Liz Hathway Astrologie: Zon/Mercurius vierkant Neptunus

Astrologieblog: Zon/Mercurius vierkant Neptunus

Deze week op woensdag staat Mercurius conjunct met de Zon in Tweeling, officieel heet deze positie ‘cazimi’, welk in het hart van de Zon betekent. Omdat het graag met mogelijkheden speelt, zoekt de Tweeling  de nuances op. Tweeling probeert zich van gevoelens (en ook van gedachten) los te maken om vrij in het denken te zijn. In de aanloop tot de Zon/ Mercurius conjunctie op woensdag, kunnen we tot de essentie, of tot de kern van een zaak komen. Er vindt een fusie plaats tussen geest en handelen. Het is belangrijk om – zonder oordeel – in de hier en nu te zijn. Flexibiliteit is een van de sleutel begrippen van een Zon/Mercurius conjunctie in Tweeling. Jezelf, anderen, situaties, het leven, alles waarnemen – zonder aan je eigen conclusies vast te zitten. Echter, dat wordt makkelijker gezegd dan gedaan. Op woensdag staat Mercurius en op donderdag staat de Zon, vierkant met Neptunus en die zal voor de nodige verwarring zorgen.

Astrologieblog: Zon/Mercurius vierkant Neptunus

Neptunus in Vissen is hoogsensitief en daardoor lijkt het alsof Neptunus de gedachten van Zon/Mercurius kan lezen. Neptunus is van een dermate hoge trilling, dat hij voelt de dingen haarfijn aan. Zon/Mercurius kan hierdoor het gevoel hebben dat ze met het ratio geen kant op kunnen gaan. Neptunus kan ook een gevoel van ‘leegheid’ creeëren, of van zinloosheid. Neptunus heeft met zingeving te maken, met het ‘god thought’, met dat eenheidsgevoel, of  met zgn. ‘peak experiences‘. Dat gevoel van zinloosheid is sluipend en ‘het wetenschap’, het rationeel denken, heeft hier geen goed antwoord op. Ja. Medicatie – wat trouwens ook een Neptuniaans gebeuren is. Zon/Mercurius vierkant Neptunus kan een gevoel van doelloosheid geven, of desillusie vooral als iets blijkt heel anders te zijn dan we hadden gedacht. De Zon geeft onze bewuste doeleinden weer, en de aanvaring met Neptunus kan een gevoel van zinloosheid geven, ‘waarom doe ik dit en wat levert het op ?’

 

Liz Hathway is een astroloog met meer als 30 jaar ervaring. Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verassende inzichten: hathway77@hotmail.com

Het positieve van een Zon/Mercurius – vierkant Neptunus – is dat het ons heel creatief kan maken. We staan open voor de muse. Maar, we moeten echt waken dat we onszelf niet verliezen in projecten die veel tijd kosten maar die heel weinig concreets opleveren.

Deze week hebben we ook te maken met een Venus/Pluto oppositie, ook hier neemt een buitenplaneet de leiding over een binnen planeet. Venus in Kreeft is enorm gehecht aan de mensen van wie zij houdt en dat maakt Venus in Kreeft angstig, d.w.z. de gedachte al dat ze een dierbare zou kunnen verliezen, doet allerlei onzekerheden ontstaan. Uit zichzelf heeft water niet zo’n hele grote realiteitsbesef. Het gaat altijd over gevoelens, en natuurlijk over voorgevoelens (die soms daadwerkelijk uitkomen maar soms ook weer niet). Pluto kan dus als een ongewenste gast voelen, eentje die zo maar op de stoep staat. Misschien is hij volkomen onschuldig maar zo voelt het niet. Pluto opposiet Venus kan een flinke crisis in de relationele sfeer brengen of, een onderbreking in een creatieve samenwerking. Pluto wil graag de planeten die hij raakt transformeren: door de diepgewortelde angst van de Kreeft voor gemis aan te stippelen, geeft Pluto Venus ook de mogelijkheid om haar angsten te overwinnen, en om volwassen te worden.

Bij deze, wens ik al mijn lezers een super fijne week. Astro-groet van Liz

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Zon/Mercurius vierkant Neptunus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *