Astrologieblog Weekhoroscoop: Over De Grote Aarde Driehoek.. en in je kracht staan

Astrologieblog Weekhoroscoop:Deze week begon onder een belegerde Maan. Een planeet wordt belegerd als het zich tussen de twee zgn malefieke planeten Mars & Saturnus bevindt. Mijn voormalige leraar John Frawley zei dat het was alsof die belegerde planeet  tussen ‘een rots en een harde plaats’ vast zat: niet een comfortabele plek om te zijn. Van oudsher heeft de Maan in mundane astrologie een verband met het volk. De aankondiging van mijn zoon gisteren (ascendant 8 Boogschutter) dat hij met een vriend (die net zijn rijbewijs heeft behaald), naar een pretpark op de grens met Duitsland zou rijden – liet me met een ongemakkelijk gevoel. Het weer was grimmig en ik vond het moeilijk om een pretpark in verband met Maan/Mars/Saturnus conjunct de ascendant te zien. Keer op keer, daagt astrologie mij uit om  vertrouwen in het leven te hebben. Dat vind ik fijn. Jupiter is ook in beeld en dat schenkt weer vertrouwen. Komt wel goed denk ik dan en dat is ook zo.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vandaag, dinsdag maakt de Maan in Boogschutter een driehoek met Uranus en Venus in Ram. Vorige week kreeg ik veel feedback m.b.t. het thema ingewikkelde relaties. Ik denk dat ik een gevoelige snaar raakte. Ik heb van dichtbij vier relaties zien eindigen. Echter..het donkerste uur is altijd voor de dageraad. De Maan komt uit de sfeer van Mars / Saturnus  en komt in harmonische verbinding te staan eerst met Uranus (waarbij de weg vrij voor meer autonomie wordt gemaakt) en vervolgens met Venus (het stimuleren van liefdevolle onafhankelijkheid). Vanaf zaterdag staat Venus in haar eigen teken Stier. De zon staat al in deze vredelievende teken: relaties in brede zin (dit is inclusief de relatie met jezelf) krijgen meer rust. Taurus heeft veiligheid nodig en kan niet tegen als die bedreigd wordt. Stier voelt zich altijd het meest tevreden als die weet waar die staat. Taurus kan bijna alles weerstaan. De kosmische kaarten zijn geschud. Er is wat meer  duidelijkheid gekomen en daar kan een Stier beter mee leven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op donderdag komt Mercurius  in Stier tot stilstand: inderdaad deze week begint Mercurius aan zijn retrograde fase.. De Nieuwe Maan in Stier volgende week ( 6 mei) ziet er prachtig uit. Het lijkt bijna alsof Mercurius achteruit loopt om aan de prachtige Zon, Maan en Venus conjunctie mee te doen.  Twee weken geleden al stond Mercurius in een grote aarde driehoek.. Ik schreef toen: … . Mercurius verbindt Jupiter en Pluto en speelt  de rol van koppelaar. We hebben te maken met een grote ‘aarde’ driehoek. Ik hou van grote aarde driehoeken -wat kan ik zeggen? Ik ben een Steenbok en bevooroordeeld.  Aarde is een pragmatische, verstandige, constructieve, element.  Aarde is praktisch en stelt de juiste vragen:  “….wat kunnen we echt voor elkaar betekenen?’  ‘hoe gaan we dat financieren dat?’ Aarde  pakt dingen heel constructief aan. 

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius’ keert terug naar die grote driehoek en dit betekent dat plannen  concreter geworden, of een tweede fase ingaan. Dit is vooral handig voor de basis dingen, het struktuur van ons leven, onze financiën. Echter, het heeft ook met grounding te maken, met beide benen op de grond staan.  Dingen beginnen langzaam vorm te krijgen. Mercurius in Stier herinnert me aan de fabel van de haas en de schildpad. Taurus ‘persistentie en determinisme zal uiteindelijke de juiste resultaat hebben. Misschien moeten we nu onszelf wat tijd gunnen om erachter te komen wat we echt, echt willen hebben. Wat we echt, echt willen doen. Stier vraagt ons ook geduldig te zijn. Dat is de boodschap – maar ook de uitdaging hier denk ik.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De aardse energie zorgt ook voor wat evenwicht. We hebben nog altijd te maken met de roering van het beweegelijke kruis – dat alles zo onbestemd en onzeker maakt. De grote aarde driehoek en vooral de combinatie Mercurius / Jupiter / Pluto – loopt als een rode draad door de hele maand mei en is nog dominant als Mars die nu ook retrograde loopt – naar Schorpioen terugkeert op 27 mei. De aarde brengt voort vruchten want het is een vruchtbare element. De aarde is onze basis in dit leven, ons thuisplek. Misschien wordt het ook tijd voor ons om in onze kracht te staan? De energie die nu opkomt, vind ik super krachtig energie om mee te werken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, Horary Craftswoman
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over De Grote Aarde Driehoek.. en in je kracht staan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *