Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Pluto en meer

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Pluto en meer

De energie in het collectief is heel gespannen momenteel. Hoe zou het anders kunnen? Mars, Saturnus, Pluto in Steenbok – haaks op planeten in Ram? Ram is tevens ook door Mars beheerd, Mars is verhoogd en is OOB geweest. Als ik naar het nieuws kijk, heb ik het gevoel dat alles uit de hand loopt. Deze week op woensdag is de Zon vierkant Pluto. In het collectief zou deze energie zich in een nog verder oplopende machtsspel kunnen uiten. Dit is de politiek van ‘might makes right’ er wordt dwang uitgeofend en tja, het doel wettigt de middelen. Vreselijke energie gewoon. Mars staat nu tussen Saturnus en Pluto, tussen een rots en een nog harder rots.

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Pluto en meer

Gelukkig kunnen wij als individuen, deze energie op een andere manier gebruiken. De kunst is nu om te focussen op wat we hebben en niet wat we niet hebben. Jupiter maakt zijn tweede sextiel met Pluto op zaterdag en hoe gek het klinkt, we kunnen nu echt spiritueel vooruitgang boeken. Pluto is het verborgen schat, de talent die we hebben die niet is erkend, de kwaliteiten die we niet inzetten, dat wat het daglicht nog niet gezien heeft. Ik zie deze Jupiter/Pluto als een innerlijke worsteling. Jupiter in Schorpioen kan op diepgewortelde overtuigingen duiden, die we met de paplepel ingegoten kregen, maar die nu onze groei in de weg staan. In een oude post over deze sextiel schreef ik het volgende:

‘Het woord catharsis komt van het grieks en betekent zuiveren/reinigen. We kunnen in het reine komen met onszelf en daardoor beter met onze agressie of andere negatieve emoties (Maan vernietigd in Schorpioen) leren omgaan. Catharsis zie ik als een proces dat best aan Pluto gekoppeld mag worden: catharsis is wat er – post-trauma – nog overeind is gebleven. Daarnaast met Saturnus momenteel in Steenbok – is het ook van belang dat we dealen met onze eigen angst voor succes – want de sextiel tussen Jupiter en Pluto is ook opportunistisch – het stimuleert onze ambities en onze behoefte om verder in het leven te komen.’ Dit is diep reinigende energie… Wat je niet doodt maakt je sterker.

Op woensdag staat Venus driehoek Mars. Venus is vredeslievend – maar gezien de positie van Mars (d.w.z. tussen de twee malifieken in) – doet het mij denken aan een driehoeksrelatie… een liefde die moeilijk onder de huidige omstandigheden verder kan gaan. En toch blijft het verzoenend. Venus is ook sextiel Neptunus op donderdag. Dit is een heerlijke energie voor creatieve ondernemers. Geest staat helemaal open.

Deze week op zondag gaat Mercurius direct. De ideeën krijgen vorm. Wat in gedachte was – begint concreet te worden.

Dit en meer in mijn vlog van de week. Voor informatie over diensten, schroom niet om contact op te nemen: hathway77@hotmail.com
Ik wens jullie een hele fijne week. Wees wijs…. Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Pluto en meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *