Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Stier en de grote aarde driehoek DELUXE

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gisteren ging Jupiter weer vooruit lopen en plannen die sinds januari aan het brouwen zijn, beginnen zich nu of te kristalliseren of uit elkaar te vallen. Op dit moment staan veel planeten in het element aarde – en aarde gaat over de materieele wereld, over concrete dingen en over wat levensvatbaar is. Jupiter in Maagd – heeft  oog voor details en staat bekend om zijn praktische en hulpvaardige karakter.  Jupiter heeft ook met kansen te maken en de meeste kansen liggen nu op het gebied van het alledaagse: Wat heeft aandacht nodig? Wat werkt niet optimaal? Wat kan verbeterd worden ?  Wat moet worden aangepast? We hebben nu de middelen om praktische verandering aan te brengen. Over het algemeen wordt het makkelijker om hulp te vragen. Retrograde Jupiter in Maagd – heeft de neiging om in de details verstrikt te raken en door de bomen het bos niet meer te zien. Daarnaast kan Jupiter in Maagd behoorlijk piekeren.  Dat Jupiter nu dirket loopt, houdt in dat we eerder hulp vragen en hierdoor krijgen we op den duur een beter perspectief op zaken. Maar voor nu…  Houd het simpel. Breng verbeteringen aan. Heb geduld. De echte vooruitgang zal m.i. pas na september plaatsvinden als Jupiter de overstap van Maagd naar Weegschaal maakt. Vanaf dat moment komt er een positieve samenwerking tot stand tussen Jupiter en Saturnus en plannen zullen veel meer bodem krijgen om wortels te schieten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius de heerser van Jupiter in Maagd loopt nu wel retrograde. Wat moeten we hiervan maken? Het is belangrijk om tot de kern van dingen te komen. Gisteren stond Mercurius in cazimi – d.w.z. in het hart van de Zon. Daarnaast stond Mercurius conjunt met zijn eigen Noordknoop die op ongeveer 18 graden Stier staat. De noordknoop heeft altijd een spirituele betekenis en duidt op kwaliteiten die ontwikkeld moeten worden. De noorknoop van Mercurius in Stier wijst in feite op het belang van liefdevolle communicatie, van communicatie vanuit het hart.  Woorden zijn meer dan lucht, woorden hebben de kracht om te genezen of om schade te veroorzaken. Woorden zetten dingen in beweging. De Noordknoop van Mercurius in aardse, materiaal, solide Stier herinnert ons hieraan. Om spiritueel te groeien mogen onze woorden anderen geen schade berokkenen. 

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze komende week is Mercurius een belangrijke speler. Op vrijdag staat Mercurius driehoek Pluto en vervolgens conjunct met Venus. Venus staat momenteel heel mooi bij in haar eigen teken Stier. Actie volgt gedachten en driehoeken zijn actief. Er kan een innerlijke dialoog op gang komen. We kunnen verbindingen maken.  Nu Jupiter weer vooruit loopt is het erg belangrijk om positief te blijven.  Jupiter direct/ Mercurius retrograde geeft in feite aan dat we nu beter in staat zijn om te reflecteren en over dingen na te denken. Ten gevolge hiervan kunnen we een betere sfeer scheppen zowel intern als extern. Deze energie is magisch of alchemistische. Wie diep genoeg graaft (Mercurius driehoek Jupiter/Pluto) zal schat vinden!

Astrologieblog Weekhoroscoop:Liefde, vrede, harmonie. Ontspannen. Sensuele Venus in comfortabele Stier is in staat om goede vibes te creëren. Prachtige energie maar hoe kunnen we deze optimaal gebruiken? Dit voelt als een collectief ‘zen’ moment. De Maan in Kreeft op dinsdag en woensdag ondersteunt alles dat met vrouwen, bevallingen, familiezaken, enz. te maken heeft.  De planeten Mars, Saturnus en Uranus staan momenteel in vuur tekens – en de Maan in Leeuw op donderdag en vrijdag kan aardig hierop inspelen. De Maan in Leeuw zorgt voor  creatieve mogelijkheden en voegt wat inspiratie aan het geheel toe. Aarde kan overdreven praktisch zijn en heeft vuur nodig om hiervan los te komen. Vuur inspireert en maakt lol.

Astrologieblog Weekhoroscoop:Echter,  vrijdag blinkt uit. Op vrijdag, draagt Mercurius het stokje over aan Venus en we krijgen de grote aarde driehoek DE-LUXE: Venus conjunct Mercurius – driehoek Jupiter, Driehoek Pluto. Zeg wat je bedoelt en meen wat je zegt. Focus de geest. Manifestatie regeert okay. Abracadabra! Het leven zit vol magie!

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Stier en de grote aarde driehoek DELUXE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *