vrijheid nodig. Een compromis blijkt mogelijk te zijn. Hier dus de vertaling van mijn astro inzichten.

Astrologische Insight: Grote Aarde Trine & Mars retrograde Station
Welkom … in de week dat Mars stil staat. Deze week komt Mars echt tot stilstand en dit zullen wij voelen. Mars is een planeet o.a. van geweld, en agressie en is in staat onze ambitie, onze lendenen of onze adrenaline aan te wakkeren en maakt dat we gewaagde & ‘gaan halen’, seksueel aktief, of onze hoek willen bestrijden. Nogmaals, sommige gebieden van de geboortehoroscoop (waar is Mars op doorreis in je horoscoop op dit moment en over welke huizen heerst het ??) krijgen het volle gewicht van een Mars station – daarmee bedoel ik het volle gewicht van Mars zal worden neergelegd ergens in je horoscoop. Zaken waar je misschien filosofische over bent geweest(Boogschutter), of kon voorkomen door je op andere activiteiten te richten, vragen nu aandacht. Bijvoorbeeld, als Mars aan het 7e huis gerelateerd is of door dat huis loopt, kan het zo zijn dat woede in een relatie – ineens een echte, serieuze issue wordt. Als Mars heerser van het 2e huis is, dan kan een financiële situatie nijpender worden. Op een meer algemeen niveau – ieder van ons zal de Mars retrograde ergens ervaren. Mars retro gaat gepaard met een gevoel van ‘back-tracking’, ‘re-evaluatie’. We komen op een keerpunt want de aandacht moet naar binnen om een ​​duidelijker perspectief op een probleem (of complexe zaken) te krijgen. Dit probleem heeft onze energie nodig wil het opgeslost worden.

 Astrologische Insight: Grote Aarde Trine & Mars retrograde Station

Er is geen ontkomen aan een Mars station! Mars gaat retrograde lopen op zondag 17 april en vanaf 27 mei, zal Mars terug in Schorpioen zijn waar hij tot 2 augustus zal blijven. Als Mars half juni weer tot stilstand komt, zal het 3 weken in de 24e graad van Schorpioen verblijven. Dit is een stilstand van formaat en in dergelijke situaties, vind ik het altijd goed om een ​​horoscoop te volgen. Deze week, staat Mars stationair opposiet Uranus in de horoscoop van de VS (in 8.55 Gemini) en Mars loopt straks terug over de US ascendant. Mercurius is heerser van het 7e huis in de VS horoscoop(ik gebruik de Sibly horoscoop). Tijdens de juni station staat Mars driehoek met VS Mercurius (24 deg 11, Cancer). In mundane astrologie heeft het 7e huis onder andere met openlijke vijand, verdragen en commerciële overeenkomsten te maken. Is er een samenzwering gaande achter de schermen ? Mars keert terug naar het 12e huis, dat Manilius het huis van slecht voorteken noemde, maar die we nu ook zien als verbonden aan o.a. dienstbaarheidd en mystiek. Mercirois is tevens ook heerser van het onderschepte 9e huis. Mars zal pas op 2 augustus terug naar Boogschutter keren. De horoscoop van de VS is zeker het volgen waard.

Astrologische Insight : Grote Aarde Trine & Mars retrograde Station.

Afgezien van Mars … Deze week heeft ook enorm veel creativiteit om zich heen. De Zon in Ram is een grote initiator. Het is de energie van de lente, een tijd waarin de natuur (inclusief de mens) uit de winter ontwaakt. Alles komt in beweging. Er is een verhoogd gevoel van drama , creativiteit en inspiratie, Echter, het feit dat Mars – de planetaire heerser van Ram – een ‘turn around’ gaat doen – betekent dat projecten die nu worden opgezet, of producten die nu worden gelanceerd, meer tijd nodig hebben om van de grond te komen dan verwacht. Voor sommige projecten kan het slim zijn om te wachten tot volgende week tot de Zon in Stier staat.

Astrologische Insight : Grote Aarde Trine & Mars retrograde Station

Er zijn een aantal grote driehoeken deze week. Vergeet niet een driehoek is uplifting – het is de energie van drie – en heeft betrekking op de geest. Op dinsdaag staat Venus driehoek Mars waardoor een verzoening in een relatie tot de mogelijkheden hoort. Echter, Mars gaat retrograde lopen. Indien er veel issues zijn zal deze verzoening van tijdelijke aard kunnen zijn.

Astrologische Insight : Grote Driehoek in het element aarde

Op donderdag , staat Mercurius driehoek Jupiter – en op zondag – driehoek Pluto. Mercurius speelt de rol van ‘go-between’ tussen de twee  supermachten: Jupiter en Pluto. Wat we krijgen is een grote ‘aarde’ driehoek. Vergeet niet, Jupiter staat in Maagd en Pluto in Steenbok. Ik hou van de aarde driehoeken – en een grote aarde driehoek – nou ja … ‘how much better does it get”? Ik ben een Steenbok en duidelijk bevooroordeeld. Aarde is een pragmatische, verstandige, constructieve, praktische element. Het wil weten ‘wat kunnen we echt voor elkaar betekenen?’ , ‘hoe gaan we dat financieren?’ Het aarde element is geïnteresseerd in de praktische kant van de dingen en wil constructieve stappen nemen.

De sextielen

Dinsdag is er een mooie sextiel tussen Mercurius en Neptunus. Neptunus is in oceanische Vissen – terwijl Mercurius in aardse Stier staat. Taurus is misschien net te nuchter voor Vissen. Houd de boel in beweging anders kan een fantasie vlucht eindigen. Taurus kan vast komen te zitten op een gedachte; Vissen heeft de mogelijkheid in zich om de energie in beweging te houden. Goed om te weten in zakelijke besprekingen.

Grote Aarde Trine & Mars Retrograde : The inconjuncten

De twee inconjuncts die on naar de Mars station begeleiden zijn de moeite van het melden waard. Een inconjunct is een aspect van 150 graden – de planeten worden door 5 tekens gescheiden  – en dus niet verbonden d.m.v. element of modaliteit. Mercurius inconjunct Saturnus op zaterdag – nodigt ons uit om een ​​creatieve oplossing voor een uitdagende communicatie probleem te vinden. Je zou je een gesprek kunnen voorstellen tussen Saturnus, de oudere generatie en Mercurius de jongere generatie, Humor is heel nuttig in zulke gesprekken! Dan is er de lastige Venus / Jupiter inconjunct op zondag. Venus in Ram kan snel in vuur en vlam staan. Vergeet niet .. Venus komt binnenkort vierkant Pluto te staan… en haar huidige heerser Mars gaat enkele uren na de inconjunct retrograde lopen. Pas op voor negatieve emoties en situaties waarin je een zeer duidelijk beeld hebt van hoe het zou moeten zijn. Maagd kan vast komen te zitten op de detail – terwijl Jupiter veel liever het grote plaatje wil zien. Ik wens jullie een hele goede week.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Grote aarde driehoek en Mars stationair

 1. Tiny Admiraal zegt:

  Heel mooi, dank je wel Liz ben er blij mee,

  groetjes Tiny Admiraal

 2. Bregje zegt:

  Hoi Liz,
  Voor mij persoonlijk is je blog in het Engels prettiger, juist omdat je je preciezer kunt uitdrukken. Alhoewel ik er van uitga dat de meeste mensen wel Engels spreken, blijkt dat toch niet altijd zo te zijn. Aardig dat je voor die groep de vertaling biedt. ik heb wel gezien dat je blog in het Engels meteen weer is opgenomen in het “astro dispatch” rijtje (dit is een soort regelmatige verzameling van blogs over astrologie, maar alleen Engelstalige) dus daarmee is je bereik meteen weer wereldwijd en dat vind ik prachtig!
  Ik heb nog niet zoveel positiefs gemerkt van de grote aardedriehoek (alhoewel hij mijn goed geaspecteerde Venus en Maan raakt) misschien komt dat door minder leuke transits tegelijkertijd die naar mijn idee meer aandacht opeisen (transit Pluto conjunct Venus/opposiet Saturnus, en transit Neptunus bijna conjunct Jupiter maar al wel vierkant Neptunus en Mars). Maargoed, misschien wordt de werking duidelijker nu Mercurius in Stier de driehoek gaat maken (in mijn derde huis en straks conjunct mijn Maan op 14 gr Stier. Daarna komt Mercurius nog een keer stationair op mijn Maan na zijn retro gang in Stier), hoe traag ook, er zal toch echt wel een diepe boodschap uitkomen! Deze aardedriehoek speelt voor mij dus tussen de huizen 7 (t-Jupiter), 12 (t-Pluto en mijn eigen Venus) en 3 (t.Mercurius en mijn eigen Maan). Ik ga binnenkort een intensieve therapie doen en ik denk dat het allemaal neerkomt op de manier waarop ik met relaties om ga (Venus in 12) die beinvloed is door mijn jeugd (Maan in 3). Transit Jupiter door mijn 7e huis kan daar genezing en bevrijding brengen, maar het gaat niet heel makkelijk (in Maagd, dat teken is bij mij intercepted). Ik denk dat het een groot proces is, want daarna gaat Jupiter mijn 8e huis in en op weg naar een conjunctie met mijn Pluto die allerlei vierkanten maakt. Maar ik verwelkom Jupiter daar met een warm hart. Ik denk dat dan duidelijk wordt wat de huidige transit-driehoek Jupiter-Pluto, voor mij persoonlijk kan betekenen. Ik hoop dat ik tegen die tijd geleerd heb, om de enorme waarde die ik aan de Ander toeken (Pluto in 8 vierkant Zon, Merc, Venus) aan mezelf toe te kennen, en dat ook echt te integreren in hart, hoofd en ziel (Zon, Merc, Venus 🙂 dat ik beter begrijp wat van mij is en wat van de Ander en dus een betere balans tussen geven en nemen op allerlei vlakken (Pluto in Weegschaal in 8).
  Nou nou, wat een verhaal! Maar ik laat het wel staan!

  Succes met de verspreiding van je blog en laat de astrologie populairder worden dan ooit!
  Liefs, Breg

  • Liz Hathway zegt:

   Hoi Bregje,
   Ik ben heel blij met je reactie. Je kent mijn natuurlijk ook persoonlijk – en je engels is uitstekend. Ik denk dat je merkt het verschil in mijn taal als ik in het engels kan schrijven. Het is precies zoals je het verwoordt.

   De energie v.d. transits hebben ook met de innerlijke wereld, een sfeer of stemming te maken. De energie v.h. grote driehoek moet nu ergens in je leven wel voelbaar zijn. Dingen gaan misschien wat voltte of makkelijker. Er is wellicht meer oog v.d. meer praktische kant van dingen. Gezien de Pluto energie – zal zo’n grote aarde driehoek uiteraard energie van een minder intense soort aanbieden – toch kan je juist nu goede inzichten hebben of krijgen over jezelf, die ook impact op de lange lopende transits kan hebben. Dus houd je dagboek / gedachten bij!

   Trouwens…. fijn om te horen dat ik op astrodispatch sta!! Dat wist ik dus niet. 🙂 Liz hug

  • Pascale Hopstaken zegt:

   Moedig Breg !
   ik gun je die opruiming van Pluto..het kan ff stinken als rottende paddestoelen maar de mest die daaruit voortkomt is wel lekker jouw basis-cement voor verder …lekker meer jouw unieke vorm Leven
   Toy Toy
   Liefs,
   Pascale

 3. margaret zegt:

  Dank Liz!!!!! Ik ben heel blij met het Nederlands maar ik begrijp jou wel hoor.

 4. Simone Kempeneers zegt:

  Hartelijk dank voor de vertaling, heel blij dat ik je wekelijkse blog kan lezen.
  Simone

 5. Pascale Hopstaken zegt:

  Kei lief Liz ,Dank je !!
  Zo kan ik de context preciezer “voelen”
  fijn weekend,
  Pascale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *