Liz Hathway Astrologie: Veel sextielen brengen kansen

In vele opzichten is dit een week van goede kansen. Op maandag is de Zon sextiel Jupiter, Venus is sextiel Jupiter en Mars is sextiel Pluto Op dinsdag is Venus sextiel Mars en op woensdag is de Zon sexiel Mars. In de eerste 3 dagen van de week – vijf sextielen !! Sextielen – d.w.z. een aspect van 60 graden tussen de planeten – bieden kansen maar je moet wel pro-aktief zijn. Pluto, Zon en Venus staan heel dicht op elkaar rond de 19 graden Steenbok – terwijl ijzer sterk, heel gefocust Mars, conjunct met Jupiter staat rond de 19 graad van Schorpioen. Dit laat een bijna boven menselijke kracht zien. Vooral Mars in Schorpioen zet door – tenminste – als het om iets gaat waarmee hij een gevoelsmatige verbinding mee heeft.

Omdat de plannen in twee ‘ploegen’ zitten, kunnen we wellicht schipperen tussen twee projecten, die allebei voor ons belangrijk zijn. Steenbok is de praktische kant – Schorpioen de meer gepassioneerde, emotioneel deel.

Hoe dan ook – aarde en water kunnen goed samenwerken. Water heeft vorm nodig – en aarde kan dat aanreiken. Het is alsof de power van Schorpioen een container vindt, een doel waar hij voor kan vechten. En met alle Steenbok planeten nu onder de hoede van Saturnus in zijn eigen teken, de vorm is van uitmuntende kwaliteit. Dit is een van de meest productieve perioden van het jaar.

De wilskracht en de focus neemt alleen verder toe in het weekend, als Mercurius op donderdag het sterrenbeeld Steenbok binnenloopt en op zaterdag zijn conjunctie met Saturnus maakt. Mercurius/Saturnus kan wel tot sombere gedachten leiden – of tot tobben en piekeren.

Als Mercurius in Steenbok komt, is Uranus de enige planeet in vuur. Er staan geen planeten in lucht (met uitzondering van de Maan die heel snel beweegt). In het weekend staat eerste Venus en vervolgens de Zon vierkant Uranus. Dit voelt een beetje grillig aan. Uranus heeft niet veel geduld en Steenbok wil toch de zaak rustig bekijken. Het blijft natuurlijk ook super creatieve energie. We kunnen goede invallen hebben maar niet weten hoe we binnen het bestaand struktuur deze tot hun recht kunnen laten komen. Een gewetensconflikt behoort zeker tot de mogelijkheden. Dit lijkt op twee mensen die niet door een deur kunnen.

Ook in mijn vlog van deze week.. aandacht voor de Zon/Venus conjunctie.

Ik wens jullie een hele fijne week. Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Veel sextielen brengen kansen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *