Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter driehoek Neptunus, Mercurius station en meer

We zitten in de Boogschutter tijd van het jaar, echter met de heerser van Jupiter momenteel in Schorpioen, dit is Boogschutter met een Schorpioense kleurtje. Waar gaat Schorpioen over ? Onder andere over gezamenlijke financiën, over de belasting, verzekeringen,  erfenissen, seks, de dood. Serieuze zaken dus voor de vriendelijke, vrijheidslievend, filosofische Boogschutter.

Op dinsdag staat Mercurius conjunct met Saturnus en vanaf zondag loopt Mercurius ook retrograde. Partnerships kunnen instabiel voelen, en zijn aan veranderingen onderhevig (vooral als er ook geld in het spel zit). Momenteel werken de planeten Venus en Mars samen als een team, maar op vrijdag lijkt Venus voor meer vrijheid te kiezen, wanneer zij de overstap maakt naar vrijheidslievende Boogschutter. Op dezelfde dag, staat Mars opposiet Uranus – een aspect die vaak in verband wordt gebracht met ongelukken, breuken, en wild gedrag. Ik moet even aan de vulcano op Bali denken J want een ongeremde, geweldadige uitbarsting hoort hier zeker ook bij.

Saturnus is de planetaire rem, die tot ernst en tot nadenken dwingt. Mercurius komt deze week stil te staan, waardoor zijn conjunctie met Saturnus meer dan een week duurt. Mercurius is de planeet van handel, de aandelenmarkt, waar hij over de ‘trading’ zelf gaat. Mercurius gaat ook over communicatie en is de makelaar, de tussenpersoon, degene die het boodschap overbrengt. Zaken die onder Mercurius vallen kunnen nu – door de aanwezigheid van Saturnus – extra vertraging oplopen. Ergens moeten we nog een keer goed over na denken.

Op zondag staan Jupiter/Neptunus met elkaar in driehoeksrelatie. Op zich is dit een mooi aspect dat ons heel optimistich kan maken – echter met de Zon vierkant Neptunus op dezelfde dag, kan er een olifant in de kamer zijn die we niet kunnen of willen zien, of erkennen. Zon vierkant Neptunus maakt juist te goedgelovig. We zetten wellicht al te graag het rode bril op. Het mooie van de langdurende Mercurius/Saturnus aspect is dat we juist nu de moeilijke vragen kunnen stellen.

Over het algemeen, staan er veel planeten in beweegelijke tekens, dit geldt ook voor zondag’s Volle Maan in Tweeling. Beweegelijke energie is vluchtig, instabiel en veranderlijk van natuur maar kan zich ook heel goed aan nieuwe situaties aanpassen. Echter, het gebrek aan planeten in aarde, draagt ook een steentje bij aan de nogal wispelturige, veranderlijke energie van deze week.

 

Ik wens jullie een hele fijne week.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter driehoek Neptunus, Mercurius station en meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *