Pieter Slotboom:Astrologie & Chinese Geneeswijze een Integratie

Pieter Slotboom: Astrologie, Chinese Geneeswijze – een Integratie

Tijdens hef Oldenzaal Congres in de herfst van 2017, gaf Pieter Slotboom een lezing over zijn levenswerk, de integratie van de Chinese geneeswijze met astrologie. Pieter is nu aardig op leeftijd en toch heeft hij het voor elkaar gekregen om dit boek te publiceren. De lezing was geweldig: ‘you could hear a pin drop’. Ik citeer hier van de kaft van het boek – dat ik net binnen heb en onderaan is er een link naar een YouTube film door Pieter gemaakt. Het boek kost euro 19.95 en is te bestellen via de uitgever, Peter Saarloos / Hajefa.

‘In dit boek worden de (westerse) astrologie en de Chinese geneeswijzen samengevoegd, waardoor het inzicht in de astrologische anatomie wordt vergroot. Deze combinatie biedt de mogelijkheid om zicht te krijgen op eventuele verstoringen van de gewoonlijk harmonische balans van energieën in het menselijk lichaam. Het is zeker geen medische verhandeling, het is wel een andere kijk op welke tekens of planeten corresponderen met organen en lichaamssystemen, en hoe ze deze in stand houden en daarmee beheersen.

Het door de Gele Keizer ongeveer 2600 v.Chr. uitgewerkte menssysteem kent een verrassende logica die zich prima laat combineren met het astrologische systeem. De Chinese denkwijze baseert zich op de vijfhoek, het pentagram van Venus, dat de basis vormt van alle symboliek en logica.
Deze ontmoeting tussen de Chinese vijfhoek of het ‘pentagram van Venus’ en de westerse ‘zodiakale dierenriem’ biedt een zeer interessante verruiming van zowel duidingsmogelijkheden alsook een opening naar nauwkeuriger analyses van medisch astrologische verwijzingen (of correspondenties).

Deze studie biedt een waardevolle uitbreiding aan de parate kennis voor zowel de beginnende als de gevorderde astroloog.’

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *