Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de nieuwe Maan in Stier en op de goede weg zitten

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik krijg een goed gevoel als ik naar de planeten standen voor deze komende week kijk. Dit heeft alles te maken met de notie van evenwicht en harmonie. Sinds het najaar van 2015 toen Jupiter opposiet Neptunus stond-  heeft de energie van het beweegelijke kruis de collectieve sfeer bepaald. Het beweegelijk kruis heeft o.a. te maken met  opportunisme, met aanpassingsvermogen en het vermogen om snel in te spelen op veranderende omstandigheden. We hebben net een ongekende collectieve 7x Uranus / Pluto vierkant meegemaakt en de fall-out is enorm geweest: sommige structuren waren enorm aangetast (banken, bedrijven, landen, overheden, pensioenen, diensten) en het gezag is duidelijk ondermijnd (Snowden, Blockupy, Anonymous ). Veel mensen vertrouwen hun regeringen of politici niet meer.  Op de een of andere manier, vind ik de energie van het beweegelijke kruis passen in de post Uranus vk. Pluto tijdperk. Het collectieve stof is nog niet neergedaald. Veel hangt nog in de lucht. Dingen zijn nog niet helder of definitief beslist. Aan de positieve kant, onder het beweegelijke kruis, worden we uitgenodigd om met mogelijkheden te spelen.  We kunnen mogelijkheden verkennen zonder verplichtingen.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Het beweegelijke kruis heeft wel nadelen. Ten eerste kan het besluiteloos maken en ten tweede kan het betekenen dat we te snel opgeven. Opgeven betekent dat we de vruchten van onze inspanningen niet kunnen plukken. Maar goed.. hoe zit het met de feel-good factor ?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week komt de grote aarde driehoek  tot zijn recht. Op dinsdag staat de Zon in Stier exact driehoek Jupiter in Maagd en op zaterdag exact driehoek Pluto in Steenbok. We beginnen meer bewust te worden van waar onze kansen en mogelijkheden voor zowel materiaal als spiritutele groei zitten. De Zon boft dat teken heerser Venus,  ook  in aardse, vredelievende Stier staat. We kunnen mooie plannen bedenken. Mercurius loopt retrograde in Stier welk betekent dat we wel geduld moeten hebben. Het kost tijd om dingen goed te regelen. Stier heeft een rustig karkater en laat zich niet opjagen. Stier is eerder koppig, l enorm sterk en wilskrachtig in de dingen die hij belangrijkt vindt. Het grote aarde driehoek ontlast het beweegelijke kruis, het neemt wat druk v.d. ketel. De driehok naar Jupiter – biedt nieuwe mogelijkheden voor de Jupiter/Neptunus oppositie. Jupiter opposiet  Neptunus kan worden overweldigd door de onmetelijkheid en complexiteit van bepaalde problemen. Aan de ene kant is er een  besef van menselijk lijden en een verlangen om  ouderen, kinderen, de rechteloze, daklozen, enz. te helpen. Terwijl aan de andere kant, Jupiter opposiet  Neptunus zoekt afleiding en is in staat om zich van het lijden af te keren.  Jupiter / Neptunus wil geamuseerd en vermaakt worden. Dit is Nero zingend terwijl Rome verbrand.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dit een goede week om mensen te mobiliseren. Een goede week voor collectanten. Mensen willen graag praktisch hulp geven. Een munt in een buis gooien – doet zalve op het geweten. Goede doelen kunen zeker profijt aan deze energie hebben !! Dit is een uitstekend moment om een marketing campagne te lanceren. Goed moment om een nieuwe look of een product op de markt te zetten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De nieuwe Maan op vrijdag baadt in de energie van de grote aarde driehoek. Veiligheid en financiële kwesties zijn belangrijk evenals zaken rondom huis en familie.  Een nieuwe maan signalleert een nieuw begin – en dit is een zeer vruchtbare nieuwe maan. Praktische zaken krijgen prioriteit. Stier kan goed luieren: het is daarom ook belangrijk om bewust te kijken naar het huis waar deze nieuwe maan valt.  Er zijn duidelijk dilemma’s – en deze hebben te maken met planeten die veel langzamer bewegen dan Zon, Maan, Mercurius en Venus in Stier. Denk bijv. aan de lopende Saturnus/Neptunus vierkant!! Echter.. deze dilemma’s mogen onze weg niet helemaal belemmering. Deze nieuwe Maan staat in het teken van verstandige en liefdevolle handelingen. We kunnen rust en stilte in de liefdevolle Stier energie vinden. Het is er om van te genieten – maar niet om te worden verspild.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de nieuwe Maan in Stier en op de goede weg zitten

 1. lenie zegt:

  Het klopt weer helemaal. Vandaag de hele dag in Amsterdam naar conceptstores gekeken (Haarlemmerdijk, Rozengracht enz.) Zoveel inspiratie opgedaan voor de winkel, dit is de toekomst. Nieuwe Maan valt in huis 9. Het grote driehoek naar huis 1 (Jupiter) en huis 5 (Pluto)Ik denk in kansen, wensen van mezelf vormen zich, net als de visie voor de toekomst. Ook nog besloten om dit jaar weer eens op vakantie te gaan, hi

 2. Chinta M.L.Koster zegt:

  Elizabeth hoi,
  Ik ben een van de mensen die jou niet persoonlijk kent maar regelmatig je blog opzoekt en dan vooral geniet van de inhoud en vooral ook je geheel eigen manier van kijken en schrijven.
  Klopt het dat de vertaling die je nu aanbiedt vanuit het Engels niet door jou zelf gedaan wordt?

  • Liz Hathway zegt:

   Hi Chinta.. Ik vertaal de tekst met behulp van google translate. De tekst wordt ook iets aangepast.

   • Chinta M.L.Koster zegt:

    Dankjewel voor je reactie, Liz!.
    Ik bespeurde al lezende dat ik iets “heel eigens” niet meer terugvond in je artikelen.
    Klopt dus wel dat de google vertaler juist die kleine vooral muzikale getinte nuances niet oppikt.
    Geeft niks, doet niets af aan het werk wat je verricht, maar viel echt op!
    Je schrijft, (schreef) als Engelse zo goed Nederlands dat dit voor mij toch echt niets afdeed aan jouw specifieke uitdrukkingsmogelijkheid..
    dag groet, Chinta

    • Liz Hathway zegt:

     Hi Chinta, Klopt re: google translate en de nuances. Echter, ik pas de google tekst wel aan – vooral om de nuance er weer ‘in’ te krijgen.

     In het engels ben ik natuurlijk veel beter in staat om mij zelf uit te drukken. Wat je nu hoort is mijn authentieke stem. Het zal wel even wennen zijn – en ik ben benieuwd hoe je over een maand of drie – over de ‘new style’ week horoscoop denkt. Laat je het weten? Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *