Liz Hathway Astrologie: Zon in Ram

 

Vandaag komt de Zon in Ram te staan. Dit is een krachtig moment. Ram is een zgn. hoofdteken dat de impuls van binnenuit voelt om in aktie te komen. In relaties, is Ram uitgesproken, eerlijk, en neemt – zeker zoals nu met Mercurius ook in Ram – geen blad voor de mond. In de loop van maandag komt de Maan in Steenbok te staan. Dit is een serieus, wel overwogen positie voor de Maan. Steenbok staat te boek als no nonsense, als zakelijk: een type Maan die de emoties weg wil stoppen.  In tegenstelling tot Ram, wil Steenbok eerst over nadenken, de consequenties willen bespreken. Ram roept DOEN. Steenbok roept WACHTEN. De Maan in Steenbok wil niet gekwetst worden.

In de loop van de week loopt de spanning op – en – op vrijdag zouden we wellicht een diplomatieke rel kunnen zien. De meningen lopen dan zo ver uit elkaar dat ze op vrijdag zichtbaar worden. Op vrijdag staat Mercurius vierkant Pluto – wat vrij explosief kan zijn. Vervolgens staat Mercurius opposiet Jupiter retrograde in Weegschaal – waardoor de diplomatie even uit het raam lijkt te vliegen. Hoe we met deze energie omgaan is dus heel belangrijk. Jupiter en Uranus zijn – weliswaar nu even op de achtergrond – maar ze leven nog altijd op voet van spanning met elkaar. Het accepteren van anderen zoals zij zijn – de ander in zijn/haar waarde laten – en kijken waar desondanks de verschillen, compromissen gesloten kunnen worden. Zo kunnen we op een positieve manier met deze oppositie om gaan. Echter… we praten over een oppositie. Zeker na een ruzie – en de combinaite Mercurius/Pluto/Jupiter kan echt op een ruzie duiden – is een time-out heel nuttig.

De Zon/Venus conjunctie is een bewijs of aanwijzing – dat als iets waardevol is, of als iemand je lief is –  kan het ook de moeite waard zijn om er voor te knokken. Dit is een hele creatieve conjunctie. Kijk waar het in je horoscoop valt.
Fijn vind ik de Mercurius/Uranus conjunctie op zondag. Mag er aub een lichtje aan? Dank je wel. Mercurius/Uranus – higher en lower mind. Inzicht. In een flits weten waar het over gaat.
Vandaag is  international astrology day. Dit wordt  hier in Nederland gevierd, met de Landelijke Dag v.d. Professionele Astrologie, Er valt heel wat te beleven, overal in het land. Op de website, zie je waar – wat – te doen is.
Zelf ga ik op Twitter tussen 14.15 en 15.15 een Twitter spreekuur houden. Dat betekent dat je mij kan tweeten tussen 14.15 en 15.15 met een astrologie vraag. Dit kan zijn, van alles zijn van wat is mijn ascendant? Tot is Uranus nu conjunct mijn Zon 🙂  Ik ga in ieder geval proberen zo veel mogelijk vragen te beantwoorden. Mijn Twitter naam is Elizabeth Hathway ( #asklizhathway)

Daarnaast – hoop ik een korte video op mijn YouTube channel (als je mij niet volgt, je kunt mij onder Astrovizier vinden) te posten – met een gesprek met mijn vriendin, en crystal worker, Mariette Botman van Sudio Veerlicht over crystallen voor de sterrenbeeld Ram. Mariette heeft een ongeloofelijke sensitiviteit voor crystallen – en ik heb er gevraagd om intuitief een crystal voor de Ram

te kiezen, wat niet perse – bij de officieele Ram lijst van crystallen hoort. Ik ben benieuwd.
Dank jullie wel voor alle aandacht. Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Zon in Ram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *