Liz Hathway Astrologie: Neptunus retrograde

Liz Hathway Astrologie: Neptunus retrograde

Dinsdag, gaat Neptunus in Vissen retrograde lopen. De komende maanden (Neptunus gaat pas op 25 november direkt) krijgen we meer inzicht in onze eigen innerlijke wereld. Neptunus is verbonden met verbeeldingskracht – en met het vermogen om dingen te kunnen visualiseren. Daarnaast heeft Neptunus ook een affiniteit met ’trance states’. Een trance is een andere bewustzijns-niveau, die je o.a. door geluid (of hallucinogenen – zoals ayahuasca) op kan roepen. Eenmaal in een trance state, word je meegevoerd in je eigen innerlijke wereld. Gezien het feit dat veel mensen alles buiten het zelf zoeken – kan zo’n Neptuniaanse reis – heel confronterend zijn. Neptunus retrograde nodigt ons uit om te werken met innerlijke beelden, erop te focussen, ons erdoor te laten meevoeren, maar tegelijkertijd is het belangrijk om bewust te zijn. Door het bewustzijn erbij te betrekken, krijgen de beelden die naar boven borrelen de kans om zich te ontwikkelen. Dit betekent dat het een en ander in dat innerlijke landschap van gevoel kan veranderen.

Liz Hathway is een astroloog met meer als 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op : hathway77@hotmail.com

Liz Hathway Astrologie: Neptunus retrograde

Op woensdag staat Venus conjunct de Noordknoop – en op donderdag, kort na de Kreeft ingres v.d. Zon – staat Venus ook opposiet Mars. Venus opposiet Mars kan spanning in de relationele sfeer oproepen. Venus staat super sterk op de Noordknoop – zij weet precies in welke richting zij heil moet zoeken. Mars op de zuidknoop daarentegen voelt wat zwakjes aan. Mars is in een vast teken, en er is wellicht de innerlijke behoefte om ‘iets’ te bewijzen, een punt te scoren, de Mars energie met kracht uit te voeren, maar tegelijkertijd is er ook het besef dat het geen zin heeft, en dat het kunnen loslaten de slimste optie is. Mars in Waterman kan goed redeneren. Volgende week – op 26 juni – gaat Mars ook retrograde. Mars moet zijn krachten opnieuw bundelen en kan beter ‘wordt vervolgd’ roepen. Deze retrograde van Mars is super interessant – met name omdat Mars met de zomer eclips seizoen verbonden in. Bij de zonsverduistering van 11 augustus – staat Mars op de Zuidknoop driehoek met Venus in Weegschaal. Een vrouw is vaak nauwer verbonden met het gevoelswereld, en met de onzichtbare wereld. Deze week moet de mannelijke archetype zich door de vrouwelijke laten leiden.

Liz Hathway Astrologie: Neptunus retrograde

Op zaterdag staat de Zon sextiel Uranus – hele leuke energie voor het Astrological Association of Great Britain’s jaarlijks astrologie congres. Dit jaar geef ik zelf een lezing – over Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey en over de samenhang tussen inner and outer space. Zon sextiel Uranus houdt zich ook graag met nieuwe ideeën en concepten bezig. In dat opzicht is Mercurius opposiet Pluto op zaterdag avond interessant. Pluto in Steenbok kan vrij conservatief zijn – en Mercurius in Kreeft is gehecht aan het eigen kijk op de wereld. Dit zou tot spannende situaties kunnen leiden – of op z’n minst een interessant gesprek.

In verband met het AA congres – zal er volgende week geen vlog/blog zijn. Mocht je het congres online willen volgen, kan dat ook, klik hier voor meer informatie. Wellicht geef ik zelf wat updates vanuit de UK. Fijne week. Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Neptunus retrograde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *