Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius en Venus – focus op creatieve proces

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercuruis komt nu langzaam op gang. De draden worden opgepakt. Ik moest gisteren erg aan Sonja denken – wiens commentaar op mijn vorige week horoscoop –  veel emoties bij mij (en anderen) op riep. Het is niet niets om een jonge iemand te zien sterven. Ik vind euthanasie enerzijds een geschenk anderzijds een vloek. Gistermiddag stond de Maan in vrijheidslievende Boogschutter in driehoek met Uranus in onbevreesde Ram.  Mercurius speelt vele rollen – een daarvan is die van pyschopomp – d.w.z. de rol van gids die de ziel van een overledene naar Hades overbrengt.  Mercurius houdt nog altijd de grote aarde driehoek in stand. Deze driehoek staat garant voor praktische, geaarde energie. Er is momenteel zeer weinig water – een element dat betrekking heeft op het gevoel en de emoties. Misschien moeten deze even op afstand worden gehouden. Chiron en Neptunus staan allebei in Vissen. Terwijl aan de oppervlakte alles sterk en onbewogen lijkt – onder de oppervlakte spelen diepe emoties een rol.Neptunus in Vissen is de oceaan waaruit het leven voortkwam. Gisteren dacht ik aan de nog lopende vierkant tussen Saturnus en Neptunus. De mythe van Pandora’s Box schoot mij spontaan te binnen. Wanneer het leven zwaar wordt – juist dan komt de hoop te voorschijn. Sonja.. ik hoop van harte dat je neef omringd door vrede en licht heen is gegaan. 

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag (vandaag dus) maakt Venus de overstap van Stier naar Tweeling. Mercurius en Venus staan in elkaars teken en er is sprake van een wederzijdse receptie (een goede samenwerking) tussen beide planeten. De behoefte aan samenwerking neemt toe. Deze combinatie is heel goed voor het bedrijfsleven. Plannen lopen meer voorspoedig dan verwacht. Dit heeft deels te maken met de meer creatieve aanpak en ik denk dat het goed is om de focus op het creatieve proces te leggen. Mercurius heeft rug-dekking van de grote aarde driehoek. Mooi toch! Iedereen wil een winnaar zijn. In het nieuws: vergaderingen, besprekingen waar lastige, complexe vraagstukken worden behandeld, deals komen op tafel. Op woensdag – staat Venus opposiet Mars in Boogschutter – en blaast nieuwe energie in de Volle Maan van vorig weekend. De Volle Maan benadrukt polariteit, evenwicht en wijst op het belang van objectiviteit. Mijn opa zei altijd ‘ een man nooit oordelen tot je een mijl in zijn schoenen heeft gelopen’. Het is niet een zwakte om de dialoog te zoeken (Tweeling).

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Boogschutter loopt retrograde – en op vrijdag keert hij terug naar zijn eigen teken Schorpioen. Dit is een teken van grote kracht. Het zwaard is in de schede – maar de hand op het gevest. Je kracht laten zien kan een dialoog afdwingen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter loopt nu ook direct en maakt op donderdag 26 mei zijn laatste vierkant met Saturnus. De eerste botsing tussen de twee was in augustus 2015 – toen ging het om de vaste tekens Leeuw en Schorpioen. De tweede aanvaring volgde op 23 maart – net een dag voor de terroristische aanval in het luchthaven van Brussel.  Jupiter staat nu conjunct met de Noorderlijke Maansknoop in Maagd. Mercurius de heerser van de noordknoop staat in vredelievende Stier. Er is een sterke planetaire argument voor dialoog. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om oude problemen te benaderen. Een nieuwe aanpak is vereist.  De wederzijdse receptie tussen Mercurius en Venus stimuleert het creatieve denken – want er zijn mogelijkheden die we nog niet volledige onderzocht hebben. Er zijn wel een aantal valkuilen. Saturnus in Boogschutter kan erg zelfingenomen zijn, ja kan zelfs een beetje hypocriet. Het kan iets hebben van ‘papa weet best dus doe wat ik zeg’. De dialoog is juist belangrijk als we het vertrouwen willen terugwinnen. Bovendien de grote aarde driehoek ruikt naar openbaringen (Pluto). Het blootleggen van leugens of argumenten die niet deugen. Deze grote driehoek kan heel positief uitpakken – maar  – het is een medaille met twee kanten. Tweeling is geïnteresseerd in het verspreiden van informatie, Tweeling houdt van een goed verhaal, of het verhaal waar of onwaar is doet er minder toe. Deze week  vliegen de roddels in het rond. Met Mars opposiet Venus – kunnen sommige roddels ook een gemeen karakter  hebben.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Momenteel staan er veel planeten in beweegelijke tekens: Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen. Dit doet veel stof opwaaien die veel onzekerheid met zich mee brengt. Op zulke momenten, moeten we het belang van integriteit en oprechtheid niet onderschatten.  Rond de nieuwe maan van 5 juni bereikt deze energie zijn hoogtepunt.  Nogmaals, het is belangrijk om open te zijn voor nieuwe mogelijkheden en om soepel van geest te zijn. Zodoende kunnen we profijt hebben van de kansen die er voorbij komen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.comIk wens jullie een hele fijne week…© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, AmsterdamOvername van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius en Venus – focus op creatieve proces

 1. Sonja Veldheer zegt:

  Lieve Liz,

  Ik denk dat er veel mensen een kaarsje opgestoken hebben! Het was eigenlijk wonderlijk, de jongen was zelf zo zeker van zijn zaak, tot de laatste tien minuten was hij nog grapjes aan het maken. Totaal geen angst of onzekerheid, het enige waar hij bang voor was was voor het verdriet van zijn ouders en zussen!
  Maar ik kon wel aan hem zien de laatste weken dat hij constant pijn verbeet, maar hij liet het niet merken en klaagde er niet over. Bleef grapjes maken! Zelf ben ik er ook van ovenrtuigd dat het goed was en hij eindelijk rust kreeg!
  Het wonderlijke is dat hij dus in zeer korte tijd verdwenen was! De arts en verpleegkundige waren heel prettig, namen wel de tijd tot Sheran het moment zelf aangaf. In hen had hij ook veel vertrouwen, dat was duidelijk. Zij hebben bij vorige afspraken volledig de tijd genomen en hem wel drie uur laten praten, ondanks het langzame van zijn spraakgebrek. Maar nu dus achter elkaar een aantal medicamenten in een infuus gespoten. Bij de eerste viel hij al in slaap en was hij al weg. De familie stond er omheen en het laatste wat hij zei was: ik hou van jullie! Dus al met al was het in een kwartier gebeurd, bizar hoor! Wel veel verdriet van ouders en zusje, dus ik kon niet intunen waar zijn ziel bleef in de ruimte! Wel getroost en moed ingesproken. Ja nog aanwezig in zijn appartement, dat wel!
  Maar al met al toch rustig gegaan! Het grote aarde driehoek was voelbaar, alles was en is heel rationeel goed voorbereid door hemzelf. Zaterdag is de crematie, ook die heeft hij tot in detail voorbereid! Alleen zijn zus was niet te stelpen in haar verdriet!

  • Liz Hathway zegt:

   Lieve Sonja, Ik vind het fijn voor jullie allemaal dat het rustig is verlopen. Het verdriet is er – en het mag ook – groot zijn. Er hangt een hoge prijs kaart iemand lief hebben. Het gemis is hard, dat weet ik. Een ding staat als een huis: Sheran blijft altijd leven in jullie harten.

   Ik wens jullie veel sterkte met alles dat nog moet komen. Liefs Liz xxxx

 2. Sonja Veldheer zegt:

  Vrijdag dus Mars in Schorpioen, dus het thema dood en leven zal diepgaand geactiveerd worden!

  Hartegroet!

  Sonja

 3. Simone Kempeneers zegt:

  Zo mooi beschreven.
  0ok onze familie wacht op het juiste moment dat de vader van mijn zonen beslist om ons te verlaten. Op dit moment gebeurt alles nogal rationeel, praktische energie die nu nodig is, ook heel nuttig nu.
  Al zitten eronder emotionele spanningen en veel verdriet te wachten om naar boven te komen.
  Opnieuw hechte familiebanden gesmeed, liefdevolle zorg van kinderen voor hun vader en diepgaande laatste gesprekken.
  Ik ben dus de laatste dagen veel bezig met leven en dood.
  Ja, Mercurius speelt vele rollen.

  Dank voor de steun door uitleg van Liz en Sonja.

  • Liz Hathway zegt:

   Lieve Simone, Ook voor jou, jullie zonen en hun vader, wens ik veel kracht, sterkte en licht de komende tijd. Zorg goed voor jezelf. Dat is belangrijk want in tijden van crisis – vergeet men dat weleens. Woorden schieten te kort.

   Liefs, Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *