Mies Bouwman: de horoscoop

Al had ik in de krant gelezen over de dood van Mies Bouwman, kende ik haar alleen van naam. Op de top punt van haar sucess, woonde ik in de UK. Gisteravond zette ik de televise aan, en op een van de Nederlandse zenders, was er een aflevering van een van haar meest populaire tv shows ‘een van de acht‘ (een heerlijke ouderwetse familie tv show van de jaren 60/70). Ik keek en ik bleef kijken helemaal tot aan het einde. Wat een innemend, charmant mens – ineens besefte ik waarom haar dood zoveel betekenis heeft. Vanzelfsprekend wil je als astroloog dan ook de horoscoop zien. De geboorte tijd van Mies Bouwman is twijfelachtig – een Rodden DD status. De data is afkomstig van Sterrentijd van Selma Schepel – de horoscoop zelf staat onderaan de tekst.

Zeven v.d. tien planeten en de Noordknoop (& Chiron) staan in de aarde tekens. Zes planeten in Steenbok – waaronder teken heerser Saturnus. Dit geeft een ingebouwd autoriteit, zelf-discipline (Maan ook in Steenbok), het doel staat voorop. Ik vind de Maagd asc. en Tweeling midhemel (beide door communicatieve Mercurius beheerd) prima passen bij het werk dat ze deed, en die Jupiter op de midhemel – retrograde notabene – zag je goed functioneren in de show: een beetje chaos toelaten (Jupiter vk Neptunus) – die vervolgens in meligheid en tenslotte in gelach overslaat. Met Uranus in inventieve Ram in vierkant met de Steenbok planeten (t/m de Zon) was het onverwachte in haar shows een welkome gast (dat vermoedde ik in ieder geval). Al kan Uranus ook voor opschudding en scheiding zorgen natuurlijk. Er wordt nu gesproken over haar warme persoonlijkheid – terwijl warmte niet per definitie iets is wat je met Steenbok associeert. De horoscoop geeft aan dat ze veel dingen voorborgen hield, een duidelijk onderscheid maakte tussen werk/prive. De emoties zitten diep met de Maan in Steenbok – maar geboren net na de nieuw Maan, was Miep onder een Maan fase geboren die het leven graag wil ontdekken en als een avontuur ziet. Met Venus driehoek Neptunus, kon zij zich ook mooi verbinden met anderen, empatisch zijn, maar zonder grenzen te overschrijden. Ik denk dat mensen zich veilig voelde bij haar, juist omdat zij vanuit haar Steenbok aarde, de fatsoen en de norm zo goed kon bewaken.

Zo.. Mies heeft haar Uranus terugkeer en haar derde Saturnus terugkeer meegemaakt. Als de geboorte tijd een beetje klopt, dan zien we nu de transit van Pluto over de Maan. Een voltooid, kleurrijk en fascinerend leven eindigt, zij keert terug naar de bron, de oceaan, de baarmoeder.

Liz Hathway, MA, DFAstrolS, Horary Craftswoman
hathway77@hotmail.com

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Mies Bouwman: de horoscoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *