Astrologieblog met Liz Hathway: Uranus in Stier

Astrologieblog met Liz Hathway: Uranus in Stier

Een bijvoegelijk naamwoord dat bij Stier past, is ’traag’. Ik ben ook traag met mijn rubriek deze week en ik bied gelijk mijn excuses aan.

Met Uranus denken we eerder aan woorden zoals plotseling of ineens, want bij Uranus is er meestal sprake van versnelling. Een huwelijk kwakkelt al jaren – en ineens komt Uranus over Venus in de horoscope van een van de partners- en de genade klap valt. Stier is natuurlijk het teken waar de planeet Venus bij hoort – en Venus gaat over relaties en de stabiliteit die relaties kunnen brengen. Ja, stabiliteit hoort absoluut bij het teken Stier. Stier houdt van continuiteit – terwijl Uranus daar weinig affiniteit mee heeft. Uranus is de frisse wind, die ene uitvinding die de wetenschap op z’n kop zet (wat letterlijk gebeurde toen Uranus ontdekt werd: ineens was het universum twee keer zo groot – en het oude systeem dat bij Saturnus ophield – was na millennia in een klap achterhaald). Uranus kan dus de boel in de lucht gooien. Uranus is niet per se een onrustzaaier  – waar hij voor staat is autonomie, persoonlijke vrijheid en vooral zelf /bewustzijns-ontwikkeling. Met Uranus mogen we niet stilstaan – en daarom zeggen astrologen ook ‘change, before change changes you’ wat zoiets betekent als: ‘verander, voordat verandering jou verandert’.

Astrologieblog met Liz Hathway: Uranus in Stier

Waar staat Uranus in je eigen horoscoop? In welk huis? Wat voor soort aspecten maakt Uranus gedurende de komende jaren? Als je goed in de spiegel kijkt, als je naar je innerlijk stem luistert (Uranus is vaak audial), weet je intuitief al waar je groei-ruimte nodig hebt. Waar dreig je tot stilstand te komen?
Met de ontdekking van de planeet Uranus werd ons universum verdubbeld. Uranus gaat over ruimte – en als Uranus in verbinding met vooral de persoonlijke planeten in onze horoscoop komt te staan – hebben we hier meer ruimte nodig. Soms is dit een natuurlijk proces, we krijgen de ruimte en hoe vullen we die in? Denk aan kids die de nest verlaten, een ouder komt te overlijden en er valt een zorgtaak, enz. Soms lijkt het alsof wij door Uranus worden overvallen. Een zaak  eindigt plotsklaps – uit het niets ‘boem’: in dit geval, kan de onstane ruimte – dreigend of leeg voelen. Stier houdt de dingen graag zoals ze zijn – de uitdaging met Uranus in Stier is  om niet stug te zijn en de nieuwe uitdaging te omarmen.

Astrologieblog met Liz Hathway: Uranus in Stier

Ongeacht de omstandigheden, is het belangrijk dat je zelf een scheppende rol speelt. Als we Uranus geen plek geven en zijn energie negeren -komt hij van buiten af op ons af – zodoende worden we ‘gedwongen’ om te veranderen. Stier is een vaste teken: die houdt vast aan z’n normen en waarden – houdt vast aan z’n vaste patronen zelfs als ze hartstikke ongezond zijn. Als aarde teken, gaat Stier o.a. over het lichaam en o.a. over wat we eten. Mensen kunnen nu ook heel radicaal de roer omgooien – stoppen met alles. De Stier is koppig en heeft een ongeloofelijke sterke wil: met Uranus in Stier kunnen we vervolgen gehecht raken aan een of andere gekke ideologie of guru (denk aan de opkomst van het Nationale Socialisme met Uranus in Stier in de jaren dertig!!). Meer tekst en mijn YouTube film volgen na de korte reklame.

Terwijl we absoluut ons best moeten doen om daar waar nodig, veranderingen door te voeren, moeten we tegelijkertijd ons best doen om zowel soepel als trouw aan onszelf te blijven. (lees verder na de advertentie)

Graag wil ik jullie op attenderen dat ik wederom mp3 readings maak. Wil je zelf meer weten over de impact dat Uranus in Stier zal hebben op jouw horoscoop, schroom niet om mij te mailen. Ik gebruik een mengeling van technieken om tot verassende resultaten tekomen: hathway77@hotmail.com

Astrologieblog met Liz Hathway: Uranus in Stier

De volgende stukje tekst, komt uit mijn vorige newsletter – daaronder vind je mijn vlog – waar ik het meer over de mondiale invloed van Uranus Stier heb – en als allerlaatste de ingres horoscoop.

Met ons lichaam zijn wij met de aarde gebonden. En met Uranus in Stier moeten we op allerlei manieren leren aarden –leren aanwezig en bewust in ons lijf te zijn. De revolutie/de transformatieve ommezwaai moet van onderop beginnen. En wat fijn dat we nu Saturnus in Steenbok hebben, wat een cadeau. Saturnus in Steenbok moedigt zelfdiscipline, doorzettingsvermogen maar ook struktuur aan. Een nieuwe struktuur in je leven aanbrengen vraagt aandacht en daar heb je Uranus weer, want Uranus is uitermate geschikt energie voor het stichten van een nieuw bewustzijn. Wat ons planeet aarde betreft, zie ik overal het begin van een bewustzijnsrevolutie. We beseffen steeds meer dat plastic, luchtvervuiling, massa bedrijven zoals Monsanto, enz. Enz. een bedreiging voor ons planeet zijn.. Stier geeft om de natuur – en niet alleen de natuur in het GROOT – maar ook de natuur in het klein: de bomen om de hoek, die het plantsoen sieren en die de gemeente voor iets onbenulligs wil laten kappen. Nogmaals, met Uranus in Stier komen de veranderingen van onderop – vanuit de wortels – van het verzet van de gewone mens tegen de machine. De menselijke waarden lijken soms haaks te staan op een systeem dat voor velen een onmenselijk, onvriendelijk gezicht laat zien. Uranus in Stier zal een stevige, koppige, revolutionair zijn.

Ik wens jullie een fijne Tau-ranus week. 😉 Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog met Liz Hathway: Uranus in Stier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *