Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Mercurius in Stier en gouden kansen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanaf vrijdag staat de Zon in Tweeling en dingen beginnen op gang te komen. Tweeling is snel van begrip, sluw, veelzijdig, intelligent – en teken heerser Mercurius loopt vanaf zondag direkt. Jupiter in Maagd en eveneens door Mercurius beheerd- loopt nu vooruit. Zo wat zoeken wij ? We willen grote ideeën en plannen realiseren. Echter Mercurius loopt wel in Stier – en die vraagt altijd de nodige geduld en doorzettingsvermogen. Stier is een teken die dingen in de eigen rustige tempo doet. Maar wat wij ook willen is vooruit komen – wij gaan dus actief op zoek naar de juiste middelen om ons hiermee verder te kunnen helpen. Kijk naar de huizen in je eigen horoscoop waar Jupiter over heerst. Als Jupiter heer 2 is – dan ben je opzoek naar de financiële middelen. Als Jupiter heer 9 is – dan wil je misschien je reis plannen definitief maken – of in ieder geval de reisroute weten. Hoe dan ook, zodra de zon in Tweeling komt te staan, worden we veel beter in staat om onze plannen aan te passen,

Astrologieblog Weekhoroscoop: Echter, een groep planeten blijven in het aarde element staan: Mercurius en Venus in Stier – Jupiter in Maagd – Pluto in Steenbok. Deze planeten zorgen voor een stabiele basis. De afgelopen weken heb ik veel over de grote aarde driehoek geschreven. Vorige week had ik het over vrijdag en de grote aarde driehoek deluxe. Het is goed om daar even op terug te kijken om te zien wat er gebeurde en dat is niet veel geweest. Om eerlijk te zijn, vind ik dat ook prachtig. Gisteren kwam een lied van de Amerikaanse band Talking Heads spontaan in gedachten. Het nummer heet ‘Heaven’. 

Heaven, heaven is a place
A place where nothing
Nothing ever happens….

photo 5Het idee dat er niets kan gebeuren – vooral in een wereld van drukte en onrust – vind ik heerlijk rustgevend. Vrijdag bezocht ik museum Kranenburg samen met een vriend. We hebben de tentoonstelling van Joost Zwagerman bezocht, ‘Silence Out Loud’.  Deze pagina’s, lagen in de prullebak bij Joost Zwagerman. De kunstenaar – een goede vriend van de schrijver – haalde ze een dag na zijn zelfmoord uit de prullebak – en heeft ze verguld. Voor mij persoonlijk was vorige week vrijdag een onstuimige mix van schoonheid, kunst en vriendschap.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De energie van de grote aarde driehoek houdt zich minstens tot 31 mei staande. We hebben dit te danken aan Mercurius. De eerste Mercurius / Pluto driehoek vond plaats oo 17 april – onder een stilstaande Pluto. Op 28 april ging Mercurius retrograde lopen en raakte Pluto weer op 13 mei. We krijgen momenteel een grote kans om nutteloze of onproductieve gedachten uit te wieden. Een goed moment om stil te staan bij onze eigen motieven. Een belangrijke Pluto vraag is altijd ‘welk voordeel heb ik aan deze situatie?’ Pluto herinnert ons eraan dat het grootste deel van de tijd, doen we niets voor niets. Er zit bijna altijd een motief achter. Nu krijgen we de kans om hier zicht op te krijgen. Ik realiseer me dat dit een confronterende vraag is en dat sommige mensen hiermee moiete zullen hebben.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zaterdag is de Volle Maan in 1 graad 14, Boogschutter. De energie wordt langzaam maar zeker op de spits gedreven.  De vakantie seizoen breekt nu aan en reizen is een Mercurius / Tweelingen en Jupiter / Boogschutter -thema per uitstek. Onze persoonlijke en collectieve veiligheid, grenzen in het algemeen (Saturnus in Boogschutter) staan hoog op de agenda. Mars – nu retrograde in Boogschutter staat conjunct de Maan rondom de Volle Maan dit weekend en staat zelf ook op het punt de grens over te steken richting Schorpioen. Afgelopen zondag in de UK is de voetbal wedstrijd tussen Manchester United en Bournemouth afgelast wegens een verdacht pakketje. Dit voorval deed mij weer beseffen hoe kwestbaar en nerveus ons maatschappij is.  De Zon in Tweeling en vanaf volgende week ook Venus – brengt de energie naar een hoogtepunt. Het t-vierkant (Jupiter opposiet Neptunus – vierkant Saturnus) wordt uiteindelijk een grote kruis. Het hoogtepunt is rond de Nieuwe Maan op 5 juni (zie hieronder horoscoop). Dit voelt aan als een soort collectieve ADHD. Hyper nerveuze energie – maakt overhaast – en kan juist hierdoor tot slechte besluitvorming leiden.

new moon

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanzelfsprekend ook in onzekere tijden liggen er gouden kansen. Dit geldt zeker voor de periode rondom de Nieuwe Maan. Nu is het belangrijk om feiten te controlleren, met beide benen op de grond te blijven en vooral reëel te blijven. Mercurius in Stier blijft een heel belangrijke speler: hij maakt nog altijd verbinding tussen Jupiter & Pluto. De wederzijdse receptie (d.w.z. de potentiëel twee planeten hebben voor samenwerking en zinvolle uitwisseling) tussen Mercurius en Venus ten tijde van de Nieuwe Maan – laat iets constructiefs en bekenisvol zien. We moeten geduldig blijven en de tijd nemen om onze plannen zorgvuldig voor te bereiden. Zodoende kunnen we ons hoofd koel houden en profijt in plaats van last, aan deze energie hebben!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Mercurius in Stier en gouden kansen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *