Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius in Tweeling, de grote test

Astrologieblog Weekhoroscoop:Deze week kunnen de gevoelens hoog oplopen. Gisteren voor de tweede keer in een maand, viel de volle maan in Boogschutter: dit is een zeldzame gebeurtenis, (de vorige keren waren in 1959, 1978 en 1997). Vanochtend vroeg vond de zonnewende plaats. Het is ook bijzonder dat deze twee gebeurtenissen samen vallen. Hoe pakt dit uit? We kunnen een innerlijk conflict ervaren tussen wat we denken we zouden moeten doen en wat onze emoties ons vertellen we moeten doen. De innerlijke spanning die dit conflit oproept wordt door de Mercurius/ Saturnus oppositie en de Mercurius / Neptunus vierkant vergroot. Het goede nieuws is dat Mars eindelijk zijn station nadert en de Zon zijn overstap maakt naar hoofdteken d.w.z. richting aangever.. Kreeft. 

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Mercurius vervult een belangrijke rol. Zijn positie tegenover Saturnus – leidt de grande finale van het beweegelijke kruis in. Onze innerlijke overtuiging en geloof systemen worden nu tot het uiterste getest. Mercurius in Tweeling, is slim, snel van begrip en snel uit de voeten, maar aan het begin van de week wordt Mercurius vast gebonden door Saturnus, en overweldigd door Neptunus. Er is onzichtbare energie (Neptunus) in het spel. Deze komende week kunnen we makkelijk worden afgeleid en we kunnen ons bij wijlen echt geïrriteerd voelen. Dit kan zijn omdat we te veel te doen hebben of gewoon omdat we niet in staat zijn om prioriteiten te stellen. Waar te beginnen ? Misschien hebben we teveel verplichtingen of teveel hooi op ons vork genomen of hebben we te maken met anderen die aan hun verplichtingen naar ons toe niet kunnen voldoen. Alles lijkt voortdurend in beweging te zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De komende drie weken, lijkt Mars vrijwel tot stilstand in Schorpioen te komen !! Drie weken in de 24e graad! Iedereen die radix planeten in deze zone heeft, zal Mars voelen: misschien als een versterking, of als een focus op relevante zaken, of als een verlangen om schone schip te maken zodat de zaken eindelijk weer kunnen rollen. Mars in Schorpioen is agressief en meedogenloos. Nu moet het onderste steen naar boven. Het exacte station is op 29 juni – en op 30 juni gaat Mars direct. Deze Mars periode kan te maken hebben met gebeurtenissen die halverwege februari plaatsvonden toen Mars voor het eerst dit punt passeerde. Mars in Schorpioen daagt ons uit om ons instinct te vertrouwen. Schorpioen is nooit rationeel. Mars loopt retrograde sinds 17 april en in feite zou het tot 22 augustus kunnen duren (d.w.z. als Mars terug is op de plek waar hij in april stond), voordat we draadjes volledig kunnen oppikken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De horoscoop voor de zonnewende daagt ons uit om ons hoofd te gebruiken. De Zon staat tegenover de Maan in Steenbok – en ondanks de Zon / Venus conjunctie – is de energie allesbehalve makkelijk. De oorzaak? De aanwezigheid van het beweegelijke kruis. De dingen zijn vrij volatiel. Een groot kruis is een frustrerende construct, het plaatst obstakels op de weg, presenteert oplossingen, maar veranderlijk houdt in dat de grond onder onze voeten verschuift. We moeten constant op onze tenen lopen en alert zijn. Jupiter voedt Pluto – en het laatste wat we willen is een kans missen. Saturnus kan ons juist bang maken om een gouden kans te missen. We willen het moment grijpen – maar Saturnus doet ons aan de risico’s denken. Een complexe reeks voorwaarden. Hoewel de triggers moeilijk te identificeren zijn, kan onze eigen innerlijke landschap ook leiden onder dit kruis: we voelen ons ‘één minuut UP’ en ‘de volgende DOWN’. ‘Jantje lacht, Jantje huilt’. Veranderlijke energie is diffuus en onvoorspelbaar. Hoe het zich in manifesteert in onze eigen unieke omstandigheden zou kunnen afhangen van ons vermogen om te improviseren:  hoe flexibel ben je? Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nogmaals: Jupiter driehoek Pluto biedt kansen aan. De laatste driehoek in de huidige reeks van contacten, vindt zondag plaats. 

Astrologieblog Weekhoroscoop: De zon komt nu in Kreeft, een teken met een sterk gevoel voor eigen familie en stam. Kreeft houdt zich o.a. bezig met de veiligheid van huis en haard. Grote beslissingen hangen in de balans en Mercurius is een belangrijke speler. Mercurius in Tweeling heeft niet zo’n sterk loyaliteitsgevoel. Mercurius is een denker, een strateeg, een redenaar, iemand met een talent met woorden. De rol van Mercurius als provocateur is bijna over, in de vroege uren van 23 juni (de dag van het Britse EU referendum) staat Mercurius vierkant Jupiter (conjunct de Node). De grote beloningen zit nu in de Jupiter / Pluto driehoek (laatste aspect in de huidige serie is op zondag). Als je dus beslissingen moet nemen: wees pragmatisch en denk rationeel niet emotioneel. Aarde wil concrete resultaten zien. Aarde wil business doen. Aarde wil meer waarde, wil vruchten plukken. Aarde wil vooral zoveel mogelijk zekerheid hebben zodat deze dingen niet in het geding komen. Belangrijke redenen dus voor de UK (a nation of shopkeepers) binnen de EU te blijven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat richting betreft, zullen sommige mensen nu een keuze moeten maken ( niet allen de Britten !!) Ik denk als we dit gedaan hebben, dat we richting aan onze energei kunnen geven.  In sommige opzichten wordt dit een onrustige week – maar wie verder kijkt ziet dat dit eigenlijk het begin van een einde is.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…© Drs. Elizabeth Hathway, MA, DFAstrolS, Horary Craftswoman
360° Astrology, Amsterdam
Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius in Tweeling, de grote test

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *