Astrologie op de Zondag Middag: Praktisch Werken met Systemische Astrologie

Workshop praktisch werken met systemische astrologie in Amsterdam – workshop leider, Truus van Leeuwen

In deze workshop laat ik jullie uitgebreid kennis maken met systemische astrologie, een manier van werken waarin systemisch werk en astrologie volledig samenvallen. Om deze workshop te volgen, is het belangrijk dat jullie een goede basiskennis van astrologie hebben, de basisprincipes en regels van het systemisch werk zullen tijdens de workshop worden uitgelegd.

Systemisch werk komt voort uit het werken met familieopstellingen, een methode die zijn oorsprong vindt in de familietherapie van Bert Hellinger. Door het opstellen van mensen of het plaatsen van symbolen aan de hand van een probleemsituatie, worden de achterliggende gronden of onbewuste houdingen zichtbaar. Op een ogenschijnlijk eenvoudige manier ontstaat een helende werking bij de hulpvrager.

Het bijzondere en prettige van deze manier van werken is dat de persoon in kwestie slechts weinig informatie hoeft te verstrekken om tot een helder beeld te komen van zijn of haar situatie. Bijzonder is ook dat de verandering in de dynamiek vaak doorwerkt naar de andere deelnemers van de familie of van een ander systeem (school, werk, vereniging etc.), zonder dat deze bij de opstelling aanwezig hoeven te zijn.

Er wordt al veel gewerkt met het combineren van systemisch werk en astrologie, echter voor zover ik weet nog niet op de manier zoals ik het in de afgelopen 15 jaar tot één geheel heb vorm gegeven.

In 2003 startte ik mijn praktijk als systemisch werker. Astrologie was toen nog mijn hobby (sinds 1997). Steeds vaker zag ik in de opstellingen situaties, waarvan ik het idee had dat ik deze in de horoscopen terug zou kunnen vinden. Vaak had ik het bij het juiste eind. Ook kon ik hen soms vanuit hun horoscoop een extra handreiking geven. De cliënten gaven mij op mijn verzoek hun geboortegegevens, waardoor ik onderzoek hiernaar kon doen. Bij een volgende consult legde ik hen hier e.e.a. over uit.

Door het meer en meer integreren van beide werkvormen is ‘Het Spel’ ontstaan. Ik heb er nog geen andere naam voor gevonden, gemakshalve houd ik dit nog even zo aan. De therapeutische werking van ‘Het Spel’ geeft de hulpvrager op een rustige, subtiele manier een overzicht van wat er in zijn of haar leven speelt en heeft gespeeld. Zo ontstaat er rust en ontspanning. Het geeft hen een overzicht van en inzicht in wat zich in het leven voordoet of heeft gedaan. Hierdoor ontstaat o.a. ruimte om situaties te accepteren en de mogelijkheid om over obstakels heen te stappen.

Naast astrologie en systemisch werk gebruik ik hierbij mijn ervaring met traumawerk. Dit verdiept het therapeutisch effect van deze werkvorm. Het is ook mogelijk andere therapievormen te combineren met systemische astrologie. Dit maakt deze workshop ook interessant voor astrologen die met traumawerk of andere therapievormen bekend zijn.

Mijn opzet is jullie in deze workshop te laten ervaren wat de impact is van het werken met systemische astrologie, zowel voor de cliënt als voor de astroloog c.q. systemisch werker.

Voor systemisch werk en traumawerk heb ik o.a. opleidingen gevolgd aan het NTI-NLP te Limmen. Ik ben lid van het Gilde aldaar. Na deze opleiding heb ik diverse trainingen en opleidingen gedaan bij Daan van Kampenhout, o.a. de weekenden die speciaal waren georganiseerd voor mensen met banden met Nederlands Indië. Mede door mijn eigen Indische achtergrond is het een van mijn specialiteiten geworden.

Voor astrologische kennis heb ik naast de algemene opleidingen een aantal jaren Hellenistische astrologie gevolgd bij Martien Hermes. In mijn astrologische consulten werk ik o.a. veel met de logaritmische tijdschaal van A.T. Mann en met de evolutionaire astrologie.

Truus van Leeuwen www.systemische-astrologie.nl info@systemische-astrologie.nl

NB: Degene die eventueel hun horoscoop als voorbeeld willen zien, kunnen hun gegevens via e-mail aan mij doorgeven (gff.van.leeuwen@kpnmail.nl) Truus van Leeuwen, juli 2017

De workshop vindt plaats in Amsterdam, op zondag 17 september, tussen 13.00 en 17.30.  De lokatie is Weteringschans 74, 1017 XR Amsterdam. De kosten van deze workshop bedragen Euro 55,= incl. koffie, thee, fruit, koek.

Inschrijven alléén per email naar:
hathway77@hotmail.com
Je inschrijving is definitief na betaling. Het maximaal aantal deelnemers aan deze middag is 10.

Wilt u het bedrag overmaken naar rekeningnummer:
NL23ABNA0949614238 tnv Elizabeth Hathway, ter Amsterdam
o.v.v. Workshop Truus van Leeuwen
Elizabeth Hathway 360 degrees astrology Kvk 34325082 BTW 1316.38.944.B01
Kraaipanstraat 4a, 1091 PK Amsterdam,

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized, Workshops en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *