Astrologieblog: 2017 in een notendop

In sommige opzichten lijkt 2017 op de crisis jaren van 2012++. Dit was de periode van de 7 malige Uranus/Pluto vierkant – en de grote kruis in de hoofd tekens. Deze energie komt nu deels terug – omdat Jupiter in Weegschaal haaks op Pluto en opposiet Uranus staat. Jupiter wekt dus nieuw leven in dat oude kruis. Jupiter vierkant Pluto maakt ontzettend ambitieus. We kunnen heel veel willen – en omdat Pluto in Steenbok staat – resultaten moeten concreet zijn – d.w.z. financieel, maatschappelijk succes, enz. Jupiter staat ook opposiet Uranus – waardoor we heel makkelijk ons doel voorbij kunnen schieten. ‘TE’ is een woord dat mij te binnenschiet. Gelukkig voor ons – staat Saturnus nu in Boogschutter en in driehoek met Uranus en in sextiel met Jupiter. Saturnus vormt nu als het ware een brug en biedt ons een manier om uit de spannings-circuit te stappen. De Saturnus/Neptunus vierkant van 2016 – heeft een ‘new world order’ gebaard. De waarheid bestaat niet meer. We leven nu in de era van ‘post-truth’ een term die verwijst naar ‘omstandigheden waaronder objectieve feiten minder invloedrijk zijn in het vormen van publieke opinie dan een beroep op emotie en persoonlijk geloof’. Saturnus in Boogschutter vraagt ons om achter onze eigen waarheid te staan. Saturnus driehoek Uranus kan ons bevrijden van invloeden van buitenaf. Uranus is authentiek en we kunnen nu echt groeien – maar dan wel binnen onze eigen normen en grenzen. We krijgen als het ware toestemming om de spanning te ontstijgen door onze eigen wijsheid en zelf kennis toe te passen.
In april maakt de maansknoop de overstap van Maagd naar Leeuw. De knopen geven o.a. aan waar de eclipsen zich gaan bevinden. De noordknoop in Leeuw wijst ook op innerlijke kennis, op standvastigheid, op positief denken. Vuur is positief en ziet kansen. De nieuwe kansen komen nu voort uit het zelf, worden uit de eigen creatieve bron geboren.
In october verhuist Jupiter naar Schorpioen en in december maakt Saturnus ook de overstap naar Steenbok. Lucht en vuur – maken ruimte voor water en aarde. In 2017 kunnen we wortels schieten in vruchtbare grond. Dank jullie voor alle aandacht. Ik wens al mijn lezers een gezond en gelukkig 2017. En veel wijsheid natuurlijk…. Liz 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen, jaaroverzicht 2017, Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog: 2017 in een notendop

 1. Dorien zegt:

  Dank u wel voor uw overzicht van 2017.

 2. Chinta M.L.Koster zegt:

  Waardering voor situaties door gebruikmaking van het allerbeste in ons zelf.
  Dank Liz, voor de stimulerende twintig- zeventien aanreikingen!

 3. Eg Sneek zegt:

  Welke betekenis krijgt de Zonsverduistering van 21 augustus 2017? In conjunctie met Mars? Deze Eclipse is te zien boven de Verenigde Staten, loopt van de westkust helemaal naar de oostkust. Is daar al iets over te zeggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *