Liz Hathway Astrologie: Saturnus in Steenbok

Liz Hathway Astrologie: Saturnus in Steenbok

Deze vlog gaat o.a. over de ingres van Saturnus in Steenbok – die bijna gelijk valt met het begin van de Romeinse festival Saturnalia. Saturnalia was een tijd van dronkenschap en feest vreugde. Tijdens Saturnalia waren de rollen van meester en slaaf tijdelijk omgedraaid. De wereld stond als het ware op zijn kop.

Op woensdag – vandaag dus – maakt Saturnus zijn entree in zijn eigen teken Steenbok. Het huis in je horoscoop waar Saturnus nu transiteert, komt heel sterk in focus. Wat werkt en wat niet ? Belangrijke zaken worden nu op hun houdbaarheid getest – en wat niet werkt – moet net als de Berlijnse muur, omvallen om weg te maken voor een nieuwe struktuur.(tekst gaat verder na de ingres horoscoop)

 

Saturnus is weliswaar een strenge leermeester, maar tegelijkertijd – als we bereid zijn door te zetten en hard te werken  – hebben we aan het einde van de rit veel meer zekerheid en houvast dan voor de transit begon. Steenbok is een hoofdteken – en Saturnus voelt zich thuis in zijn eigen huis. Hij kan hier uitstekend werk verrichten – want het gaat om diepe, ‘body based learning’. Wij kunnen de lessen echt tot ons toe nemen – hun eigen maken. Saturnus heeft ook met ’the bended knee’ te maken, het vermogen om met tegenslagen om te kunnen gaan en de wijsheid om op tijd met zinloze akties te stoppen. Er wordt ergens een grens bereikt. Dit is een natuurlijke grens. Saturnus is de god die ons het meest met de natuur verbindt.

Saturnus in Steenbok is niet de tijd om verantwoordelijkheid vooruit te schuiven. Als je verantwoordelijk voor iets bent, ben je er aansprakelijk voor en moet je je kunnen verantwoorden. Saturnus/Steenbok gaat ook over de opgedane ervaringen en wat we hierdoor geleerd hebben over ons zelf. Saturnus/Steenbok heeft met de tijd te maken en met de lessen die we met de jaren leren. Saturnus/Steenbok zal ons leren onze grenzen beter te bewaken – waardoor we beter bij onszelf kunnen blijven. We kunnen juist nu – meer in onze eigen kracht komen te staan.

In deze vlog ook aandacht voor de majeure aspecten die ons naar het jaar 2018 begeleiden. Volgende week is er geen vlog. Het is kerst en in de keuken zal het alle hens ‘on deck’ zijn. Ik kom wel begin 2018 met een jaar overzicht. Hier kun je mijn overzicht ‘2017 in een notendop‘ lezen.

In 2018 geef ik een aantal workshops over Saturnus in Steenbok – waaronder een in België, op 10 maart 2018, georganiseerd door Dragana Van de moortel-Ilić, “Saturnus (en Pluto) in Steenbok: De transformatie van het zelf“. Een datum voor mijn tweede workshop in Amsterdam is er nog niet.

Er is veel in 2017 veranderd… Mijn vertrouwde weekhoroscoop onderging een transformaite,  eerst naar een Nederlandstalig en toen naar een Engelstalige vlog. Veel mensen vonden dat vervelend – maar veel mensen zijn mijn reis toch blijven volgen. Dank jullie wel. Ik wens jullie een fantastisch kerst – en natuurlijk alles goeds voor 2018. Lizx

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Saturnus in Steenbok

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *