Liz Hathway Astrologie: Venus in Tweeling …Vooruit maar …

Liz Hathway Astrologie: Venus in Tweeling … Vooruit maar

Op dinsdag (vandaag) staat Mars sextiel Jupiter terwijl Venus haar overstap van Stier naar Tweeling maakt.  Venus in Tweeling is op zoek naar ideeën en contact met gelijkgestemden die haar passie kunnen opwekken. Zij is en sociaal dier, een netwerker, een vlinderachtige verschijnsel, een flirt, en erg charmant. Maar Venus in Tweeling kan ook enthousiasm in anderen aanwakkeren. In vele opzichten is Venus in Tweeling een bezige bij, een grap jas, die plezier in het geestelijke leven heeft. Het feit dat Pluto nu retrograde loopt – neemt niet weg dat we deze week uit een impasse kunnen komen, en dat de zaken nu vooruit kunnen lopen. Er zit meer bruis en energie in het leven.

Liz Hathway Astrologie: Venus in Tweeling … Vooruit maar

De laatste maanden hebben de planeten in een soort strijd gezeten. Neem Mercurius in Ram. Mercurius in Ram is vooruitdenkend, intuitief, een soort ‘vol gas’ energie. Daarnaast neemt Mercurius in Ram geen blad voor de mond – en kan bot, heel impulsief, eerlijk maar ook hartstikke origineel zijn. Echter sinds 11 maart – leeft Mercurius op gespannen voet met Saturnus (3 vierkanten in totaal op 11 maart, 5 april en de laatste op 25 april). Daarnaast met Mars in Steenbok – klem tussen Saturnus en Pluto sinds 2 april – is het collectief vol internationale spanningen en ook in de persoonlijke sfeer zijn er dreigende (en/of openlijke) ruzies. Gelukkig komt Mars nu los van de sfeer van Saturnus/Pluto (op donderdag staat Mars conjunt met Pluto) en kan weer verder op zijn weg.  De vierkant tussen Mercurius en Saturnus is de taal van dreigementen en het recht van de sterkste. Mars is verhoogd in Steenbok – en Mercurius in Ram is beheerd door Mars. Militaire oplossingen lijken zeer aantrekkelijk. Steenbok kan ook autoritair zijn en Mars is niet voor niets de planeet van agressie genoemd.

Liz Hathway Astrologie: Venus in Tweeling … Vooruit maar

Maar nog even terug naar Mercurius vierkant Saturnus…. Saturnus is de grens, de ‘reality check’, de planeet die zegt ‘leuk idee, maar het is niet water dicht’. Saturnus wijst naar de werkelijkheid. Ram kan moeite hebben met de kleine details die voor Saturnus in Steenbok onontbeerlijk zijn, wil een plan het groene licht krijgen. Mercurius in Ram kan het nieuwe idee vertegenwoordigen, en Saturnus in Steebok de gevestigde orde die de macht in handen heeft. De strijd is eigenlijk tussen Mercurius heerser van jonge mensen – en Saturnus als symbool voor ouderen. De laatste vierkant in deze huidige reeks valt op woensdag. Hallelujah. Dit voelt meteen een stuk lichter. Plannen die de toets der werkelijkheid hebben doorstaan, zijn klaar voor de volgende fase.

Liz Hathway Astrologie: Venus in Tweeling … Vooruit maar

Dus…. Deze week maakt Mars twee aspecten, een sextiel met Jupiter op dinsdag en een conjunctie met Pluto op donderdag. Sextielen vertegenwoordigen kansen – en omdat deze sextiel inspeelt op de Jupiter/Pluto sextiel – is er zeker wat te halen hier. Alleen met Jupiter retrograde (laatste sextiel Ju/Pl is op 12 september)  – kan het een tijd duren voordat we de vruchten van alle inspanningen zullen zien. Dan die Mars/Pluto conjunctie… Er is een duidelijk Schorpioen/Pluto/Mars energie aan het werk hier- verborgen kracht die heel transformatief kan zijn – maar ook een thema van inspanning/geduld. De vrucht heeft tijd nodig.

Liz Hathway Astrologie: Venus in Tweeling … Vooruit maar

Op zondag staat de Zon in Stier driehoek Saturnus. Vlees op de botten. Dit is een krachtige combinatie van planeten. Stier heeft geduld, is materialistich en Saturnus in Steenbok is opbouwend. A Jimmy Cliff song sprung simultaneously to mind ‘You can get it if you really want…but you must try, try and try, try and try…..’. This is a great powerful earthy combination, which we will carry through into the Full Moon next week on Monday.

Ik wens jullie een hele fijne week. De YouTube film staat onderaan. Eerst de horoscoop voor de ingres Venus in Tweeling.

Elizabeth (Liz) Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school). Voor informatie over consulten of overige diensten, zoals vrijgezellenavonden, schroom niet om mij te mailen: hathway77@hotmail.com

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Venus in Tweeling …Vooruit maar …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *