Koop en ster ?

In juli 1994, kreeg rockster en componist Frank Zappa een planeet naar zich genoemd. Gek vond ik dat – maar ook weer niet. Zappa’s muziek, opgebouwd uit experimentele klanken behoorde eigenlijk tot een andere wereld. Zappa was net een komeet die de aarde voorbij raaste en voor zo lang het duurde, voor veel opwinding zorgde. Als ik nu omhoog kijk – leeft hij voort, ergens tussen de sterren aan de hemel.

Gisteren of eer gisteren, rondom mijn verjaardag in ieder geval, praatte ik met een vriendin over Roland Hepp. Het dreigde slecht weer te worden, en ik herinnerde me hoe, ongeacht het weer, Roland altijd op mijn verjaardag kwam opdagen. Roland met zijn eigen unieke kijk op de astrologie – is nu al jaren geleden overleden. Voor hem zou ik ook zo’n ster willen hebben. Het idee spreekt mij aan.

Gek genoeg kwam ik een bedrijfje tegen die dit daadwerkelijk doet. Ik citeer van de website ‘koop en ster‘, “het benoemen van een ster is een persoonlijk cadeau aan een van uw naasten en kan gegeven worden uit liefde, vriendschap, affectie of zelfs uit rouw. De ontvanger zal bij het kijken naar de sterrenhemel altijd aan uw prachtige cadeau herinnerd worden.”
Dit spreekt tot de verbeelding, en gaat terug vermoed ik, naar de tijd van de oude Grieken. De filosoof Plato geloofde dat de ziel onsterfelijke was en dat elke menselijke ziel aan een ster gekoppeld was. Het idee leeft kennelijk voort…

Hartelijks, Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Koop en ster ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *