Astrologieblog met Liz Hathway: Venus in Tweeling?? Netwerken….

Astrologieblog met Liz Hathway: Venus in Tweeling?? Netwerken

De Schorpioen Volle Maan vanochtend – ging gepaard met vrij intens energie. Schorpioen gaat over de onderbuik gevoel, over het weten,  maar ook over het niet kunnen verklaren waarom we iets weten. Schorpioen heeft een ‘oer’ instinct voor dingen die niet kloppen. De Zon in Stier daarentegen is een nogal conservatief en heel sterk beest. Hij staat met vier poten op de grond en is koppig ook. De Zon en Maan, de twee lichten, stonden dus tegenover elkaar en ook haaks op de Maansknopen. Dit voelde bijna als een mini -eclips. De volle maan heeft altijd het vermogen om dingen tot een climax te brengen en vaak rondom volle maan, bereiken situaties een hoogtepunt. Zo heeft gister avond laat de Britse minister voor Buitenlandse Zaken – Amber Rudd de bijl erbij neergelegd. Met haar Zon in 9 Leeuw – staat de Noordknoop nu paal op haar Zon – en de volle maan stond haaks op haar Zon. Het volk (vertegenwoordigd door de Maan in mundane astrologie) wist gewoon dondersgoed dat het verhaal van Rudd niet klopte. Zij moest gewoon weg.

Astrologieblog met Liz Hathway: Venus in Tweeling?? Netwerken

In sommige opzichten – is er deze week sprake van minder spanning. De majeur aspect van de week – is een sextiel op zondag pas – tussen de Zon en Neptunus. De sextiel is een aspect die vaak met kansen gepaard gaat – maar wat ik super interessant vind is de rol van Venus. De Zon in Stier is door Venus beheerd – en Neptunus is in het teken Vissen, waar Venus verhoogd staat. Er is dus een dubbele Venus verband hier. Daarnaast is Venus momenteel de enige planeet in een lucht teken. Venus staat dus prominent in beeld.

Astrologieblog met Liz Hathway: Venus in Tweeling?? Netwerken

Lucht hebben we nodig -omdat lucht mogelijkheden schept. Lucht heeft een soort helikopter view van het leven – en kan de aarde ontstijgen. Aarde is een fantastich element, maar kan toch zijn eigen graf graven. Aarde kan vast komen te zitten in een mentale construct – terwijl lucht altijd de ‘exit’ voor ogen heeft. Het feit dat Venus in beeld is – in een vocale (spraakzame) teken – zou zich letterlijk als ‘vrouwen aan het woord’ kunnen uiten. Hoe dan ook, is de combinatie Zon/Neptunus/Venus heel kunstzinnig, vredevol, dromerig, romantisch. Zon/Neptunus wil wel ontsnappen en kan te goedgelovig zijn, echter er is ook sympathie en empathie aanwezig. Stier komt los – gaat even lekker zweven. Heerlijk toch?

Astrologieblog met Liz Hathway: Venus in Tweeling?? Netwerken

Alles bij elkaar opgeteld, vind ik deze week wat meer relaxt dan de voorafgaande weken. Venus in Tweeling is rusteloos en zoekend, maar ook super sociaal. Zij is de ‘small talk’ maar dan wel als sociale lijm. De Zon/Neptunus nodigt ons ook uit om iets voor een ander te betekeken, om pro-aktief te zijn, hulp – waar we zien dat het nodig is – aanbieden. In je werk of bedrijf, is dit een uitstekende week om in contact met je klanten, of een newsletter, aanbieding, enz. te sturen. Venus in Tweeling is super energie voor wie het netwerk belangrijk is.

Ik wens jullie een hele fijne week. Mijn YouTube film staat onderaan. Eerst de horoscoop voor de ingres Volle Maan in Schorpioen.

Elizabeth (Liz) Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school). Voor informatie over mijn diensten, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog met Liz Hathway: Venus in Tweeling?? Netwerken….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *