Astrologie op de zondag middag: De verdieping van de IC/MC As

liz-stonehengeDe MC/IC as vormt een van de belangrijkste pilaren van de geboorte horoscoop: noem het gerust de ruggegraat. We hebben allemaal wortels. We komen uit een gezin, zijn geboren op een bepaalde plaats, in een bepaalde tijd, maar onze wortels gaan generaties terug. De IC is gebonden met de Egyptische onderwereld, met de god Duat. Dit is de plek waar de Zon zijn diepste punt bereikt. De IC gaat over onze ancestors, de bron, de familieleden die wij bijna allemaal vergeten zijn en die toch in onze DNA zitten. De heerser van het IC en de planeten in het vierde huis verschaffen ons toegang tot dit verleden. Hier begint de zoektocht naar onze eigen familie narratieve, de eigen familie myth.

Op zondag 20 november geef ik een workshop in Amsterdam die als doel heeft inzicht te geven in ons basis patronen rondom gezin. Voel je je hier op aarde thuis, of niet? Welke rol in het gezin kreeg jij en hoe heb je dat ervaren? Al zijn we er niet van bewust, de narratieve, de mythe, van het gezin waarin we opgroeiden, speelt een belangrijke rol in ons leven. In deze workshop gaan we samen het IC helemaal uitdiepen. We gaan kijken naar de traditionele betekenis van het IC en zullen kijken naar tekens op cusp vier, en planeten in dat huis. Echter, door de focus te leggen op de horoscopen van de deelnmers, kunnen we ontzettend veel leren door ons eigen ervaringen met elkaar te delen.  Vragen die in de eerste workshop aan bod komen: Hoe ben jij verbonden met de generaties die voor jouw geboren zijn? Wie waren deze mensen en welke sporen hebben zij achtergelaten? Welke invloed heeft je familie narratieve op jouw leven ? Hoe beinvloedt het vierde huis je behoefte aan succes in de buitenwereld? Misschien moeten we een paar spoken uit het verleden ten grave dragen – of zullen we juist nieuwe krachten in onszelf ontdekken.

fran8In de tweede workshop die op zondag 11 december gehouden wordt, gaan we kijken naar de MC. Welke invloed heeft het 4e huis (het IC)  op  je beroepsleven uitgeoefend? Welke rol heeft de moeder (de vrouwelijke lijn) hierin gespeeld ? Hoe zit het met je eigen vrouwelijke lijn? Wat hebben we in de buitenwereld bereikt en zijn we hiermee tevreden ?

Het is de bedoeling met deze twee workshops om de IC/MC as beter te begrijpen, het beter te integreren en om uiteindelijk meer innerlijke zekerheid te krijgen. Door de verdieping van kennis tot groei te komen.

Om aan deze worshops deel te nemen is een goede basis kennis van astrologie vereist. De workshops beginnen om 14.00 en eindigen om 17.30. De prijs per workshop is euro 45,= (incl. BTW). Voor de duidelijkheid, het gaat om twee worshops, de eerste gaat over de IC, de tweede over de MC. Opgave uitsluitend dmv een email naar: hathway77@hotmail.com

Drs. Elizabeth Hathway, MA, DFAstrolS, QHC
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Workshops. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *