Astrologieblog Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Tweeling

Astrologieblog Weekhoroscoop: Er zit veel op het spel deze week. Twee belangrijke astrologische stromingen komen bij elkaar en sommigen zullen zich genoodzaakt voelen om een keuze te maken. Ik denk dat we deze week een aantal duidelijke winnaars en verliezers zouden kunnen zien.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Het beweegelijke t-vierkant dat de boel sinds september 2015 domineert – bereikt nu echt zijn hoogtepunt. Saturnus in Boogschutter is de focal planeet in deze configuration. Het beweegelijke kruis is veranderlik van aard, de energie is diffuus en zekerheden zijn van tijdelijke aard. Beweegelijk is net een kameleon, m.a.w. in staat om zich snel aan nieuwe situaties aan te passen.  Saturnus in Boogschutter, Jupiter in Maagd, Neptunus in Vissen. Wat een cocktail !! Dit is complex energie. Compromis is de sleutel. We moeten bereid zijn om te mixen en matchen en om pleisters op wonden te doen. Het is belangrijk om de energie in beweging te houden. Als focal planeet in het t-vierkant heeft Saturnus onder enorm druk gestaan. Er is behoefte aan verantwoordde leiderschap en leiders met visie. Saturnus vierkant Neptunus – spreekt van collectieve desillusie en wantrouw. Dit soort energie is goed voor sociale onrust, relschoppers of tweedrachtzaaiers.  

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op donderdag staat de Zon vierkant Neptunus. Dit zou een gezagscrisis kunnen geven of een vleugje schandaal. Iets gaat viraal. Archetypal Tweeling is geest – archetypal Neptune is ziel. Venus – achtervolgt de Zon (volgende week maandag zijn ze conjunct) en op vrijdag staat Venus vierkant met Neptunus. Niet alles dat schittert is goud. De dame kan worden misleid. Venus zet de roze bril op. Een heerlijke fantasie. Echter, ‘reality bites’. Op vrijdag staat de Zon en op zaterdag staat Venus vierkant Saturnus. Dit zou grote kater kunnen zijn! Vernatwoordelijkheidsbesef komt om de hoek kijken. Niet alles blijkt mogelijk. Daarnaast staat op zaterdag de Zon en op zondag Venus vierkant Jupiter staat !!  Na twee aspirientjes gaat het feest toch door. Dit voelt behoorlijk hyper-actief aan en en toch, is het ook zeer krachtige energie.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Nieuwe Maan op zondag (zie horoscoop hieronder) is prachtig. Zon conjunct Maan conjunct Venus allemaal in 15 graden Tweeling. De Sabian Symbool voor deze graad: Twee Nederlandse kinderen die kennis uitwisselen met elkaar’. De Zon (Maan en Venus) komen op de plek te staan die paal tegenover Saturnus staat. Dit lege plek wordt ook weleens het punt v.d. bevrijding genoemd. Dus al wordt het t-vierkant een grote kruis – ik denk wat we zullen zien is een nieuwe houding, een ander geluid in het debat, in ieder geval iets nieuws.  Tweeling is slim -en nieuwe maan heerser Mercurius bevindt zich momenteel in een sterke receptie met Venus. Dit zou een verzachting of versoepeling in beleid kunnen voortbrengen, of een poging tot verzoening. Gesprekken worden gehouden. Deals gemaakt. Door antiscion – staat de Nieuwe Maan conjunct met Pluto (orb 1 ° / 52 ‘).

new moon 2

Astrologieblog Weekhoroscoop: De tweede stroming heeft met Mercurius te maken die nog altijd de grote aarde driehoek in ere houdt. Aarde wil dingen manifesteren, ze echt maken. Aarde wil resultaten van alle inspanningen zien. De positieve receptie tussen de Nieuwe Maan heerser Mercurius en Venus is echt interessant – omdat het een uitwisseling van energie mogelijk maakt tussen deze twee belangrijke configuraties. Via een omweg – is er een gelegenheid om een aantal concrete beloningen uit het grote kruis te halen. 

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het is belangrijk om realistisch te blijven. Als iemand een mooi beeld schetst – moeten we ons toch niet voor de gek laten houden. Neptunus is echt in beeld nu. Wil je tot de kern van het probleem komen die je al maanden bezig houdt ? Denk dan aan de Nederlandse kinderen die met elkaar praten. Wees bereid om moeilijke vragen te stellen. Als de antwoorden niet goed aanvoelen – doorgraven – ga dieper onder de oppervlakte  (Pluto staat achter deze Nieuwe Maan !!!! Wees niet bang om dingen aan het licht te brengen !!) Wat er ook boven water komt drijven – kan je het aan  – maar wees wel bereid om een compromis te sluiten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.comIk wens jullie een hele fijne week…© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, AmsterdamOvername van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *