Astrologie: tijdsgeest Martin Luther King

 

Updated 4 april 2018 met horoscoop van Martin Luther King, en de horoscoop voor de moord op Martin Luther King: opvallend dat Neptunus in transit conjunct met de Zuidknoop van de Maan in MLK geboorte horoscoop stond – d.w.z. het loslaten van zijn spirituele missie, zijn slachtofferschap maar tevens ook zijn erfenis als spirituele leider van zijn volk. In de horoscoop voor de moord, staat de Maan OOB in Kreeft – de collectieve schok, gevoelens van woede en verdriet leiden tot rellen, zodat de nationale gard en de leger moesten worden ingeschakeld om het golf van geweld een halte toe te roepen. Het zevende huis is het huis van moordenaars – en moorden. Saturnus is hier in cazimi – d.w.z. in het hart van de Zon – moeilijk om niet om een of andere samenzwering te denken. Maar goed…hier volgt het origineel artikel.

Uit mijn – moet gelezen worden voordat ik de krant weggooi – stapel, pakte ik de Voorkant, van de VK, 15 maart 2007. Het artikel dat ik moest lezen ging over Martin Luther King’s bezoek aan Amsterdam in 1964. Toeval? Ik ben kennelijk vandaag met het thema “tijdsgeest” bezig. King had iets om voor te vechten.

King werd uitgenodigd door de baptistengemeenschap en was precies 24 uur in Nederland. King was “hot” in 1964. In 1963 had hij zijn prachtige “I have a dream” rede in Washington gehouden en in 1965 zou hij de Nobel Vredesprijs ontvangen. King was uitgenodigd “als trekpleister” en sprak in de pas geopende Rai. “Op zondag 16 augustus 1964 om 10uur in de ochtend preekte hij voor ons”. De Dominee die de dienst leidde was ene Dominee Boeschoten: “King’s preek was groots. Zijn manier van preken was ongelooflijk, hij sprak met een gezag, dat haast bovenmenselijk is.” Het is een preek die Boeschoten nooit zal vergeten. De heerser van de Weegschaal ascendant is Venus conjunct Mars in Kreeft in het 9e huis. Religie en predikanten vallen onder het 9e huis. De planeet die over het 9e huis in deze horoscoop heerst is Mercurius heel sterk in zijn eigen teken Maagd en ook nog in conjunctie met Pluto en in sextiel met Neptunus.

Soms heb je pech in het leven. Ik had heel graag Martin Luther King willen horen preken. Ik had heel graag Jimi Hendrix willen horen spelen. Ik had heel graa…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologie: tijdsgeest Martin Luther King

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *