Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus in Ram komt om de hoek kijken

Astrologieblog Weekhoroscoop: De nieuwe Maan op 5 juni, ging gepaard met een aantal controversiële nieuwsberichten! Door antiscion (een soort schaduw plek) viel de nieuwe Maan samen met Pluto, een planeet dat zeer nauw verbonden met genetische manipulatie is. Pluto was net in Boogschutter (een teken verwant aan onderzoek en ethiek), toen het schaap Dolly gekloond werd! Het meest schokkend bericht, vind ik, ging dan ook over de genetische manipulatie van varkens. Wetenschappers hopen op den duur menselijke organen binnen varkens te kweken. George Orwell zou in zijn graf omdraaien.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze nieuwe maand cyclus begint in het kader van de exacte conjunctie van de Zon en Venus. Venus is nu de avondsterk, Hesperus, en gaat onder s’avonds na de Zon. Over Venus Hesperus schreef de Amerikaanse astroloog Michael Meyer: ‘Venus‘ Evening Star …..maakt emotioneel meer bewust en doelgericht .. .. meer gecontroleerd en introvert .. maar is niet per se minder intens!’ 

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op donderdag staat Mercurius opposiet Mars en het kan wenselijk zijn om de emoties onder controle te houden ! Mars loopt retrograde maar staat in zijn eigen teken Schorpioen. Mars blaakt van energie en kracht. De grote uitdaging hier is om die kracht contructief en niet destructief te gebruiken.  Normaal gesproken komt het denken bij Mercurius in Stier langzaam op gang: ‘… waar gaat het over?”. Nu provoceert Mars nogal. Woorden kunnen als wapens worden gebruikt. Dit kan makkelijk een scheldpartij worden. Sterk gepolariseerde debatten en omdat Mars retrograde loopt in Scorpio- kunnen oude koeien uit de sloot worden gehaald.  Dit kan erg vervelend worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Even terug naar Venus. Op dit moment is er een wederzijdse receptie gaande tussen Mercurius en Venus (d.w.z. de planeten staan in elkaars teken!). Deze Mercurius/Mars oppositie gaat wel met humor gepaard en dat kan nuttig zijn als je een boodschap wilt verkopen. Daarnaast – zowel Mercurius als Venus hebben een aantal krachtige bondgenoten en vrienden. Deze receptie heeft ook iets met ‘love letters’, gedachten over de liefde, praten over de liefde enz. te maken.  

Hieronymus_Bosch_051

Aan de minder positieve kant, doet deze receptie me denken aan de beroemde ‘drie bal truc. Dit schilderij ‘de goochelaar is van Hieronymous Bosch (circa 1475). Afgeleid door het spel, wordt het portemonnee van de man gestolen! Met andere woorden, slimme mensen kunnen sommigen op een dwaalspoor brengen. We moeten ons boeren verstand gebruiken!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: In het weekend, loopt Venus en de Zon richting Uranus. Dit gaat gepaard met een behoefte aan meer zelfstandigheid en authenticiteit. Venus sextiel Uranus is exact op zondag. Venus heeft een verwantschap met vrouwen – en Uranus met revolutie. Militante of boze vrouwen? Vrouwen maken eisen? Deze energie kan zich zeker ook in onze persoonlijke relaties uiten. De beste manier om met Uranus om te gaan is door te leven en laten leven…en niet teveel verwachtingen te hebben 🙂

Dit kan een ’tricky’ week zijn. Mercurius/Mars kan zeker lastig zijn. Het is – denk ik – ook belangrijk om oude pijn en nare ervaringen uit het verleden te begraven (Mars in Schorpieon). Het verleden moet rusten. Het is fijn dat later in de week Uranus in het vuur teken Ram om de hoek komt kijken. Uranus is echt toekomstgericht!! Vooruit kijken en niet achterom!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *