Liz Hathway: Astrologische Kijk op de Volle Maan in Kreeft

Spannend hoe de Zon zich aan het begin van deze week met Jupiter en Uranus bemoeit! Uranus in Ram kan een echte oproer zaaier zijn. In principe wil Jupiter in Weegschaal de lieve vrede bewaren – echter niks doen lijkt geen optie te zijn. Deze week – na de volle maan -staat Venus nota bene conjunt met Neptunus en Jupiter wordt momenteel door Venus beheerd. Dit is een indicator van hoe mooi en schitterend de beloftes lijken te zijn. Jupiter wordt wellicht verleid.

De Zon staat als symbool voor de leider, de top dog, en juist die krijgt het moeilijk. Uranus roept ‘off with his/her head’; Jupiter in Weegschaal wil in principe bemiddelen – maar de vierkant met de Zon maakt overhaast en overmoedig. Wijsheid kan een ’time out’ betekenen. De volle maan op donderdag is schitterend. In deze tijd van het jaar – en in het noorderlijke half ronde – bereikt de Maan haar hoogste positie aan de hemel en geeft veel licht. De Maan is reflecterend. De kunst is niet om te reageren maar om een respons te geven. Het is tijd om ons boerenverstand in te schakelen. Vlak na de volle maan – keert Mercurius terug naar pragmatisch, met beide benen op de grond staande, praktische aarde teken, Steenbok. De vraag is en blijft: wat is haalbaar en wat niet ? Over welke talenten en middelen hebben we beschikking? Soms lijken de bomen tot in de hemel te groeien – terwijl ze geen wortels in de aarde hebben: onder het grote kruis dat door rondomde Maan gevormd wordt, kan iemand (een wereld leider) van zijn/haar voetstuk vallen.

Dit wordt een fascinerende week. De kunst is om gecentreerd te blijven en te handelen vanuit je eigen kern.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway: Astrologische Kijk op de Volle Maan in Kreeft

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *