Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Chiron, Nieuwe Maan in Vissen

Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Chiron, Nieuwe Maan in Vissen

In deze vlog – kijk ik o.a. naar de Venus/Saturnus vierkant en de Zon/Jupiter driehoek – die beide op dinsdag vallen. Venus staat voor alles waar we veel waarde aan hechten, Venus is onze schat. Venus staat ook voor onze aantrekkingskracht, onze belangrijke relaties, wat we lief hebben. De vierkant van Saturnus kan als een opgetrokken muur voelen. Relaties afkoelen, komen tot een einde of worden juist serieuzer. Verantwoordelijkheid nemen is ook een heel belangrijke Saturnus thema. Kort na de vierkant, volgt de Zon/Jupiter driehoek, als het ware de volgende hoofdstuk. Het leven gaat door. Maar… de Zon staat in Vissen – die momenteel door Jupiter retrograde wordt beheerd, m.a.w. de vruchten van de nieuwe relatie/verbinding/contract worden niet direkt zichtbaar: we moeten bereid zijn om er een tijd op de resultaten te wachten.

Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Chiron, Nieuwe Maan in Vissen

Ook in deze vlog – aandacht voor Mars vierkant Chiron. Mars is in Boogschutter waar hij voor een filosofie of een ‘grand idea’, of principe kan vechten. Chiron – die ook een centaur is – wordt niet door een abstract of externe filosofie gedreven. Chiron maakt verbinding met ons innerlijke wijsheid. Het is belangrijk op woensdag dat we geen aktie ondernemen dat in strijd is met onze eigen belang. Verbinding maken met ons eigen lichaam, onszelf ondervragen, en proberen tot de kern van onze eigen waarheid te komen, ipv voor de gedachtegoed van een ander te verdedigen. Ook de bereidheid om jezelf helemaal bloot te geven. Mijns inziens zit er iets kwetsbaars in deze Mars/Chiron vierkant: je wond durven tonen.

Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Chiron, Nieuwe Maan in Vissen

Daarnaast besteed ik aandacht aan de nieuwe maan op zaterdag in 26 grade 53 Vissen. Prachtige Nieuwe Maan – sensitief, reflectief, en tegelijkertijd open voor zowel het eigen gevoel als die van de ander. De dag daarvoor – maakt de Maan in Vissen een verbinding met zowel Saturnus als Neptunus: je dromen hier op aarde waarmaken, het verankeren van het ideale. Open voor inspiratie maar niet zweverig kunnen zijn. Maar… ook hier … niet vergeten dat Jupiter (een van de heersers van Vissen) retrograde loopt. Denk er aan: je plannen goed laten wortelen – zal nu tijd gaan kosten.

Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Chiron, Nieuwe Maan in Vissen

Ook in de vlog van deze week, aandacht voor Mars in Steenbok, die ik weleens de slavendrijver stand noem šŸ™‚ Ja ja… Mars in Steenbok boekt resultaten – maar er is geen lol aan de beleven. Mars gaat OOB – dat wil zeggen beweegt straks buiten de ecliptica – waardoor hij ook door kan schieten. Hier meer over volgende week.

Ik ben weer beschikbaar voor readings, business geschenken en prive astrologie lessen. Wil je meer over weten, schroom niet om mij een email te sturen: hathway77@hotmail.com

Geniet van je week… Maak plannen, durf te dromen, maar heb geduld

Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswomen

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Chiron, Nieuwe Maan in Vissen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *