Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus, Saturnus, Pluto, Uranus.. relaties komen in de knel?

Astrologieblog Weekhoroscoop: De week begint met de Zon in de laatste graad van Ram. Dit is een kritisch punt, de energie kantelt en hangt als het ware in de balans. In sommige opzichten voelt het passend dat Mars, de heerser van Ram, afgelopen weekend retrograde is gaan lopen. Het lijkt erop dat tegen de stroom in duwen, niet snel tot de gewenste resultaat zal leiden.  Gisteren maakte Venus – die momenteel in hartstochtelijke Ram staat – een harmonieuze driehoek met retrograde Saturnus in Boogschutter. Verantwoordelijkheid nemen in relaties is een belangrijke thema. Boosheid is een Ram valkuil en Saturnus nu retrograde biedt jeugdige Venus volwassen advies: ‘bezint eer ge begint’

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag maakt de Zon de overstap naar aardse, weloverwogen, sterk, koppig en o zo geduldige Stier. Maar met teken heerser Venus in Ram zou je kunnen zeggen dat deze specifieke Taurus seizoen met een knal begint. Venus loopt richting conjunctie Uranus – en staat vernietigd in Ram.. Enkele uren na de Zon / Taurus overstap – staat Venus vierkant Pluto. Indien jaloezie, wrok, oneerlijkheid of intriges een rol in een relatie spelen, of er kwesties rond macht en machteloosheid zijn, dan kan dit vierkant invloed hebben. Want wat werd  tot nu toe verborgen – wordt zichtbaar. Er is een rauwheid gekoppeld aan een Venus / Pluto vierkant, je ziel wordt blootgelegd. Het doen van  ‘harde business’. Pluto kan destructief zijn en schroomt niet terug om je vuile was op straat te hangen. Vrijdag staat Venus conjunct Uranus. Blootstelling: iets komt aan het licht  dat ons kan shockeren. De persoonlijke integriteit, ethiek en waarden van mensen (en machthebbers) wordt onder de loep genomen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In feite gaat we nu een kritieke fase in,  zowel op persoonlijk als op collectief niveau. Retrograde Jupiter komt steeds dichterbij Neptunus, terwijl Saturnus in Boogschutter zichzelf vindt in zijn rol aan van  focale planeet in een beweegelijk t-kruis. Het is dit kruis dat de energie van nu bepaalt. Het stof van de unieke 7x Uranus / Pluto vierkant is nog niet gesettled. Er is nog geen duidelijke order. Terwijl alles mogelijke lijkt, niets is zeker.  Jupiter in Maagd is data rijk, maar inzicht arm. Saturn / Neptune geeft een existentiële crisis weer: zowel individueel als collectief proberen we betekenis uit complexiteit te halen. De verbijstering heerst. Wees bewust in de komende weken. Zijn er mensen die spelen op je sympathie of die je eigen oordeel ondermijnen?   Het is belangrijk – maar moeilijk – om onderscheid tussen feit en fictie te maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Vrijdag is er een Volle Maan – en dat is misschien een indicator dat we nu rustig over dingen na moeten denken. De Maan in Schorpioen gaat altijd over diepe maar vaak weggestopte gevoelens. We moeten in verbinding komen met deze onderliggende gevoelens want die kunnen invloed  op onze besluitvorming hebben. Bijvoorbeeld, houdt angst voor het verlies van veiligheid ons tegen? Het is altijd goed vind ik, om  gehoor te geven aan wat de planeten zeggen in plaats van blindelings tegen de natuurlijke stroom in te zwemmen. De energie van het beweegelijke kruis is fantastisch voor het verkennen van mogelijkheden voor brainstorming, voor het jongleren met ideeën. Pas na de zomer krijgen onze long term plannen de ruimte. Begin september, komt Jupiter in Weegschaal te staan en dan hebben we een prachtige wederzijdse receptie tussen Jupiter en Saturnus. Jupiter staat in het teken waar Saturnus verhoogd staat -Weegschaal, terwijl Saturnus in het teken van Jupiter’s heerschappij, Boogschutter staat. Jupiter en Saturnus zijn de grote architecten van het leven en wanneer ze in een ondersteunende relatie met elkaar staan, kunnen we echt vooruit komen. Desalniettemin, biedt vrijdag’s Full Moon Friday ons een unieke kans om bij de kern van onze gevoelens te komen. Deze gevoelens moeten we erkennen en onderzoeken. We dienen ons af te vragen of deze gevoelen-  die ooit relevant waren- nog van toepassing zijn. Bij een Schorpioen Full Moon, kunnen we negatieve emoties elimineren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week, lijkt het alsof relaties worden verstoord of door een crisis heen gaan.  Dit zien we terug in de energie van de Venus / Pluto vierkant, de Volle Maan en de Venus / Uranus conjunctie. Echter.. in het weekend wordt Venus de ochtend ster: zij komt in de ochtend voor de Zon op. Deze stand nodigt ons ook uit om meer rekening met de ander te houden. Harmonie in relaties wordt belangrijker.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus, Saturnus, Pluto, Uranus.. relaties komen in de knel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *