Astrologieblog met Liz Hathway: Mercurius conjunct Uranus luidt de klok

Astrologieblog met Liz Hathway: Mercurius conjunct Uranus luidt de klok

Deze week begint onder een Mercurius/Pluto vierkant: denken kan tot enorm diepgang en inzicht – maar net zo goed tot intimidatie of angst leiden. Pluto kan de vorm van gedachten nemen die zomaar vanuit het onderbewuste opborrelen: dit kan een taboe onderwerp zijn, of gedachten die de status quo dreigen. Later op de dag, schept de Maan in Waterman conjunct de Zuidknoop – enige afstand van de gevoelens die Mercurius/Pluto kunnen opwekken.

Wat we ook op maandag zien is de vierkant tussen Venus en Neptunus. Deze energie is heel creatief maar tegelijkertijd wekt het ook ontevredenheid op. Neptunus vertegenwoordigt de utopische, idealistische, romantische, droom wereld. Venus in Tweeling kan vluchtig zijn. Zij is en sociaal dier, een netwerker, een vlinderachtige verschijnsel, een flirt, en erg charmant. Maar Venus in Tweeling kan ook enthousiasm in anderen aanwakkeren. In vele opzichten is Venus in Tweeling een bezige bij, een grap jas, die plezier in het geestelijke leven heeft. De combinatie Venus/Neptunus is … lekker vaag. Dit voelt bijna als zand dat door de vingers glipt. Het was hartstikke leuk maar … .. wat hou je over?

Astrologieblog met Liz Hathway: Mercurius conjunct Uranus luidt de klok

Op woensdag staat de Zon tegenover Jupiter. Stier/Schorpioen waarde en normen, moet het concreet of abstract? Jupiter in Schorpioen ziet, voelt met andere zintuigen dan de Stier. Maar goed… De behoefte om een antwoord te vinden – om de gouden tip te krijgen – blijft sterk aanwezig. Stier wil het concreet hebben. Jupiter vertegenwoordigt inzicht, uitzicht, wijsheid, groei. Echter, Jupiter loopt nu retrograde dus het antwoord laat op zich wachten. Dit is een frustrerende oppositie, een irritante oppositie en kan in een ruzie eindigen. Twee planeten in oppositie kunnen zich net als twee mensen gedragen die een totaal ander beeld van de werkelijkheid hebben.

Astrologieblog met Liz Hathway: Mercurius conjunct Uranus luidt de klok

Het thema lichaam vs geest, concreet vs abstract loopt als een draad door de week heen. Op zaterdag staat de Zon driehoek Pluto – wat veel inzicht en diepgang kan geven. Als planeet heeft Pluto enorm inzicht in karakter, het is een super – ‘psychological’ planeet. Pluto begrijpt de niet materieele wereld en weet wat mensen motiveert. De Zon is het kloppende hart, en heeft de ‘power to act’. De Zon is het symbool van goede leiderschap. De koppeling van Zon/Pluto geeft de potentie om te handelen op basis van inzicht in karakter, en dit geeft kracht. Krachtig kunnen optreden. Op zaterdag middag staat Mercurius vierkant Mars – wat of weerstand of energie op kan roepen. Mercurius is in Ram – d.w.z. door Mars beheerd. Mars in Steenbok kan hard of onbuigzaam zijn. Een ‘war of words’ zou kunnen.

Astrologieblog met Liz Hathway: Mercurius conjunct Uranus luidt de klok

Op zondag staat Mercurius conjunct Uranus – en ja – hij luidt de klok. Mercurius is de psychopomp die de zielen naar Hades begeleidt, maar die ons ook begeleidt door overgangsperioden. Deze Mercurius/Uranus conjunctie is de laatste die in het teken Ram plaatsvindt. Mercurius in Ram kan de radical nieuw idee zijn, het concept dat als het ware ‘fully formed’ in een flits je te binnen schiet. Mijn advies? Houd je gedachten in de gaten. Schrijf je ideeën op. Vanaf zondag staat Mercurius in Stier – en op 15 mei wordt hij door Uranus gevolgd. Uranus wordt soms wel het hogere octaaf van Mercurius genoemd, omdat beide planeten een verbintenis met het concept ‘MIND’ hebben. Met Mercurius en Uranus in Stier, is de tijd rijp om onze, wellicht radikale (Uranus)  ideeën uit te werken. Stier wil grond onder de voeten hebben en wil een plan zien. Van alle tekens, is Stier het meest geduldig. De tijd is rijp om de sprong van inspiratie tot realisatie te maken.

Elizabeth (Liz) Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school). Voor informatie over mijn diensten, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog met Liz Hathway: Mercurius conjunct Uranus luidt de klok

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *