Astrologieblog met Liz Hathway: Jupiter driehoek Neptunus, een vruchtbare week

Astrologieblog met Liz Hathway: Jupiter driehoek Neptunus, een vruchtbare week

Wat de planeten betreft, is dit in vele opzichten een vruchtbare week. Ik begin mijn vlog met de standen voor vrijdag, nml. met de tweede van de drie driehoeken tussen Jupiter en Neptunus (de eerste was op 3 dec. 2017, en de laatste vindt plaats op 19 aug.). Jupiter staat retrograde in Schorpioen en Neptunus is in Vissen, beide planeten staan dus in watertekens. Echter, Schorpioen is de stinkende poel, terwijl Vissen over de oceaan heerst dat bruist met leven. Water gaat over innerlijke processen, die bij Schorpioen, met het ‘instinctief aanvoelen’ beginnen. Schorpioen worstelt om los te komen van complexen waarvan de wortels diep in het verleden (waarschijnlijk de kindertijd) liggen, maar die nog altijd het leven beinvloeden. Jupiter driehoek Neptunus kan enorm bevrijdend werken – het vertegenwoordigt vruchtbare groei, biedt ons als het ware de kans om iets recht te zetten. We kunnen de toekomst over een nieuwe boeg gooien….. Tenminste, als we ‘het werk’ doen. Neptunus brengt Jupiter in contact met de bron. Neptunus spoelt als het ware die Jupiter in Schorpioen schoon.

Astrologieblog met Liz Hathway: Jupiter driehoek Neptunus, een vruchtbare week

Eveneens op vrijdag, staat Mercurius driehoek Pluto, ook hier is het thema ‘diep en grondig’ aangestipt. Maar …. Eigenlijk moeten we deze driehoek tegen het achtergrond van de Zon zien, die al vanaf maandag in het teken Tweeling staat. Mercurius is de heerser van het teken Tweeling en zijn aanwezigheid in Stier, kleurt de Zon. Tweeling is vlug van begrip, super communicatief en intelligent. Tweeling verbindt de punten en ziet razend snel wat hoort waar. Echter, Mercurius in Stier is absoluut geen snelle beslisser, in tegendeel, Merc in Stier heeft tijd nodig. ‘Is it real?’ ‘Wat levert het op?’ ‘ Is het de moeite waard?’ Stier kan niet anders dan beide ogen op de realiteit houden. Geweldige stand dus voor investeringen – of voor ‘goudzoekers’. Tweeling ziet de kansen – Mercurius in Stier – driehoek Pluto in Steenbok – zoekt de rest uit. Reklame:

Wil je zelf meer weten over het Uranus in Stier effect? Ik heb meer als 30 jaar ervaring als astroloog en kom altijd tot verassende inzichten: hathway77@hotmail.com

Astrologieblog met Liz Hathway: Ook Mp3 readings Uranus in Stier

Mars Vierkant Uranus

In mijn vlog heb ik het ook over de doorlopende Mars/Uranus vierkant. Een beetje gekke energie eigenlijk om de overgang van Uranus naar Stier te bezegelen. Toch is het zo… Omdat Mars op 26 juni retrograde gaat lopen, krijgen we nog twee vierkanten met Uranus in Stier (op 2 juli en op 11 sept.). Op 13 augustus keerst Mars zelfs terug in Steenbok. Daarnaast gaat Mars wederom OOB tussen 7 juli en 24 september. Op zich, hoeft Mars OOB niet voor enorm veel problemen te zorgen – hij gaat elk jaar OOB – maar mocht hij in deze periode belangrijke planeten/punten in je horoscoop raken, en – mocht er ook Mars gerelateerde situaties zich voordoen – dan zien we de volle effect. Dit geldt natuurlijk ook voor transiterende aspecten – gelukkig komt Mars niet nog eens een keer ‘beseiged’ te staan, dat scheelt. En toch is er een thema van ‘onafgemaakte zaken’ – dingen die we als het ware, moeten opruimen. Uranus keert natuurlijk zelf ook even terug naar Ram. Dus… we staan aan het bres van iets. Mars/Uranus daagt ons uit, het veroorzaakt wrijving, en brengt zowel innerlijke als uiterlijke onrust. Een vierkant neemt vaak de vorm van een obstakel aan, iets waar we overheen of doorheen moeten. Vaste tekens kunnen star zijn, d.w.z. weinig bereid om zich te schikken. Stier is bekend om zijn koppigheid. Ik denk dat het onder deze vierkant een ware kunst zal zijn om erachter te komen wanneer we flexibel moeten zijn en wanneer we juist nieuwe inzichten kunnen gebruiken, nieuwe inzichten kunnen toelaten, zodat we ander gedrag kunnen tonen.

In mijn vlog ook aandacht voor de Venus/Saturnus oppositie – wie keert wie de rug toe? In welke relatie treedt er nu verkoeling op? Wie neemt afstand? Dit is wel een crisis – ook omdat Saturnus in Steenbok retrograde loopt. Wat levert mij deze relatie op? Steenbok kijkt naar de praktische zaken – Kreeft daarentegen heeft emotionele behoeften: kom ik zelf aan bod?

Een super spannende week dus. Hieronder de horoscoop voor de Zon / Tweeling ingres en de link naar mijn YouTube film. Ik wens al mijn lezers/volgers een geweldige week.

Liz Hathway, MA, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

 

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog met Liz Hathway: Jupiter driehoek Neptunus, een vruchtbare week

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *