Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius en Venus – focus op creatieve proces

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercuruis komt nu langzaam op gang. De draden worden opgepakt. Ik moest gisteren erg aan Sonja denken – wiens commentaar op mijn vorige week horoscoop –  veel emoties bij mij (en anderen) op riep. Het is niet niets om een jonge iemand te zien sterven. Ik vind euthanasie enerzijds een geschenk anderzijds een vloek. Gistermiddag stond de Maan in vrijheidslievende Boogschutter in driehoek met Uranus in onbevreesde Ram.  Mercurius speelt vele rollen – een daarvan is die van pyschopomp – d.w.z. de rol van gids die de ziel van een overledene naar Hades overbrengt.  Mercurius houdt nog altijd de grote aarde driehoek in stand. Deze driehoek staat garant voor praktische, geaarde energie. Er is momenteel zeer weinig water – een element dat betrekking heeft op het gevoel en de emoties. Misschien moeten deze even op afstand worden gehouden. Chiron en Neptunus staan allebei in Vissen. Terwijl aan de oppervlakte alles sterk en onbewogen lijkt – onder de oppervlakte spelen diepe emoties een rol.Neptunus in Vissen is de oceaan waaruit het leven voortkwam. Gisteren dacht ik aan de nog lopende vierkant tussen Saturnus en Neptunus. De mythe van Pandora’s Box schoot mij spontaan te binnen. Wanneer het leven zwaar wordt – juist dan komt de hoop te voorschijn. Sonja.. ik hoop van harte dat je neef omringd door vrede en licht heen is gegaan. 

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag (vandaag dus) maakt Venus de overstap van Stier naar Tweeling. Mercurius en Venus staan in elkaars teken en er is sprake van een wederzijdse receptie (een goede samenwerking) tussen beide planeten. De behoefte aan samenwerking neemt toe. Deze combinatie is heel goed voor het bedrijfsleven. Plannen lopen meer voorspoedig dan verwacht. Dit heeft deels te maken met de meer creatieve aanpak en ik denk dat het goed is om de focus op het creatieve proces te leggen. Mercurius heeft rug-dekking van de grote aarde driehoek. Mooi toch! Iedereen wil een winnaar zijn. In het nieuws: vergaderingen, besprekingen waar lastige, complexe vraagstukken worden behandeld, deals komen op tafel. Op woensdag – staat Venus opposiet Mars in Boogschutter – en blaast nieuwe energie in de Volle Maan van vorig weekend. De Volle Maan benadrukt polariteit, evenwicht en wijst op het belang van objectiviteit. Mijn opa zei altijd ‘ een man nooit oordelen tot je een mijl in zijn schoenen heeft gelopen’. Het is niet een zwakte om de dialoog te zoeken (Tweeling).

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Boogschutter loopt retrograde – en op vrijdag keert hij terug naar zijn eigen teken Schorpioen. Dit is een teken van grote kracht. Het zwaard is in de schede – maar de hand op het gevest. Je kracht laten zien kan een dialoog afdwingen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter loopt nu ook direct en maakt op donderdag 26 mei zijn laatste vierkant met Saturnus. De eerste botsing tussen de twee was in augustus 2015 – toen ging het om de vaste tekens Leeuw en Schorpioen. De tweede aanvaring volgde op 23 maart – net een dag voor de terroristische aanval in het luchthaven van Brussel.  Jupiter staat nu conjunct met de Noorderlijke Maansknoop in Maagd. Mercurius de heerser van de noordknoop staat in vredelievende Stier. Er is een sterke planetaire argument voor dialoog. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om oude problemen te benaderen. Een nieuwe aanpak is vereist.  De wederzijdse receptie tussen Mercurius en Venus stimuleert het creatieve denken – want er zijn mogelijkheden die we nog niet volledige onderzocht hebben. Er zijn wel een aantal valkuilen. Saturnus in Boogschutter kan erg zelfingenomen zijn, ja kan zelfs een beetje hypocriet. Het kan iets hebben van ‘papa weet best dus doe wat ik zeg’. De dialoog is juist belangrijk als we het vertrouwen willen terugwinnen. Bovendien de grote aarde driehoek ruikt naar openbaringen (Pluto). Het blootleggen van leugens of argumenten die niet deugen. Deze grote driehoek kan heel positief uitpakken – maar  – het is een medaille met twee kanten. Tweeling is geïnteresseerd in het verspreiden van informatie, Tweeling houdt van een goed verhaal, of het verhaal waar of onwaar is doet er minder toe. Deze week  vliegen de roddels in het rond. Met Mars opposiet Venus – kunnen sommige roddels ook een gemeen karakter  hebben.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Momenteel staan er veel planeten in beweegelijke tekens: Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen. Dit doet veel stof opwaaien die veel onzekerheid met zich mee brengt. Op zulke momenten, moeten we het belang van integriteit en oprechtheid niet onderschatten.  Rond de nieuwe maan van 5 juni bereikt deze energie zijn hoogtepunt.  Nogmaals, het is belangrijk om open te zijn voor nieuwe mogelijkheden en om soepel van geest te zijn. Zodoende kunnen we profijt hebben van de kansen die er voorbij komen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.comIk wens jullie een hele fijne week…© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, AmsterdamOvername van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius en Venus – focus op creatieve proces

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *