Liz Hathway Astrologie: Jupiter sextiel Pluto

Liz Hathway Astrologie: Jupiter sextiel Pluto (week 15 January 2018)

Deze week ziet de eerste van de drie sextielen tussen Jupiter en Pluto die in 2018 plaatsvinden. De anderen twee vallen op 14 april en 12 september). Mars en Jupiter staan momenteel ook allebei in Schorpioen –  wat bij mij het beeld van een spirituele krijger oproept. Schorpioen is een intens, naar binnengericht en zeer wilskrachtig teken – die momenteel aan Jupiter planeet van o.a. de wijsheid en inzicht –  gekoppeld is. Als je dan Pluto in Steenbok in de mix gooit, dat vind ik het aannemelijk dat we in 2018 sprongen (financieel / spiritueel of allebei) vooruit kunnen maken.

Liz Hathway Astrologie: Jupiter sextiel Pluto (week 15 January 2018)

Daarnaast denk ik dat 2018 voor sommige mensen – een jaar van catharsis wordt. Het woord catharsis komt van het grieks en betekent zuiveren/reinigen. We kunnen in het reine komen met onszelf en daardoor beter met onze agressie of andere negatieve emoties (Maan vernietigd in Schorpioen) leren omgaan. Catharsis zie ik als een proces dat best aan Pluto gekoppeld mag worden: catharsis is wat er – post-trauma – nog overeind is gebleven. Daarnaast met Saturnus momenteel in Steenbok – is het ook van belang dat we dealen met onze eigen angst voor succes – want de sextiel tussen Jupiter en Pluto is ook opportunistisch – het stimuleert onze ambities en onze behoefte om verder in het leven te komen.

Als je op dit moment geen idee hebt van wat je graag zou willen doen, krijg je onder deze sextiel de gelgenheid om dat voor jezelf uit te zoeken.

Deze week op donderdag is er een nieuwe maan in Steenbok. Het afronden van een project kan de weg naar iets nieuws vrijmaken. Een nieuwe maan signalleert altijd een nieuw begin, en met Steenbok gaat het niet om iets abstracts, Steenbok is erg bezig met dingen concreet maken.

Op donderdag maakt Venus de overstap naar Waterman, gevolgd op zaterdag door de Zon. Het feit dat we nu meerdere planeten in het element lucht hebben, voelt heel goed. We hebben veel aarde en water gehad de laatste weken. Lucht geeft ons meer ruimte en biedt ook een breder perspectief. Als element is lucht ook veel socialer dan aarde. We krijgen vleugels en het nieuwe jaar krijgt nu vaart.

Ik wens jullie een top week. Hartelijks, Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Jupiter sextiel Pluto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *