Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Saturnus, Venus vierkant Neptunus en meer

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Saturnus, Venus vierkant Neptunus en meer

Op woensdag maakt Mercurius zijn tweede conjunctie met Saturnus – de derde vindt plaats in januari 2018 – maar dan wel met Saturnus in Steenbok. We komen nu aan het einde van de Saturnus in Boogschutter periode – en dit is wat ik in september 2015 over deze stand van Saturnus schreef.  Met het licht op de huidige stand van Mercurius, vind ik deze opmerking interessant ‘ Saturnus in Boogschutter daagt ons uit om naar andere te leren luisteren – en niet alleen met onze ‘eigen gedachten’ bezig te zijn.’ Dit zou goed advies voor Donald Trump kunnen zijn. Zijn ’tweet’ gedrag vorige week heeft tot een diplomatieke rel geleid zowel in de UK als in de US.  Mercurius is de planeet van communicatie maar ook van handel en Saturnus zet zijn voet nu behoorlijk op de rem. Communicatie wordt onder een vergrootglas gelegd. Saturnus eist dat we de verantwoordelijkheid nemen voor wat we zeggen en schrijven. Dat vandaag de Brexit talks struikelde over de grens tussen Noord en Zuid Ierland – is gezien de aanwezigheid van Saturnus niet verbazingwekkend.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Saturnus, Venus vierkant Neptunus en meer

Op zaterdag maakt Mars de overstap van Weegschaal – waar Mars veel energie in de diplomatie steekt – naar Schorpioen. Mars in Schorpioen is strijdlustig, diepgravend, intens en zeer gefocust. Deze stand van Mars wil de onderste steen naar boven halen. Er zit waanzinnig veel wilskracht in deze Mars – en waar Weegschaal confrontatie uit de weg gaat – durft Schorpioen de confrontatie aan. Voor wie van diepte houdt en graag een project van omvang heeft – wordt deze stand van Mars een troef.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Saturnus, Venus vierkant Neptunus en meer

In het weekend staat Venus vierkant met Neptunus, een verbinding van planeten die heel open en sympathiek maakt. Echter, het probleem met Neptunus – zeker als we over een harde aspect praten – is dat hij dinger mooier maakt dan ze zijn. Venus is de planeet van de liefde, en de fantasie kan makkelijk op hol slaan.  Daarnaast, is Neptunus o.a. de planeet van het socialisme en heeft met sociale onrechtvaardigheid te maken. Dit betekent dat in de tweede helft van de week, berichten bijvoorbeeld over de ongelijkheid van vrouwen, in het nieuws kunnen staan. Met Venus vierkant Neptunus is de scheidingslijn tussen droom en werkelijkheid heel dun, dat betekent dat dit een super creatieve aspect is. In combinatie met Mercurius driehoek Uranus – eveneens op zondag – kunnen we in het weekend makkelijk in contact met de muze komen, of gewoon naar de bioscoop of theater gaan 🙂

Ik wens jullie een hele fijne week, en… een toffe Sinterklaas feest morgen 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Saturnus, Venus vierkant Neptunus en meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *