Liz Hathway Astrologie: Zon conjunct Jupiter in Schorpioen

Liz Hathway Astrologie: Zon conjunct Jupiter in Schorpioen

Op maandag maakt de Zon de overstap naar Schorpioen – een diep en mysterieus teken dat erg in de psychologie van situaties en mensen geinteresseerd is. Als vaste teken met veel innerlijke kracht, kan de Schorpioen zich vast bijten aan situaties en is zeker niet bang om de confrontatie met anderen aan te gaan. Schorpioen kan heel zwart / wit zijn, alles of niets, en dit kan een valkuil zijn. Schorpioen houdt ook dingen verborgen – maar met Venus vierkant Pluto in het weekend – kan de waarheid over een bepaalde situatie toch naar buiten komen.

Op donderdag staat de Zon conjunct met Jupiter – waardoor onze normen en waarden, onze overtuigingen – extra kracht kunnen krijgen. Waar valt deze conjunctie in je eigen horoscoop ? Jupiter nodigt uit om de ‘big picture’ te zien, wil ons laten groeien. Eigenlijk moeten we dus bewust worden van onze eigen ‘valkuil’ daar waar we geneigd zijn te denken ‘ik heb gelijk’. Schorpioen is de energie van de transformatie – echter – als we van dingen niet bewust zijn, kan er geen groei ontstaan.

Er is een element van crisis in relaties – zeker in het weekend als Venus in Weegschaal vierkant met Pluto staat. Venus in Weegschaal heeft geen zin in ruzie en toestanden en doet haar best om de lieve vrede te bewaren – echter – Pluto daagt haar nu uit. Het is belangrijk dus om te kijken naar een diepere level in de communicatie. Dingen niet verborgen houden – maar juist door de dialoog en door naar de andere echt met een open geest te luisteren – vooruitgang te boeken.

Graag breng ik nogmaals mijn workshop over Jupiter en Saturnus onder de aandacht. Er zijn nog een paar plekken vrij. Deze workshop is zeker interessant als je binnenkort je eerste Saturnus terugkeer (29 jaar+/_) of je tweede Saturnus terugkeer (rond de 60 jaar) meemaakt in de periode dat Saturnus in de Steenbok staat.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Zon conjunct Jupiter in Schorpioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *