Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen, Mercurius conjunct Venus

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen, Mercurius conjunct Venus

In december, lijkt de tijd sneller te gaan. Boogschutter staat voor ‘fast forward’. In de komende week, staat de Zon conjunct met Mercurius op woensdag – en alhoewel dit ons de mogelijkheid biedt om tot de kern te komen – kan het ons ook een tikkeltje verstrooid of ongeduldig maken. Boogschutter is een vuurteken en heeft een hekel aan oponthoud. Nu dat het weer in Nederland zo slecht is – zijn wij o.a. in het verkeer (Mercurius retrograde) gedwongen goed op te letten en vooral bij reizen (Mercurius retrograde en Saturnus in Boogschutter), veel geduld te hebben.

De Zon conjunct Mercurius kan tot zijn recht komen in studie, informatie vergaren, ideeën opdoen. Boogschutter is leergierig en gek op theorieën die iets over ‘de big picture’ zeggen. Boogschutter heeft vaak een duidelijke mening en probeert anderen te overtuigen – ook hier speelt Mercurius retrograde een rol: niet iedereen is te overtuigen.

Op vrijdag staat Mercurius conjunct met Venus en beide planeten staan ook driehoek de Noordknoop. Dit maakt heel poetisch – er is een talent voor woorden. Volgens Reinhold Ebertin, hebben de Maansknopen met andere mensen te maken, belangrijke ontmoetingen die ons leven kunnen beinvloeden. Dit maakt vrijdag een uitstekende dag voor een gesprek, vergadering of voor een bezoek aan musea, theater, enz. Dit is een kunstminnend conjunctie. Echter, het is ook mogelijk dat religieuze leiders, of kunstenaars, musici enz. een boodschap van liefde de wereld in sturen.

Op zaterdag staat de Zon driehoek Uranus. Dit maakt vrijheidslievend. We moeten onze eigen weg kunnen volgen. Uranus is authentiek, origineel maar ook baanbrekend. Als vuur teken, wil de Zon in Boogschutter anderen inspireren en tot aktie aanzetten, de lont aansteken, zoiets.

Mars blijft in de achtergrond een belangrijke rol spelen. Sexy, wilskrachtig maar ook emotioneel, Mars in Schorpioen kan ons helpen ons energie te richten. Volgende week als Saturnus in de Steenbok komt te staan, vindt er een seismische verschuiving plaats. Steenbok is de teken waar Mars verhoogd staat. Ineens kunnen de ballen gaan rollen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen, Mercurius conjunct Venus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *