Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Pluto

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Pluto

Deze week begint onder een Zon/Maan sextiel. De Maan in Ram is super aktief en heeft liever teveel hooi op de vork dan te weinig. Deze energie is snel en onder de sextiel ook constructief. De Maan in Ram kan de aandacht voor een taak verliezen – echter de sextiel zorgt ervoor dat de lijst wordt afgewerkt. Maandag en dinsdag ochtend – kunnen super productieve dagen zijn.

Op woensdag staat Mercurius conjunct Pluto. Er zit veel diepgang in deze conjunctie – maar het kan ons ook met onze angsten en onzekerheid confronteren. Dit te meer – omdat op zondag – Mercurius vierkant met Uranus staat. Het fijne van deze conjunctie is dat het ons in staat stelt een licht te werpen op onze geest: angsten, trauma of andere gedachten die wellicht ons zelfbeeld bepaald hebben, kunnen ondervraagd worden. Het slotsom (de Mercurius/Uranus vierkant) is dat de geest meer ruimte en vrijheid kan krijgen. We moeten wel onze oude manier van denken uitdagen. Daarnaast, kunnen we onder deze conjunctie een plan maken, iets op papier zetten (ons testament?), of iets anders doen om  ons financieel of geestelijke welzijn te waarborgen. Eigenlijk moet je deze sextiel zien als een ondersteuning voor de Jupiter/Pluto sextiel die door het jaar 2018 heenloopt.

Op vrijdag maakt Mars de overstap naar Boogschutter – zodat de nadruk in het collectief verschuift iets meer naar de zgn. positieve mannelijke tekens. Zon en Venus in Waterman, Uranus in Ram, en straks Mars in Boogschutter. Met Mars in Boogschutter is de tijd rijp om nieuwe doelen voor onszelf te stellen. Boogschutter is rusteloos van geest en moet iets op de horizon hebben, iets die hem naar voren trekt. Mars in Boogschutter is handig, veelzijdig, levendig en wil graag zijn/haar levensfilosofie uitdragen. Gezien het verband met de natuur, tijd ook om de stoute schoenen aan te trekken, en lekker in de natuur te gaan wandelen. Even bijtanken….

Alles bij elkaar opgeteld wordt dit een fijne week. Ik vind de Mercurius/Uranus vierkant geinig – want ik had al besloten dat als ik in India ben, dat ik een maand vrij wil zijn van zowel social media als mijn computer. Ik zie dit als een experiment en ik echt ben benieuwd hoe het mij bevalt. Men spreekt van een computer verslaving… We zullen het zien. Hoe dan ik.. wens ik jullie een super fijne week en tot maart.

Astro-groet, van Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Pluto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *