Liz Hathway Astrologie: Zon in Ram & Mars OOB, voert de spanning op

Liz Hathway Astrologie: Zon in Ram & Mars OOB voert de spanning op

Met Mars OOB verhoogd in Steenbok, naderend zijn conjunctie met Saturnus –  heeft de horoscoop voor de lente equinox – meer te doen met winter dan lente. De vorige keer dat we deze specifieke planetaire cocktail in de ingres horoscoop voor de Zon in Ram hebben meegemaakt, was in 1988 – rond de tijd van de gifgasaanval in Halabja die duizenden mensen het leven heeft gekost. Een soort gelijk verhaal zien we in 2003 (maar zonder Saturnus in Steenbok) toen de oorlog in Irak begon. De ‘coalitie’ zocht destijds chemische wapens, die nooit zijn gevonden. Er lijkt hier een soort patroon aanwezig te zien – want wederom  zien we dat een gif aanval (in de Verenigde Koninkrijk) opnieuw de aanleidig is voor enorm veel spanning in het collectief. Gif – en de dood die daarop volgt – draagt de signatuur van Mars/Saturnus. Het is ook frappant dat er momenteel over een nieuwe ‘koude oorlog’ wordt gesproken. Wie zijn astro-geschiedenis kent, weet dat de bouw van de Berlijnse Muur onder Saturnus in Steenbok begon, dat deze muur viel toen Saturnus conjunct met Neptunus stond in 1989, en nu met Saturnus wederom in Steenbok, begint het hele spel opnieuw. Hoe dan ook, de risico met Mars OOB – conjunct Saturnus – in de Ram ingres is dat we een pad ingaan waar het doel de middelen rechtvaardigt. Als je ook bedenkt dat antiscion Mercurius conjunct met Neptunus staat in de ingres horoscoop, dan zouden we uiterst kritisch moeten zijn, en niet alles blindelings geloven.

Liz Hathway Astrologie: Zon in Ram & Mars OOB voert de spanning op

Op dinsdag staat Venus conjunct met Mercurius. Dit zou je kunnen vertalen als een verhit gesprek, liefde voor het argument, een flinke discussie, of passie op het gebied van denken en handelen. Op vrijdag gaat Mercurius retrograde lopen – welk betekent dat Venus eigenhanding de confrontatie met Pluto aangaat. Confrontatie? Ja. Want op vrijdat staat Venus vierkant Pluto – terwijl Mercurius die achteruit is gaan lopen – lijkt voor nu, het dans te ontspringen. Mercurius loopt retrograde tot 15 april – en het duurt tot 3 mei voor hij terugkeert naar zijn pre-retro stand. Mercurius in Ram is super snel – en het is duidelijk dat hij steken heeft laten vallen. Je dacht met iets klaar te zijn, maar mooi niet. Venus vierkant Pluto kan negatieve emoties oproepen, vooral op het gebied van relaties. Denk aan jaloezie of woede. Denkend aan de conjunctie Venus /Mercurius  eerder in de week, dan is het net alsof Venus iets te horen krijgt die haar niet zint. Venus maakt er werk van, Mercurius loopt weg. Toch kan deze vierkant ook – zeker in het collectief – een positieve uitwerking hebben. Denk aan een grote vondst (een schat), of aan een vrouw die durft een confrontatie aan te gaan, of aan openbaringen. Vrouwen in het nieuws, sekschandalen: iets dat niet zichtbaar was, kan worden onthuld.

Liz Hathway Astrologie: Zon in Ram & Mars OOB voert de spanning op

In deze vlog, besteed ik ook aandacht aan de Zon/Chiron conjunctie – wat los vertaald betekent dat in de pijn, genezing aanwezig is. Spannend week… waarin we het hoofd goed bij de les moet houden.

Ik ben weer beschikbaar voor readings, business geschenken en prive  lessen. Wil je meer over weten, schroom niet om mij een email te sturen: hathway77@hotmail.com

Geniet van je week… Zon/Chiron = op je boeren verstand en je instinct vertrouwen. Geloof niet alles wat je van een ander hoort. Bij jezelf te rade gaan betekent maar vooral in de week van een verkiezing, jezelf kritische vragen durven stellen.

Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswomen

360 Degrees Astrology, Amsterdam
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Zon in Ram & Mars OOB, voert de spanning op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *