The Sacred Feminine: Exploring the Goddess in Astrology – een Workshop in Amsterdam, maart 2017

The Sacred Feminine: Exploring the Goddess in Astrology

De vrouwelijke spiritualiteit is ook in de astrologie meer in opkomst. We leven nog steeds in een patriachaat maar vrouwen zijn na de feministische golf dichterbij hun eigenheid gekomen. In de astrologie gaat Venus in essentie over aantrekkingskracht, verbinding en harmonie en de Maan over vruchtbaarheid en het koesteren van het leven. Echter een vrouw is meer dan minnares en moeder en de Maan en Venus hebben veel meer over vrouwelijkheid te zeggen. Wij denken dat de tijd rijp is om de vrouwelijke planeten in de astrologie opnieuw te bekijken.

In de astrologie lezen we steeds vaker over godinnen en hoe zij een verbeelding zijn van astrologische principes. Op deze dag leggen we die verbinding heel gericht. Er zijn 3 lezingen en een uitgebreide workshop waarin je uitgenodigd wordt jouw vrouwelijkheid via de godinnen aan de astrologie te koppelen. Je ontdekt hoe deze godinnen in jou leven en hoe je dit astrologisch kunt herkennen.

Programma

10h – 10.15 Openingsritueel door Elodie
10.15 – 11.30 Lezing Paula van Kersbergen over het Heilige Vrouwelijke en astrologie
11.30 – 11.45 Thee
11.45 – 12.45 Lezing Elodie Hunting over De mystieke fases van de Maan
12.45 – 13.30 Lunch
13.30 – 14.45 Lezing Liz Hathway over  De kracht van Venus en the Power of Love
14.45 – 15.00 Thee
15.00 – 16.45 Workshop
16.45 – 17.00 Afsluitingsritueel Liz
17.00 Afsluiten en opruimen

Paula van Kersbergen
Heilig Vrouwelijke en Astrologie

In de lezing wil ik de uitkomsten presenteren van mijn onderzoek voor mijn afstudeerscriptie aan de MA Cultural Astronomy and Astrology van de Universiteit van Wales, getiteld The Divine Feminine and Astrology against the background of the New Age in the Netherlands. De afgelopen jaren was me opgevallen dat er een toenemende interesse was in het ‘goddelijk vrouwelijke’ of vrouwelijk heiligen in Nederland. Dit blijkt uit de oprichting van organisaties zoals de Nederlandse godinnentempel en de Academie PanSophia. Daarnaast bleef, ondanks de ontkerkelijking in Nederland, de verering voor de rooms-katholieke heilige Maria bestaan. Wat me aansprak in deze groepen was hun overtuiging dat de maatschappij vrouwelijke spiritualiteit nodig heeft. Carl G. Jung schreef in de vorige eeuw al over de opkomst van het vrouwelijke archetype in het bewustzijn. In hun boek Asteroid Goddesses – The Mythology, Psychology, and Astrology of the Re-emerging Feminine schrijven Demetra George en Douglas Bloch dat de asteroïden gezien kunnen worden als de astrologische tegenhanger van de opkomst van het vrouwelijke in de maatschappij en de hergeboorte van de godin in vrouwelijke spiritualiteit. Astrologie wordt altijd beïnvloed door de cultuur waarin het wordt beoefend, en als beroepsastroloog was ik benieuwd hoe de opkomst van het (goddelijk) vrouwelijke uitwerkt in de Nederlandse, astrologische cultuur. Voor het onderzoek heb ik 13 mensen geïnterviewd, enkele vertegenwoordigsters van de Nederlandse Godinnentempel en de Academie PanSophia en met name een aantal Nederlandse astrologen.

Paula van Kersbergen (1953) heeft een praktijk als astroloog in Leidschendam sinds 1998. Zij heeft de opleidingen psychologische astrologie bij de Stichting Achernar en de psychologie van Carl C. Jung bij de Stichting Oderir te Amstelveen gevolgd. Zij is co-auteur van het boek De Sterren van je leven en het verhaal dat zij te vertellen hebben. In 2015 studeerde ze af aan de Masteropleiding Cultural Astronomy and Astrology aan het Sophia Centre verbonden aan de universiteit van Wales in Groot-Brittannië.

Liz Hathway
Venus ONGEKETEND
Een van de vier Royal Stars Regulus staat nu in Maagd, de enige vrouwelijke figuur in de dierenriem. Maagd is een aardeteken dat symbolisch met zuiveren, schoonmaken en ordenen te maken heeft. Dit is maar een van meerdere aanwijzingen dat we aan het begin van een nieuw tijdperk staan, een tijdperk waarin de vrouw, en geheel terecht, haar juiste plaats moet veroveren. Maagd is een denkteken en wie niet sterk is moet slim zijn. In de Westerse astrologie, heerst Venus over de vredelievende tekens, Stier en Weegschaal maar staat vernietigd in Ram, het teken van passie, assertiviteit en oorlog. Vierduizend jaar voor Christus was het symbool voor Venus Inanna, de godin van Uruk, toen de grootste stad ter wereld. Innana was onder andere de godin van de oorlog en strijd was haar dans. Toen droogde de zij-rivier van de Euprhates op en het ooit zo vruchtbare land werd woestijn. Symbolisch gezien werd de autonomie, de woede en power van de vrouw onder zand begraven. Nu begint Inanna langzaam wakker te worden. In haar lezing werpt Liz een verse blik op de planeet Venus en onderzoekt hoe vrouwen de ‘power of love’ kunnen inzetten om meer autonomie en power in de wereld te laten zien

Liz Hathway is praktiserende astroloog. Zij heeft het diploma van The Faculty of Astrological Studies in London, en is een gekwalificeerde uurhoek practitioner (John Frawley school). Liz heeft tevens ook een Masters in Cultural Astronomy and Astrology en was short listed voor de 2015 beste scriptie prijs.

Elodie Hunting
De mystieke fases van de Maan

De Maan is het licht van de nacht en komt elke dag in een nieuwe verschijning. Soms is zij niet te zien maar toch altijd aanwezig. In de nacht is het onderbewuste beter toegankelijk dan overdag, omdat de meeste mensen hun bewustzijn te slapen hebben gelegd.

De Maan is zeker voor vrouwen een hele belangrijke planeetkracht in de radix. Al eeuwenlang voeren vrouwen rituelen uit om contact te maken met de Maan en gebruiken deze energie. Elk van de 4 hoofdfasen van de Maan is verbonden aan een godin. De 4e fase van de Donkere Maan wordt vaak vergeten, terwijl juist daar het diepste geheim te vinden is. In deze lezing kijken we naar elke fase en wat de specifieke krachten van de bijbehorende godin is. In je radix kun je zien in welke fase jouw geboortemaan staat en hoe die een rol speelt in je zijn. Ook ga ik in op hoe je mee kunt leven in de cyclus van de Maan op dagelijkse basis en in je levensloop.

Elodie Hunting (1965)
Ik kom uit een astrologisch nest en ben al op hele jonge leeftijd( 16) zelf begonnen met astrologie, tarot, kabbala en mystiek. Het blijft een interessante en vervullende ontdekkingstocht achter de schermen van het leven. Ik heb van zoveel verschillende mensen en bronnen geleerd en leer nog steeds. De verwondering gaat gelukkig nooit weg. Ik heb een astrologische praktijk en geef les.

Wat?  Een dag met 3 lezingen en een workshop waarin je eigen vrouwzijn en die van de anderen aan bod komt.

Waar? Weteringschans 74, 1017 XR Amsterdam

Wanneer? 19 maart 2017 van 10h tot 17h

Kosten? 75 euro

Inschrijven alléén per email hathway77@hotmail.com / Je inschrijving is definitief na betaling.

Zelf meenemen: Iets dat voor jou het vrouwzijn representeert. Tijdens de workshop willen we vanuit de symboliek gaan werken. Symbolen hebben de kracht om de taal, en onze denkpatronen te ontstijgen. Dit is dan ook hun grote kracht. Door middel van symbolen kunnen we dichterbij de archetypen komen. Dit is een experimenteel workshop en we hopen hiermee patronen van denken te ontstijgen. Houd het simpel.

Maximaal 30 deelneemsters.

Kosten pp: 75 euro inclusief koffie en thee. Lunch zelf meenemen. Aanmelden alleen via de email naar: hathway77@hotmail.com

Je plek is definitief als het bedrag is overmaakt naar rekeningnummer: NL23ABNA0949614238, tnv Elizabeth Hathway, ter Amsterdam, ovv Sacred Feminine workshop

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Workshops en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *