Astrologie op de Zondag Middag: Jupiter in Schorpioen, Saturnus in Steenbok

Astrologie op de Zondag Middag: Jupiter in Schorpioen, Saturnus in Steenbok

(middag workshop in Amsterdam, op 19 november 2017)

Op 10 oktober 2017 maakt Jupiter de overstap van lucht teken Weegschaal naar water teken Schorpioen, en de energie en optimisme van Jupiter wordt als het ware de diepte ingetrokken. Het stromende water, zoekt nu het laagste punt. De wijsheid en potentieel voor groei kenmerkend voor Jupiter, krijgt nu vorm door de contouren van de Schorpioen. Dit wordt een reis van de ziel, langs de thema’s macht, passie, begeerte, mysterie en de dood. Jupiter in Schorpioen (moderne heerser Pluto) stelt ons in staat om kennis te maken met onze ware motivatie of met andere essentieele zaken, die momenteel verborgen liggen. Juist dat wat diep en verborgen ligt – kan nu de bron zijn voor de Jupiterian kenmerken van expansie en groei. Misschien hebben we zelfs een ontmoeting met ons schaduw of met wat wij als als negatief bestempelen nodig, om tot persoonlijke groei te komen. Hoe dan ook, met Saturnus straks in Steenbok, gaan we opzoek naar concrete, tastbare resultaten!

Op 20 december 2017, komt Saturnus in zijn eigen teken Steenbok te staan. Saturnus in Steenbok is op zoek naar zekerheid en die zekerheid wordt door materieele succes en status gewaarborgd. Echter, net als een geit die aan een paal wordt vast gebonden, kan Saturnus in de Steenbok ons doen beseffen dat we ergens in ons leven vast zitten en dat we in een kleine cirkel rond gaan, zonder ooit bij het verse, zoete gras te komen. In de ingres horoscoop (zie hieronder) staat Jupiter sextiel met Pluto en als we vooruit denken, zien we dat de volgende Saturnus/Pluto conjunctie op 12 januari 2020 in Steenbok plaatsvindt. Kennelijk hebben we zowel individueel als collectief een grote uitdaging nodig.  De Saturnus/Pluto conjunctie in Steenbok, heeft het potentiëel om ons of nog dieper in de materie te trekken, of ons de materie te doen ontstijgen. We kunnen ons terecht de vraag stellen: hoe komen we van die keten los ?

Op zondag 19 november, organiseer ik een workshop in Amsterdam waarin we samen dieper op de hier bovengenoemde thema’s zullen ingaan. De middag begint om 13.00 met een lezing – over de hoofdthema’s van Jupiter in Schorpioen en Saturnus in Steenbok. Vervolgens vanaf 14.15, gaan we aan het werk met de horoscopen van de deelnemers. Vanzelfsprekend, worden de Schorpioen/Steenbok huizen benadrukt. Er mogen maximaal 9 mensen aan deze workshop meedoen:

Waar? Weteringschans 74, 1017 XR Amsterdam
Wanneer ? 19 november, van 13.00 – 17.30
Kosten? 55 euro
Inschrijven alléén per email hathway77@hotmail.com
Je deelname is definitief als het bedrag is overmaakt naar rekeningnummer: NL23ABNA0949614238, tnv Elizabeth Hathway, ter Amsterdam – ovv November Workshop

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized, Workshops en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologie op de Zondag Middag: Jupiter in Schorpioen, Saturnus in Steenbok

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *