Liz Hathway Astrologie: Zonsverduistering 21 augustus 2017

Al doe ik mijn best om mijn vlog altijd op maandag te laten verschijnen – lukt dat niet altijd. Mijn excuses hiervoor. In deze vlog geef ik – in het kort – mijn opinie van de opkomende eclips in Leeuw (de horoscoop zelf staat onder de video en is gezet voor Amsterdam). Als we de eclips symbolisch bekijk – dan lijkt het een lijn te trekken door de Verenigde staten, een lijn tussen de Noorderlijk en Zuidelijke staten. Als we dit zien in het licht van de recente gebeurtenissen in Charlottesville, dan laat het een glimp zien van hoe heftig de rassen strijd in de VS nog altijd is. Ik heb recentlijk een drietal films gezien die dit thema uitdiepen,  I am not your Negro, Moonlight, en 13th. Je wordt er niet vrolijk van. Ik denk dat deze eclips duidt op problemen die dieper dan Donald Trump gaan, veel dieper zelfs.

De Zon wordt verduisterd – en de Maan zit tijdelijk achter het stuur. De Maan – in mundane of wereld astrologie – symboliseert het volk – en de power of the people.

Als we deze eclips vanuit een meer persoonlijke invalshoek bekijken, dan heeft te maken met onze diepste herinneringen en ons gevoelsleven. Met Venus in Kreeft – opposiet Pluto – gehecht zijn lijkt aan pijn maar ook aan macht gekoppeld te zijn. Een oppositie is ook een soort verwijdering – of een polarisatie: de afstand lijkt groot.  Venus is ook vierkant Jupiter – dus gevoelens hebben iets grenzeloos. We moeten ons best doen om dingen niet groter te maken dan ze zijn. Echter… alles bij elkaar opgeteld … Venus is een benefic – of zgn. goedaardig planeet. Als we van het positieve uitgaan – kan Venus opposiet Pluto, en Venus vierkant Jupiter, kan ons laten zien hoe pijn, angst voor verlies, of scheiding – ons in het ‘hier en nu’ kunnen gronden. Deze aspecten geven ons de kans om meer van het moment te genieten – juist omdat we inzien en accepteren dat het van korte duur kan zijn.

Ik wens jullie een toffe eclips week. Hartelijks, Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Zonsverduistering 21 augustus 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *