Nieuw Boek Titel: Willem Simmers, Tarot & Astrologie

Nieuw Boek: Willem Simmers ‘Tarot en Astrologie’

Het doet mij een genoegen om het boek Tarot en Astrologie – geschreven door astroloog Willem Simmers – onder de aandacht te brengen. Ik ben zelf ‘fan’ van Tarot, en heb meerdere ‘decks’ – en dit is een boek die deze interesse met mijn grote passie ‘astrologie’ bindt. Het is wel zo dat ik niet eens ben met alles dat in dit boek staat: voor mij zijn ‘disks’ onlosmakelijk met aarde gebonden – bijvoorbeeld – maar wel fijn om te zien hoe Simmers deze twee takken van de ‘esoterie’ verbindt.


N
ieuw Boek: Willem Simmers ‘Tarot en Astrologie’

De uitgever, Hajefa, heeft het volgende te zeggen over dit boek:
Tarot is de kunst van het lezen van voortekenen. Deze voortekenen hebben we, door het trekken van een aantal kaarten, bewust uitgenodigd om ons te helpen met het vinden van antwoorden. Om de kaarten, en in feite alles om ons heen, goed te kunnen interpreteren, moeten we oog leren krijgen voor de betekenis van symbolen.

Door met de tarot te werken, behoort het tot de mogelijkheden dat je ook de boodschappen/antwoorden begint te herkennen in wat je in je omgeving tegenkomt. Want symbolen, of dit nu de afbeeldingen van de tarot zijn of signalen uit je directe omgeving, zijn een uiterlijke representatie van een diepere boodschap. Begrijp je de symbolen, dan heb je daarmee ook je antwoord.

Dit boek, waarin de tarot centraal staat, vormt de neerslag van meer dan veertig jaar werken met tarot en astrologie. Het is zo geschreven dat eenieder die dit wil zich hierin kan bekwamen. Je hoeft op voorhand niets van astrologie te weten. De paar astrologische basisprincipes die nodig zijn om tarot en astrologie te kunnen combineren, zijn eenvoudig en kunnen makkelijk worden geleerd. Aan de hand van voorbeelden wordt dit alles in dit boek duidelijk uiteengezet.

Paperback full colour / 192 pagina’s / Uitgeverij Hajefa / 2016
ISBN: 978-94-6331-000-0 Prijs: € 24,95

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *