Astrologie op de zondag middag: Uranus in Stier – Terug naar de Bron

Workshop Uranus in Stier

Op 15 mei, onder auspiciën van de nieuw Maan in Stier, komt de planeet van dramatische omwentelingen, verassingen, nieuwe inzichten en grote evolutionaire sprongen Uranus, in Stier te staan. Er komen grote verandering aan, en die zullen van onderop komen. Uranus is uitermate geschikt energie voor het stichten van een nieuw bewustzijn. Wat ons planeet aarde betreft, zie ik overal het begin van een bewustzijnsrevolutie. We beseffen steeds meer dat plastic, luchtvervuiling, massa bedrijven zoals Monsanto, enz. enz. een bedreiging voor ons planeet zijn.. Stier geeft om de natuur – en niet alleen de natuur in het GROOT – maar ook de natuur in het klein: de bomen om de hoek, die de gemeente voor iets onbenulligs wil laten kappen. Nogmaals, met Uranus in Stier komen de veranderingen van onderop – vanuit de wortels – van het verzet van de gewone mens tegen de machine. Onze menselijke waarden lijken vaak haaks te staan op een systeem dat een onmenselijk, onvriendelijk gezicht laat zien. Uranus in Stier wordt een stevige, koppige, revolutionair.

En toch is Stier een vrouwelijke, aarde teken dat door Venus is beheerd. Venus is de planeet van de liefde, van wat ons hart begeert. De horoscoop voor de ingres van Uranus in Stier is prachtig – vind ik (15 mei, 2018, 16.18 BST, Greenwich:horoscoop is onderaan). Die nieuwe Maan in Stier oogt stabiel, krachtig, en signalleert hoe dan ook een nieuw jaar cyclus voor de Stier. Let goed op waar deze Nieuwe Maan in je eigen horoscoop valt – want dat zal ook iets zeggen over de invloed die Uranus in Stier op jouw kan hebben. Er is een prachtige wederzijdse receptie – m.a.w. een prettige uitwisseling en samenwerking – in de horoscoop tussen Mercurius in Stier en Venus in Tweeling. Chiron is inmiddels uit Vissen gestapt en bevindt zich in Ram. Kennelijk zijn we nog niet klaar met de Ram energie, de kracht van de individualiteit. De moed die we nodig hebben om te vechten voor waar we voor staan, komt nu uit een andere hoek. Uranus in Ram drukte zich vaak uit in de vorm van grof geweld in de buitenwereld, de concept van ‘the lone wolf’ is exemplarisch. De beelden van onthoofdingen door IS – de meest extreme uitdrukking van de Uranus/Ram aarchetype. Chiron is anders. Chiron is vaak het buitenbeetje maar tegelijkertijd het kind dat durft uit te roepen ‘hey, de Keizer loopt naakt over straat’. Met Chiron in Ram, worden we uitgedaagd echt onszelf te worden, en dat kunnen we alleen doen, als we verbinding maken met de innerlijke rijk. Deze woorden van de Griekse dichter Plutarch hebben veel betekenis voor mij, ‘what we inwardly achieve, will change our outward reality’ (wat we in ons binnenwereld bereiken, zal de wereld om ons heen veranderen). Chiron in Ram nodigt ons uit om ons eigen kwetsbaarheid te zien. Wie durft nu te roepen ‘de keizer is naakt’?

Op zondag 27 mei geef ik een workshop in Amsterdam in de reeks ‘astrologie op de zondag middag:de verdieping‘. Het format is bekend. In de eerste uur ga ik dieper in op de mundane betekenis van Uranus in Stier, dan gaan we aan de slag met de horoscopen van de deelnemers. Hoe kunnen wij deze energie inzetten ? Hoe kunnen we onszelf openen en bevrijden van oude gewoontes? Met andere woorden, wat zouden deze transits voor ons kunnen betekenen? ‘How can we co-create with these strange gods of change?’

De workshop Uranus in Stier begint op 27 mei om 13.00 en eindigt om 17.30.
Waar? Weteringschans 74, 1017 XR Amsterdam
Kosten? 55 euro
Inschrijven alléén per email hathway77@hotmail.com / Je inschrijving is definitief na betaling.
Ik werk graag in kleine groepen, welk betekent dat er maximaal 10 mensen aan deze workshop kunnen meedoen

Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, University of Wales, Lampeter, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Workshops en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *