Horoscoop: Louise Hay

In mijn vlog van gisteren, had ik het over mijn nieuwe mantra ‘all will be well’. In de reacties binnen de ‘Astrologieblog Facebook group’ kreeg ik te horen dat dit een affirmatie is van Louise Hay. De volledige affirmatie is als volgt:All is well.

Everything is working out for my highest good.

Out of this situation only good will come.

I am safe.

(image Fran gipani)

Prachtig, en de tekst staat nu op een post-it op mijn koelkast. Toeval bestaat niet. Vanzelfsprekend ken ik Louise Hay, heb een aantal van haar fans in mijn direkte omgeving, maar had nooit naar haar geboorte horoscoop gekeken. Ik heb vandaag een korte bio over haar gelezen, waaruit blijkt dat Louise Hay een zeer zware jeugd had, zij is als 5 jarige door een buurman sexueel misbruikt, en raakte tevens ook op jonge leeftijd zwanger. Bevallen op haar 16e, gaf Hay haar dochter op voor adoptie. Later volgde een leven als model, en pas toen baarmoederhals kanker bij haar geconstateerd werd, toen zij achter in de viertig was, begon haar ’tweede leven’ als healer. De pijnlijke episodes in Louise Hay’s leven, zijn in de horoscoop goed zichtbaar. Pluto in huis 7 – opposiet haar ascendant – en vierkant de Zon – kan op machtsmisbruik duiden (sexueel misbruik gaat altijd over macht) – terwijl de Saturnus beheerde Steenbok ascendant, vierkant Neptunus kan grensoverschrijdend gedrag weergeven. De Maan in horoscoop in intens gevoelige Schorpioen, houdt ook pijnlijke herinneringen vast – en Hay zelf dacht dat haar baarmoeder (Maan) halskanker juist met het vasthouden van pijnlijke herinneringen uit haar jeugd te maken had.

Wat ik prachtig vind en wellicht levensreddend – is de driehoek in de horoscoop tussen haar Zon in Weegschaal – en Jupiter in Waterman. Mijns inziens is dit het belangrijke signatuur van Hay’s levensfilosofie (Jupiter), namelijk de kracht van het positieve denken. Jupiter heeft te maken met geluk en succes in het leven en door dat vorm te geven en met wilskracht in te prenten ( het herhalen van de affirmaties) gaf Hay haar leven een compleet nieuwe wending. Zo kon haar Mercurius / MC conjunctie ook tot uiting komen, in de vorm van haar boeken en de door haar opgerichte uitgeverij, Hay House.

Horoscope Louise Hay:

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in vrouwen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *