Liz Hathway Astrologie: Mercurius vierkant Neptunus, Nieuwe Maan in Schorpioen

Liz Hathway Astrologie: Mercurius vierkant Neptunus, Nieuwe Maan in Schorpioen

Deze week begint onder een Mercurius/Neptunus vierkant, waarbij de tekens Boogschutter en Vissen benadrukt worden. Jupiter in Schorpioen is de huidige heerser van Mercuris en het collectief hunkert naar smeuïge verhalen (en op dit moment volgt de ene sekschandaal de vorige in rap tempo op). We lezen graag over de zwakheden van anderen maar met Jupiter in Schorpioen – mogen we zelf wat vaker in het spiegel kijken. Jupiter in Schorpioen ziet groei door snoei.  Ik raad je aan om dingen concreet te maken. Mercurius/Neptunus kan nogal zweverig maken en door dingen op papier te zetten, een lijst te maken, krijgen we meer order op zaken en maken dingen concreet. Pluto is momenteel de enige aarde planeet – en die kan wat hulptroepen gebruiken.

Met Jupiter nu in Schorpioen, heeft zaterdag’s nieuwe maan in 26 graden 19 Schorpioen, een extra lading. Het kondigt als het ware een Jupiter in Schorpioen thema aan. Waar deze nieuwe maan in je eigen horoscoop valt, geeft het gebied aan waar nu aan gewerkt moet worden. Dit werk kan de hele Jupiter in Schorpioen periode omhelsen. Wat niet meer bij ons past – of wat geen functie meer heeft – moet weg. Dit kan net zo goed die geërfde stoelen – als een slecht gewoonte zijn. Nogmaals… groei door snoei.

Op donderdag staat Venus in Schorpioen driehoek Neptunus in Vissen. Dit opent het hart – maar Venus loopt toch de risico overspoeld te worden. Venus in Schorpioen is super gevoelig en kan verdrinken in de problemen van de ander. Daarnaast heeft het water element altijd een enorme voorstellingsvermogen, dus ik zou zeggen: Venus check your facts – en bied het liefst praktische hulp aan. Een lange douche kan helpen om jouw eigen energie van die van de ander los te koppelen. Neptunus kan aan Venus kleven.

De Zon is tevens ook driehoek Chiron op donderdag – hier meer over in mijn vlog. Met Mercurius sextiel Mars op vrijdag – en Mars vierkant Pluto op zondag, is het heel belangrijk om dingen bespreekbaar te maken. Mars in Weegschaal wil het lieve vrede bewaren, echter met Pluto in beeld, als problemen niet grondig worden aangepakt, ligt er een uitbarsting op de loer. Zondag is wel een top dag voor sport, of andere fysieke aktiviteiten. Dit helpt Pluto om op een positieve manier zijn energie te ontladen.

Ik wens jullie een top week. Drs. Liz Hathway

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Mercurius vierkant Neptunus, Nieuwe Maan in Schorpioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *