Liz Hathway Astrologie: 2018 in een notendop

Liz Hathway Astrologie: 2018 in een notendop

Ten eerste wil ik al mijn trouwe lezers een gezond en gelukkig 2018 wensen en dan ga ik meteen met de deur in huis vallen. De horoscoop voor 1 januari, laat een stapel planeten in Steenbok zien, waaronder Saturnus.

Saturnus is de planeet van vorm, struktuur, en de basisvorming. Saturnus keert nu terug naar zijn thuis plek, Steenbok, en geeft aan dat de tijd rijp is om orde op zaken te brengen in het huis van de horoscoop waar hij momenteel transiteert.  Dit gebied eist aandacht. Wat heb je al geleerd op dit gebied? Hoe kun je de opgedane ervaringen gebruiken en je eigen zelfkennis goed inzetten – zodat je niet steeds maar over de zelfde steen struikel ? Saturnus geeft ook een grens aan – en we moeten leren binnen die grens te groeien. Als je denkt dat je niet op het gekozen pad verder kan, stop, draai eens om, kijk om je heen, en kies een nieuwe richting.Saturnus wordt vaak als een strenge leermeester gezien, maar tegelijkertijd, biedt Saturnus ook kansen aan. Wie bereid is het werk te doen, wordt door Saturnus rijkelijk beloond. Saturnus gaat retrograde lopen op 18 april – en gaat weer vooruit lopen op 6 september. Voor astrologieblog liefhebbers die in Belgie wonen en Saturnus een warm hart toedragen, op zaterdag 10 maart geef ik een workshop in Belgie, georganiseerd door Dragana van de Moortel-Ilić. De titel van deze workshop is: Saturnus en Pluto in Steenbok, de transformatie van het Zelf. Ik hoop sommige van mijn lezers hier te treffen. Zie hier voor meer informatie over Dragana.

2018 is ook het jaar dat Uranus zijn eerste stap zet richting aarde teken Stier. Er vindt dus een verschuiving plaats. Vuur maakt plaats voor aarde. Dit zijn twee totaal verschillende elementen. Vuur durft wat, is stoutmoedig en bereid om stappen in het onbekende te zetten. Uranus in Ram, bracht ons het fenomeen ‘lone wolf’ – en de afschuwelijke onthoofdingen (het lichaamsdeel van Ram is het hoofd) door IS strijders. Het begon al heel dramatisch met de aardbeving en vervolgens de tsunami/ Fukushima ramp in Japan.  Ik ben heel benieuwd wat de Uranus/Stier ingress op 15 mei – onder een nieuwe maan in Stier (conjunct de vast ster Algol) ons gaat brengen. Vrouwen op de barricades? Een derde feministische golf behoort zeker tot de mogelijkheden. De eerste vrouwelijke seks-robots zijn al op de markt, er is een ‘bordoll’ in Bremen.  Uranus kan ons altijd schokken. Akties tegen de malpraktijken in de landbouw – vooral als het om dieren welzijn gaat. Er komen ook meer akties tegen de stiervechten in Spanje. Stier is door Venus (de kunst) beheerd – en ‘outsider art’ – de zogenaamde ‘nieuwe meesters’, getalenteerde kunstenaars met een handicap, of die autodidact zijn, krijgen meer ruimte binnen de kunst wereld. De stropdas keert terug ! Uranus in Stier gaat over duurzaamheid, kwaliteit, wat lang mee kan. Originele uitvindingen die als doel hebben, de natuurlijke bronnen van energie te benutten. Ik las recentelijk over Nederlandse plannen voor een stroomeiland in de Noordzee. In mijn eigen geboorte streek, zijn er ook plannen om de kracht van golven ‘a tidal power lagoon’ te bouwen. Uranus heeft ook met technologie te maken en Stier richt zich op de aarde. Er wordt eindelijk een begin gemaakt met de grote opruimbeurt die ons planeet heel hard nodig heeft.

Stier gaat ook over stabiliteit en is op zich een relaxt dierenriemteken (al kennen wel ook de term ‘de dolle Stier’). Er waait wel een frisse wind door het huis van de horoscoop waar Uranus transiteert.

Op 6 november keert een retrograde Uranus terug naar Ram – en op 8 november, komt Jupiter in Boogschutter te staan. Zo krijgen we een vuur stoot aan het einde van het jaar. Op 16 november, op de dag dat ook Venus in Weegschaal direkt loopt, komt de Noordknoop van de Maan in Kreeft te staan. Dit betekent dat de eclipsen ook verschuiven – dit jaar vallen de eclipsen met een uitzondering, bijna allemaal, over de Leeuw/Waterman as -maansverduistering in 11 graden 37 Leeuw, 15 februari zonsverduistering 27 graden 08 Leeuw, zonsverduistering 13 juli in 20 graden 41 Kreeft, maansverduistering 27 juli, in 4 graden 45 Waterman, en zonsverduistering op 11 augustus in 18 graden 42 Leeuw. Leeuw/Waterman gaat over je rol en het ontwikkelen van je rol in de groep/maatschappij. Een eclips zie ik altijd als en soort schijnwerper, die dingen scherp in focus kan brengen.

Jupiter blijft in Schorpioen – en loopt retrograde tussen 9 maart en 10 juli. Jupiter in Schorpioen wil  in relaties en werk investeren – maar wil ook de zekerheid hebben dat de zaken kans op succes hebben. De Maan is vernietigd in dit teken – en we kunnen  met ons gevoelens worstelen. Er kan een innerlijk gevecht ontstaan – omdat we achter de waarheid willen komen, iets heel graag willen hebben, of dingen op de spits willen drijven om helderheid te krijgen. Schorpioen is wilskrachtig, vastberaden en bereid om de onderste steen naar boven te halen. Schorpioen is ook gepassioneerd, een straatvechter, die wilskracht gebruikt om een doel te bereiken. We groeien en leren door deze innerlijke strijd. Gelukkig staat Neptunus nog altijd in Vissen – en met Jupiter driehoek Neptunus op 25 mei en op 19 augustus,  kunnen we ook wijzer worden. Empathie, meevoelen, visie, en inspiratie leiden tot meer zelf-inzicht. Door anderen te helpen – helpen we ook ons zelf. “Bring up the wisdom from the depths of your soul.” De soberheid van Saturnus en Pluto in Steenbok – kunnen ons leren het verschil te zien tussen wat ‘echt’ en wat ‘nep’ is.  Als ik aan Jupiter in Schorpioen driehoek Neptunus denk, denk ik ook aan de magie en de mysterie van het leven, maar ook aan inflatie en hogere prijzen (BTW omhoog!) Tevens, denk ik ook aan geheime ondernemingen – zoals het geheime herbewapenen van Duitsland in 1935.

Jupiter staat sextiel Pluto in 2018, de eerste keer is op mijn verjaardag op 16 januari :), de 2e op 14 april, en de 3e op 12 september. De samenwerking tussen Jupiter/Pluto brengt kans op succes. De sextiel is pro-aktief, d.w.z. dingen komen niet zomaar aanwaaien je moet er zelf wel wat voor doen.

Dit is niet een volledig overzicht van 2018 – en het is mijn bedoeling de tekst later aan te vullen, met de retrograde periodes van Mercurius/Venus en Mars/ enz.. Echter, voor mijn gevoel ben ik nu al heel laat met het posten van dit overzicht van 2018. Ik vertrek over een paar weken voor een maand naar India – waar ik ook een lezing geef op de 28e International Conference, East Meets West. Ik hoop updates over het congres te geven via mijn Facebook page, Liz Hathway Astrology. Het kan zijn dat de internet verbinding niet optimaal is – maar dat weet ik nu niet.

Hier volgt de link naar mijn engelstalige vlog met mijn mundane visie voor 2018. Ik wens jullie veel wijsheid toe in 2018 want, de wijze heerst over zijn sterren, het is alleen de dwaas die hen gehoorzaamt. Liz Hathway, MA, DFAstrolS

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in jaaroverzicht 2018 en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *