Liz Hathway Astrologie: Over Jupiter in Schorpioen en meer…

Liz Hathway Astrologie: Jupiter in Schorpioen

Aan het begin van deze week, moeten we met Pluto dealen. Op maandag staat Mercurius vierkant Pluto en op dinsdag staat de Zon vierkant Pluto. Pluto heeft te maken met wat verborgen is: de motieven, intenties, gedachten, enz. die het daglight niet kunnen verdragen. Met Mercurius gaat het over hoe we de taal inzetten. Woorden hebben bijvoorbeeld het vermogen anderen op gedachten te brengen. Met de Zon gaat het meer om de contrast tussen licht en donker – of onze hogere/lagere zelf. Pluto zet vaak de vinger op de zere plek – en die zin – is het begin v.d. week best moeilijk. We kunnen ons ook afvragen “wat wil die ander nu precies”. Lastig in ieder geval.

Op dinsdag maakt Jupiter de overstap naar Schorpioen. We worstelen nu met de grote levensthemas, leven, dood, het geweten, de verlossing, zonde, herboren worden, in het reine komen met onszelf, openbaringen. Waar Jupiter in Weegschaal de balans heeft bewaakt – met Jupiter in Schorpioen moeten we met onszelf in het reine komen. Schorpioen heeft met onze diepte begeerten te maken. Hoe ver willen wij gaan om die verlangens te bevredigen? Gek dat er nu een expositie over Mati Hari opent. Ik heb net een documentaire over haar leven in ‘Andere Tijden’ gezien. Mati Hari zelf is geboren met radix Jupiter in Schorpioen!

Woensdag staat Mars vierkant Saturnus. We moeten niet zo veeleisend zijn – dat we het zicht op het geheel verliezen. Saturnus kan ook een STOP signaal zijn. Als we even tot vrijdag – en de Mercurius sextiel Saturnus – kunnen wachten, hebben we wellicht net iets meer zicht op hoe we een moeilijk probleem kunnen oplossen.

Op zaterdag komt Venus in Weegschaal te staan. Mooie creatieve energie. Met de Maan ook conjunct de Noord Knoop in Leeuw – kunnen we in samenwerking met anderen – iets moois tot stand brengen. Hele mooi energie ook voor bijeenkomsten, net-werking, of om een museum/concert te bezoeken. De week eindigt onder een Mercurius/Uranus oppositie – wellicht een waarschuwing dat communicatie toch onder druk staat.

Graag neem ik ook de gelegenheid om jullie aan mijn workshop ter herinneren.  In deze workshop (19 november), sta ik stil bij de passage van Saturnus door Steenbok en Jupiter door Schorpioen. Zoals gebruikelijk, de dag begint met een lezing – waarin ik de hoofdthema’s (ook mundane) introduceer, gevolgd door het werk met de persoonlijke horoscopen. Ik denk dat deze workshop nuttig is voor een ieder die straks aan de slag moet met deze twee planeten, denk aan transits die je gaat krijgen en de levensthema’s die daarmee gepaard zullen gaan. Aanmelding gaat per email. De groep is klein – maximaal 9 deelnemers. Je plaats is definitief na betaling.

Ik wens je een prettige Jupiter in Schorpioen ingres morgen (om 15,20 onze tijd). Als je de kans hebt … sta er even bij stil. Fijne Week… Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Over Jupiter in Schorpioen en meer…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *