Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Kreeft, wees niet te aanhankelijk in relaties

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het afgelopen weekend werd gekenmerkt door geweld. Plezierige aktiviteiten met een groep van gelijkgestemden, naar een voetbal wedstrijd gaan, een avondje stappen (wat erg Jupiteriaans is, vind ik), heeft mensenlevens gekost. Wie wordt hier niet droevig van. De Mercurius / Mars opposite had altijd het potentieel om problematisch te zijn. Ik had het vorige week over ‘woorden als wapens’  maar helaas is het niet bij schelden gebleven. De energie heeft zich in fysieke (Stier) geweld (Mars in Schorpioen) gemanifesteerd. Het blijkt dat de Omar Mateen een Schorpioen  – transit Mars op de Zon had. Deze in principe ‘empowering’ aspect had zich op zoveel andere meer positieve manieren kunnen manifesteren. Ook hier word ik droevig van. Het belang van de stations van de buiten planeten wordt wederom benadrukt. De Neptunus station legde de collectieve nadruk op de slachtoffers en hun families maar het resoneert ook met een diepe collectieve trauma (Chiron ook in Vissen), gericht op de groep, nationale en persoonlijke veiligheid.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gisteren maakte Mercurius de overstap naar zijn eigen teken Tweeling. We kunnen vanuit gaan dat in de weken voor de EU-referendum keiharde campagne gevoerd wordt. De temperatuur zal toenemen. Mercurius komt langzaam maar zeker tegen Saturnus te staan en het onbezette gebied in het t-vierkant wordt bezet. Dat lege gebied wordt ook het huis van de bevrijding genoemd. Wat we krijgen binnenkort is een groot kruis in beweegelijke tekens.  Ik hoop dat de mentale behendigheid van Mercurius in Tweelingen zal helpen om alle argumenten in scherpe focus te brengen. Vanaf 19 juni, is het grote kruis binnen orb. We moeten naar onze eigen kern komen, onszelf ondervragen, argumenten goed begrijpen, en zeker van onze zaak zijn. Als we zowel individueel als collectief niet gecentreerd worden, zullen we energie verstrooien naar de vier hoeken van het kruis. De tijd dringt. Mercurius in Gemini houdt van feiten en fact finding missies. Maar wat Mercurius moet doen – en hopelijk zal de oppositie naar Saturnus hem hierbij helpen – is dieper graven. Tweeling kan te oppervlakkig zijn. Echter, Mercurius in Tweeling is mes scherp, slim, zelfs briljant. Kijk uit voor one-liners! Headlines die simplistische antwoorden op ingewikkelde vraagstukken geven. Die vreselijke advertentie jingle die de hele dag door je hoofd spookt. De Tweeden Saturnus/Neptunus vierkant vindt zaterdag plaats, Red Herring seizoen begint in ernst !! Laat je niet afleiden … houd je ogen op de bal. Neptunus kan Saturnus gemakkelijk op een dwaalspoor zetten!

Astrologieblog Weekhoroscoop: In een artikel van 2013 getiteld, Uranus square Pluto: the Lone Wolf, schreef ik het volgende over Uranus in Ram: ‘Uranus in Aries on the other hand, is expressing the full throttle power of an equinoctial sign, it wants to turn, to do something new, something entirely different. So what we are seeing is a violent confrontation between the status-quo, and deviant, disruptive forces, occasionally prepared to go to extreme lengths to promote a much more radical agenda.’

Astrologieblog Weekhoroscoop: The Sun / Uranus sextiel exact op dinsdag, is de basis van een Yod met Mars als focal planeet. Wat kunnen overheden (de zon) doen tegen lone wolves zonder verdere inbreuk te doen op onze persoonlijke vrijheid (Uranus)? De Yod is een lastige configuratie en de Zon / Uranus base suggereert dat we een aantal nieuwe perspectieven, nieuwe inzichten nodig hebben. Zon/Uranus wijst ook aan dat we door moeten gaan, en gewoon onze eigen ‘ding’ moeten doen.  We zijn niet bang! Krachtig en positief gebruik van Mars in Schorpioen! Heel praktisch: Mars inconjunt Uranus (exact op zondag) adviseert tegen overhaast handelen. Irritatie en boosheid kunnen hoog oplopen deze week. Zon / Mars inconjunct wil ook frustraties ventileren. Als je voelt dat je op het punt staat om te exploderen, vergeet niet om te ademen. Kom terug in je lichaam, vind je eigen centrum. Leer jezelf te ontspannen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag komt Venus in warm, gezellig, huiselijk Kreeft te staan. Geef me een nest en ik zal het bekleden. Dit is een geweldige tijd voor een home make-over. Venus wil graag dingen mooi maken.  Het is tijd om onze meest intieme persoonlijke sfeer wat liefdevolle aandacht te geven. Venus in Kreeft wil huis en gezin beschermen maar zij slaat soms door. De Kreeft liefde kan verstikkend zijn.  In de komende weken komt Venus ook haaks op Uranus en opposiet Pluto te staan. Dus ook in relaties is het belangrijk om niet te aanhankelijk te zijn. Venus in Kreeft is wel gevoelig, vruchtbaar en op groei gericht. Kijk naar de horoscoop huizen waar Venus over heerst en het huis waar zij nu transiteert. Deze gebieden krijgen nu de liefdevolle aandacht van Venus. Plant zaden op deze plekken, geef ze water en kijk hoe ze groeien!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…© Drs. Elizabeth Hathway, MA, DFAstrolS, Horary Craftswoman
360° Astrology, Amsterdam
Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *