Liz Hathway: Jupiter in Weegschaal – t-vierkant met Pluto als focal planeet

Jupiter in Weegschaal loopt vanaf maandag 6 februari retrograde – en blijft retrograde tot 9 juni. Jupiter in Weegschaal heeft met recht, order, uitspraken die door een rechter worden gemaakt, wetgeving, scheiding van machten, de big picture, onze levensfilosofie, enz. ‘where do we stand on important issues?’. Eenmaal retrograde – loopt Jupiter richting oppositie Uranus en richting vierkant Pluto. Dat Pluto de focal planeet is – is veelzeggend. Pluto geeft aan dat we een groei spurt kunnen maken – maar alleen als we in de klas goed opletten. Mars in Ram geeft Uranus een enorme opkikker. Hij kan Uranus – die nu al aardig spookt – de recht om nog meer uit te halen. Je eigen gang gaan – kost wat het kost – tegen alle advies in – kan dus later in het jaar als Jupiter weer voorbij komt – betekenen dik in de buidel moeten tasten, letterlijk of figuurlijk. Met andere woorden…hou je aan de recht ! Kreeft is nu het teken dat opposiet Pluto en Steenbok staat. Luister ook naar je gevoelens… want die kunnen nu onvoldoende aan bod komen. Later deze week staat de Zon sextiel Uranus – en op de dag van de maansverduistering op zaterdag ochtend vroeg – staat Jupiter driehoek de Zon en sextiel de Maan. Jupiter speelt hier de rol van bruggenbouwer – of van bemiddelaar. De polarisatie tussen Zon en Maan – hoofd en gevoel – bewust en onbewust – mannelijk en vrouwelijk – is zichtbaar en voelbaar. Echter… hoe sterk die polarisatie ook is, er is nu wel ruimte voor overleg en voor onderhandelen. Op 19 maart organiseer ik een godinnen dag ‘exploring the sacred feminine in astrology’. De titel van de dag is in het engels – het klinkt mooier = echter de workshop zelf, wordt in het nederlands gegeven. Volg de link voor meer informatie.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway: Jupiter in Weegschaal – t-vierkant met Pluto als focal planeet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *